TUTORIAL #1


flywithme

INTRODUCTIE
Welkom bij de eerste (zelfstudie-)vlucht voor de PMDG 737NGX!
Je hebt een van de meest geavanceerde simulaties van een commerciële straalvliegtuig gekocht die momenteel beschikbaar is voor het Prepar3D-platform – nu is het tijd om te leren vliegen!

  • We hebben besloten om een ​​iets andere koers te kiezen met de PMDG 737NGX’s (zelfstudie-) vluchten in vergelijking met wat we in het verleden hebben gedaan. In plaats van te proberen een enkele, allesomvattende zelfstudie te maken met elke gedetailleerde procedure en testen, die overigens een echte crew zou uitvoeren in het vliegtuig, beginnen we met een eenvoudiger inleidende vlucht.
  • De PMDG 737NGX heeft een extreem gedetailleerde simulatie en je zal jaren later nog steeds nieuwe dingen ontdekken. Maar voor nu willen we je direct aan het vliegen zetten. We weten dat veel simmers gewoon met het vliegtuig op de startbaan willen beginnen, een route programmeren en gaan vliegen. Dat is waar deze TUTORIAL #1 over gaat.
  • We gaan niet de exact gebruikelijke procedures en flows volgen uit de Flight Crew-handleiding Vol. 1 (FCOM Vol.1) zoals dat een echte crew zou doen. Deze vlucht wordt teruggebracht tot de basisstappen die je moet doen: zorgen voor een correcte instelling van de FMC en de bediening van het vliegtuig tijdens de vlucht. Je kunt vrijwel elke NG-route programmeren en met behulp van deze methode, mits je begint op de startbaan met draaiende motoren, ben je binnen ongeveer 5 minuten in de lucht.
  • Dit zelfstudie-document lijkt lang, maar veel ervan is aanvullende uitleg voorzien van afbeeldingen. We vinden het erg belangrijk dat je  niet alleen begrijpt wat je moet doen als je het vliegtuig bestuurt, maar ook waarom je het doet. De eigenlijke procedures nemen, als je deze een aantal keren hebt doorgenomen, niet veel tijd in beslag.
  • Aan het einde van deze 1e Tutorial-vlucht zullen we je helpen om meer gedetailleerde procedures uit te voeren, door de volledige shutdown en beveiligende procedure door te nemen. Dit ter voorbereiding op de meer gevorderde 2e Tutorial-vlucht, die overigens vertrekt vanaf de airport waar je geland bent met de 1e vlucht.
  • De tweede vlucht omvat alle “Cold & Dark” opstartprocedures en bevat een meer gecompliceerde route, geavanceerd FMC-gebruik en een zeer uitdagende afdaling en aanpak.

OVERZICHT VAN DE EERSTE TUTORIAL VLUCHT

  • Onze eerste vlucht brengt ons van EGKK – Londen Gatwick, Engeland naar EHAM – Amsterdam Schiphol, Nederland. Dit is een gewone regionale route en de vliegtijd bedraagt iets meer dan een uur. We vertrekken van RWY 08R en gaan naar de Clacton Five Papa (CLN5P) departure. Daarna volgen we een korte reeks waypoints totdat we bij de REDFA1A-arrival en de ILS voor startbaan 18R Schiphol komen. Er zijn geen opgeslagen vluchten voor deze zelfstudie omdat we je willen laten zien hoe je de instellingen vanaf het begin moet doen.
  • We zullen tijdens deze vlucht geen wind in de simulator gebruiken. Omdat te doen vereist FMC CDU-vermeldingen op verschillende pagina’s om nauwkeurige voorspellingen te krijgen. We pakken het gebruik van de wind aan in het addendum van Zelfstudie # 2.
  • Als je de artikelen die gaan over instellingen van Prepar3D en de instellingen van de PMDG van de Introductie Manual nog niet hebt doorgenomen, doe dat dan eerst voordat je verder gaat. De sim moet namelijk goed zijn geconfigureerd voordat het vliegtuig correct functioneert. Wij gaan er van uit dat je de PMDG-click-spot en muisknop-methodologie begrijpt.
  • Deze 1e zelfstudie gaat er ook van uit dat de standaard PMDG 737NGX-aircraft configuratie is ingesteld. Mocht je dat gewijzigd hebben, stel deze dan nu opnieuw in op de CDU op de standaardwaarden. Zie hiervoor ook de MENU / PMDG SETUP / AIRCRAFT pagina.

Dit zijn de artikelen die achtereenvolgens gebruikt worden voor de vertaling van de TUTORIAL #1
Part 1 PMDG737NGX BEFORE TAKEOFF
Part 2 PMDG737NGX FMC ROUTE SETUP
Part 3 PERFORMANCE DATA AND VERTICAL PATH INITIALIZATION
Part 4 PMDG737NGX Cockpit Configuration
Part 5 PMDG737NGX IN THE AIR

eof