P3D5

Prepar3D v5 bevat veel nieuwe functies, oplossingen en verbeteringen aan zowel het algemene platform als de Software Development Kit (SDK). Aanvullende details worden hieronder vermeld.

Ondersteuning voor al je vragen vind je in het Learning Center V5

KNOW ISSUES

ORBX-2020-04-29
Hieronder staan ​​enkele van de problemen die we hebben opgemerkt tijdens het bètaproces van P3Dv5. Sommige van deze problemen komen wereldwijd voor en zijn niet gerelateerd aan een bepaald product.

Gepixeleerde randen rond bomen en gebouwen, tegen wolken of achtergrondterrein, wanneer Enhanced Atmospherics actief is (merk op dat LM deze functie opmerkt als “Beta” en daarom nog steeds wordt verbeterd)
Geharde platforms op aangepaste bruggen lijken niet te werken, wat betekent dat het wegverkeer naar de grond / waterstand zakt. Extrusiebrugplatforms werken goed.
Het standaardvectorsysteem mist veel tunnels en dus ziet u buiten onze regio’s wegen die bergen oversteken.
Het visuele effectensysteem is gewijzigd en daarom kunnen sommige dynamische effecten (rook, nevel, verlichting, enz.) Te groot zijn of vreemde kleuren vertonen of transparantieproblemen hebben.
[REGIO’S EN SOMMIGE LUCHTHAVENS] Omdat alle standaard luchthavens nieuw zijn gemaakt en dus gebouwen, constructies en objecten zijn verplaatst, is het waarschijnlijk dat elke add-on van derden die geen luchthavenbrede objectuitsluiting bevat, nu dubbel wordt weergegeven of overlappende objecten.
Luchthavens waarvan de ICAO’s in de v5-database zijn gewijzigd, zullen door ons dienovereenkomstig moeten worden aangepast (in de regio’s, in het Global Pack en op afzonderlijke luchthavens), anders worden er twee luchthavens op dezelfde locaties weergegeven. Er is geen officiële wijzigingslijst van LM, dus het zal wat tijd kosten om ze allemaal te vinden en te repareren.
Geen bug, maar eerder een ontwerpkeuze: LM bevat niet langer kunstmatige afgevlakte gebieden in hun terrein mesh-bestanden rond luchthavenvlakken. Dit werd gedaan om de implementatie van hellende landingsbanen mogelijk te maken (hoewel er maar een paar zijn in de standaard v5). Dit betekent echter ook dat veel standaard luchthavens (buiten onze regio’s) nu merkbare randen rond hun omtrek hebben, vergelijkbaar met het effect bij het installeren van terrein mesh-bestanden van derden. Binnen onze FTX-regio’s blijven onze verbeterde luchthavens op de juiste manier gemengd.