Bemanning

nl

 Onze simulator club FlightSim Eindhoven bestaat uit onderstaande leden, die gezamenlijk de hobby “flightsimulation” beoefenen. Ieder lid vertelt op deze pagina over zijn ervaringen en bezigheden in clubverband. Lees de achtergronden van deze captain en als je wilt reageren, doe dat dan met  het formulier op de CONTACT pagina. Veel van deze leden hebben een bijdrage aan onderwerpen als Operations, PC- en FS Techniek of Aviation.


_gerard

Gerard: Al weer sinds 2004 met deze hobby bezig. Begonnen met FS2000 met vooral veel crashes in het begin. De geluiden daarbij waren alom bekend binnen ons gezin. Gelukkig gaat dat nu stukken beter. Buiten het vliegen in clubverband vlieg ik veel op IVAO, nu met P3D. Overigens vind ik ATC-en ook heel leuk en interessant.
Gerard is de coördinator van onze club.
FSE Administratief: Verder verzorgt Gerard de ledenadministratie en de financiële middelen: contributie, donaties, het reserveren van de vlieglocatie voor de zaterdagen en het betalen van de zaalhuur en consumpties. Aan het einde van het jaar controleren 2 leden “de boeken” en legt hij daar over verantwoording af aan de leden.


_gerjan

Gerjan: Mijn vader was vliegtuigmonteur bij de KLM op airport Waalhaven bij Rotterdam. Het “vliegen” is dus met de paplepel ingegoten. Mijn uitdaging is om met “Flightsimmen” de werkelijkheid zo nauwkeurig mogelijk te benaderen. Eerst vloog ik alleen, maar ontdekte snel dat vliegen in clubverband veel leuker is. Een ideale omgeving om van elkaar te leren, samen te vliegen en elkaar zo naar een hoger kennisniveau te brengen. Mijn favorieten zijn de Fokker 100 en de B767-300.
FSE Flight Operations: Samen met Harry coördineren wij datgene dat nodig is voor een zaterdagse clubdag.


Hans: “Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.


_harry

Harry: Altijd ben ik al in de luchtvaart geïnteresseerd geweest, en heb veel belangstelling voor alles wat zich op een luchthaven, in de cockpit en in de lucht afspeelt. Met de komst van MS flightsimulator, in het bijzonder FS9, heb ik mijn hobby op dit gebied meer inhoud kunnen gegeven. Het allerleukste aan deze hobby is dat je je plezier en kennis kunt delen met anderen in clubverband. Ik kan geïnteresseerden van harte aanbevelen om lid te worden.


jaap

Jaap: Belangstelling voor de luchtvaart heb ik altijd gehad. Een deel van mijn praktijkstudie bij Fokker doorgebracht. Op de Flightsimdagen in Lelystad 2007 was ik verbaasd wat er mogelijk is met FS9. Ben toen direct lid geworden van de club. Met IFR vlieg ik de Fokker 100 en momenteel in opleiding voor de Boeing 767, maar VFR vliegen met mooie sceneries heeft ook mijn belangstelling.
.


_janh

Jan H: Vliegen, vliegen, vliegen. Dat is het sleutelwoord voor mij. Maar dan wel in zo breed mogelijke zin. Echt vliegen, flightsimmen en modelvliegen.Zelf vliegen is niet haalbaar. Echter toen ik 50 jaar werd werd ik door mijn vrouw en kinderen blij verrast met een heuse vliegdag op airport Budel. Zeer tot mijn vreugde mocht je onder toezicht zelf vliegen. Flightsimmen op de computer bestaat al erg lang. Ik ben ooit eens begonnen met een commodore 64, toen FS98, vervolgens FS95, FS2004. Met FSX toen was het ultieme bereikt. Samen met de echte vlieger ervaring heeft het flightsimmen er toen een extra dimensie bijgekregen. Met Prepar3D heeft het flightsimmen qua software en techniek nu de absolute top bereikt. Scenery en vliegtuigen zijn en gedragen zich levensecht. Mijn interesse voor het vliegen strekt zich ook nog uit tot het vliegen met echte modellen bij een vliegclub. Ik ben daarom erg blij dat ik met een enthousiaste club mensen deze interesse voor het vliegen mag delen. Ik hoop nog veel bij te leren maar ook kennis te kunnen delen.


