PC-en-FS TECHNIEK

GA_TRAINING_CATEGORY-150x150

 In onze vliegclub FlightSim Eindhoven hebben we een aantal leden die zich bezig houden met alles wat te maken heeft met “Flight Simulation” in relatie tot de software en PC-techniek.

Vooral de software die nodig is om het vliegen op de computer te realiseren, heeft hun voortdurende aandacht. Het zijn de “Willy Wortels” van onze club. Zij zijn voortdurend bezig om de software die er op het gebied van Flight Simulation of computertechniek  is, (en die bijna dagelijks verandert of verbeterd wordt)  te volgen. Vaak zullen zij met voorstellen komen voor programma- update’s, aanpassingen voor aircraft, aanpassingen en uitbreidingen van sceneries.

Ook de hulpprogramma’s die er voor Flight Simulation in grote variaties zijn, houden zij in de gaten. Zij zullen deze programma’s uitproberen en beoordelen. Hieronder is een beschrijving van de zaken die nodig zijn om goed te kunnen “FlightSimmen”: thuis en/of in clubverband.

GA_VFRCHARTS_CATEGORY-150x150

Allereerst: we vliegen met de flightsimulator- software van Lockheed Martin. Tot eind 2008 vlogen een aantal piloten (nog) met FlightSimulator 2004 (FS9) en anderen met Microsoft FlightSimulator 10 (FSX). In januari 2009 zijn we allemaal overgestapt naar FSX en in 2015 naar FSX-Steam Edition die door Dovetail Games op de markt wordt gebracht. Vanaf medio 2017 zijn wij successievelijk overgestapt naar Prepar3D Versie 4.x en op een machine met het operating system Windows 10 Home/Pro.

23-150x150

Wat doen we met Technology:
Goed op elkaar afgestemde hardware, operating system en applicatie software is bepalend voor een goede functionele werking van een Flightsim PC in een multiplay netwerk- omgeving.
Tijdens de clubdagen dragen zorg voor een goed werkende WAN/LAN infrastructuur en hebben ook als doel de leden te informeren bij de aanschaf en gebruik van hardware en software.

FlightSim Eindhoven gebruikt tijdens de FlightSimdagen als basis de officiele versies van Prepar3Dv4.x . Je kunt een overzicht van alle APPs lezen op deze pagina.

Wij doen onderzoek naar nieuwe hardware en techniek voor onze FlightSimdagen en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe software en hulppakketten. De resultaten van de geteste hardware/software worden aan de leden ter beschikking gesteld.

 • Technology omvat de volgende onderwerpen welke niet gelimiteerd zijn tot:
  • Hardware: systeemkasten, voeding, moederbord, processor, geheugen, hard disk, SSD;
  • Software: besturingssysteem Windows 10
  • Applicatie software: Prepar3D, Navigatie software, Server en Cliënt Hosting applicaties;
  • Aircraft: bewaken, aanpassen en verspreiden van de multiplay- aircraft;
  • Multiplay: onderzoek naar optimale situatie voor host en cliënt;
  • Modules: uitleg en instructie over applicaties geplaatst in …/Modules (FSUIPC5);
  • Netwerk: WAN/LAN/Wireless netwerk, modem, router, hub, bekabeling;
  • Panels: het aanpassen van aircraft panels;
  • Sceneries: het onderzoek op bruikbaarheid, aanschaf en aanpassingen.