janr

Jan R: In mijn jeugd was ik al geïnteresseerd in vliegen en vliegtuigen. Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik zweef- en motor-modelvliegtuigen gebouwd en ermee gevlogen. In militaire dienst bij de Kon. Luchtmacht maakte ik kennis met een aantal echte vliegtuigen waaronder de Fokker S11 en F27, de Beaver, de Alouette III helikopter en de militaire jets: F-104 Starfighter en de NF-5 Northrop. De volgende stap was mijn kennismaking met burgervliegtuigen. Ik heb als passagier meegevlogen in o.a. diverse zweefvliegtuigen, Cessna’s, Fokker 50 en 100, ATR 42, Mystère, DC 10, Boeing 727, 737, 747 en de Airbus A319,320. Inmiddels ben ik al een aantal jaren bezig met “flightsimmen”. Ik gebruik FS2004 en FSX. Aanvankelijk deed ik dit uitsluitend thuis achter mijn bureau. Sinds 2 jaar ben ik echter lid van een flightsimulatorclub waar we samen “vliegen”. De realiteit van het vliegen wordt hierbij weer een stap dichter benaderd, omdat we werken met vliegplannen, kaarten, ATC communicatie etc. Kortom een fascinerende bezigheid! Waarschuwing: het enige nadeel van deze hobby is dat hij erg veel tijd vergt. Ik moet soms oppassen dat ik niet ga lijden aan een “game-verslaving”. See you in the air and as always. Happy flying.


_janvaane

Jan Va: …een oude hobby afgestoft…met FS98 wilde het niet echt van de grond komen. Met pensioen en toch een leuke hobby waarin ik mijn ervaringen op computergebied kan delen met anderen..dat was even zoeken. Met het verleden in het achterhoofd: vliegen met de Philips Jet door Europa bleef bij mij het verlangen dit ooit nog eens te doen… maar dan met twee voeten op de grond. Genoeg airmiles gespaard. Nu, als lid van FS Eindhoven, ben ik in een gezellige club terecht gekomen waar voor elk wat wils te beleven is. Maar vooral nieuwe ervaringen opdoen en deze delen met de andere captains. Is het niet op vlieggebied met Prepar3D en meervoudige  ATC begeleiding, dan wel op het gebied van de infrastructuur er omheen. Een  echte high-tech flightsimulatorclub die goed georganiseerd is en waarbij je een bijdrage kan leveren in waar je goed in bent. Ik stap in mijn favoriete Learjet 45! See you in the air … Verder verzorg ik de technische middelen van de club en onderhoud ik de Windows VPS Server waar de nodige applicaties (NAS – JoinFS- TeamSpeak) op draaien en het zaterdagse clubnetwerk.


Jan Vo
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillu


_piejo

Piejo: De liefde voor vliegen is ontstaan toen ik als 8 en 9 jarige regelmatig mee mocht naar Schiphol met oom, die Boordwerktuigkundige was bij de KLM. Hij nam mij altijd mee naar de Hangars waar ik plaats mocht nemen in de captain seat van de Super Constellation. Of van een DC 6, waarmee mijn oom de vorige dag was teruggekomen van een verre KLM bestemming. Verder bezochten we dan de motoren proefbank waar gereviseerde motoren, getest werden. Later mocht ik mee op lesvluchten die mijn oom maakte met de Convair, en weer later (1962) met de DC8, voor de KLM het begin van het jet-tijdperk! Bij MS FS, waarmee ik in 1990 begon, vlieg ik dan ook graag met de kisten uit de 50-er en 60-er jaren!


_remy

In Memoriam
Remy du Long  23-8-1942  –  14-2-2018†


De meesten van ons kennen Remy sinds ongeveer 2005. Als lid van onze flightsimclub introduceerde hij zich op deze website:

“Vanaf het prille begin van mijn bestaan ben ik een beetje vliegtuigmaf. Mijn eerste herinnering stamt uit 1945. Het was een groot vliegtuig dat over ons huis vloog. Waarschijnlijk ben ik toen besmet met het vliegtuigvirus. Vanaf mijn twaalfde doe ik aan modelvliegtuigbouw, vrije vlucht. Nu electrozweef. Omstreeks 1995 maakte ik kennis met Flight Simulator 5.1. Ik was meteen verkocht. Ik verbaas me nog steeds over de gigantische vooruitgang van FS in een relatief kort tijdsbestek. Ik vlieg sinds 2005  in clubverband en dat bevalt me heel goed. Als expertise in de club zorg ik voor de FSE_MTL (Multiplayer Traffic Library) voor FSE.”

Remy, bedankt maatje, voor je bijdrage aan onze club, je FSE_MTL’s, je rustige uitstraling, vriendelijkheid, je bijdrage aan ons clubembleem en niet te vergeten de jaarlijkse nieuwjaar-wenskaart met daarop de vermelde clubdagen, je kennis van vliegtechnieken en aan het er gewoon bij zijn, op tijd je mening geven maar vooral ook je warmte en vriendschap. We gaan je missen man.

PH-RDL
… you are out of our airspace …
… switch to heaven …
… have a nice flight …
FlightSim Eindhoven
Gerard, Gerjan, Harry, Hans, Jaap, Jan H, Jan R, Jan V, Peter, Piejo, Theo en Ton.


TheoBrinkmanFSE

Theo: Vaak keek ik als jongetje naar het zweefvliegen op de Grote Heide en droomde ervan ooit hoog boven de aarde te vliegen. Vele jaren later werd dit vertaald in RC-vliegtuigmodelbouw. Maar om een heuse vliegdag te hebben, spelen helaas de weersomstandigheden een grote rol. Dus op een gegeven moment werd dit geparkeerd. Maar … het bloed kruipt waar het niet gaan kan….
En dan, dat dagje naar het grote jaarlijkse FSWeekend in het Aviodrome-Lelystad.
Wat ik daar zag, het enthousiasme van vele simmers. Heerlijke passie voor vliegen en het je eigen willen maken van vele bijbehorende technieken; het in groepsverband samen acteren, vliegen en delen. Geweldig. Dus daarna direct op zoek naar een kluppie in de buurt en FlightSim Eindhoven gevonden. Een mooie groep mensen. Humor, flightsimvakmanschap, betrokkenheid en collegialiteit met grote letters. Als benjamin heb ik nog heel veel te leren, voel wel een warm bad met gelijkgestemden. Ik nodig eenieder uit kennis te maken met deze intrigerende flightsim-wereld. Wellicht word je dan net zo gepakt als ik en laat je geen clubactiviteit meer voorbij gaan.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ton: Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in de luchtvaart. Ik woonde destijds in Amsterdam vlak bij het oude Schiphol. De aanvliegroute van landingsbaan 22 liep vlak langs het ouderlijk huis. In de weekends en vakanties was ik vaak aan het spotten. Dat was in de tijd van de Constellation, DC-6 en Convair. Na het zelf experimenteren met FS 2004 ben ik in 2011 lid geworden van FS Eindhoven. In clubverband gaat de vaardigheid in het omgaan met flightsimulation (nu Prepar3D) snel omhoog. Een aantal leden hebben een specialisatie ontwikkeld die wordt doorgegeven aan de overige leden. Het is een hobby die nog in volle ontwikkeling is. De toestellen en sceneries worden steeds realistischer en daardoor wordt het vliegen met de computer nog interessanter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.