Problemen met crashes en CTD’s oplossen

Af en toe kunnen er crashes optreden voordat het hoofdlaadscherm wordt geopend. Hieronder vind je een gids die je zal helpen om weer in de lucht te komen.

EERST ONDERZOEKEN

Voordat u de onderstaande stappen voor probleemoplossing probeert, gaan we eerst de waarschijnlijke oorzaak van de crash onderzoeken. Is het de hardware of de software die de schuldige is?

STAP 1: Start uw pc in veilige modus met netwerkmogelijkheden

Deze stap helpt je te identificeren of de problemen bij de hardware of software liggen:
[1] als de sim niet start in de veilige modus, is er waarschijnlijk een probleem met de hardware (bijvoorbeeld: beschadigde stuurprogramma’s of overclocked fouten van CPU of geheugen),
[2] maar als de sim normaal werkt in veilige modus, is het waarschijnlijk een probleem met een programma (antivirus / firewalls, conflicten).
Raadpleeg dit artikel van het Microsoft-helpcentrum voor gedetailleerde instructies:
Start uw pc in de veilige modus in Windows 10
Zodra je de waarschijnlijke oorzaak van het probleem hebt gevonden, ga je verder met het oplossen van problemen.

[1.0] DE CRASH WORDT VEROORZAAKT DOOR DE HARDWARE

[1.1] Zorg ervoor dat het systeem aan de minimumvereisten voldoet.

[a] Zorg ervoor dat de Windows 10-versie 1909 of hoger is en dat het systeem volledig is bijgewerkt.
[b] Zorg ervoor dat  Windows up-to-date is:
[c] Selecteer Start en selecteer vervolgens Instellingen> Update en beveiliging> Windows Update> Controleren op updates.
[d] Zie voor meer informatie / probleemoplossing:  Update Windows 10

[e] (Geldt niet voor STEAM)
Zorg ervoor dat alle  updates in de Microsoft Store  zijn geïnstalleerd, met name Gaming Services en de Xbox Companion-app.
Klik in de rechterbovenhoek van de Microsoft Store op het  pijlpictogram  of het  menu met drie stippen  >  Downloads en updates.  Klik vervolgens op ” Updates ophalen “>  Alles bijwerken
Opmerking: je kunt automatische updates inschakelen in de Microsoft Store om ervoor te zorgen dat je toekomstige updates niet mist.
Selecteer het startscherm en selecteer vervolgens Microsoft Store
Selecteer in de Microsoft Store rechtsboven het accountmenu (de drie puntjes) en selecteer vervolgens Instellingen.
Stel onder App-updates Update apps automatisch in op Aan .

[1.2] Installeer Microsoft Visual C ++ -programma’s opnieuw

[a] Druk op de Windows-toets + R, typ “appwiz.cpl” en druk op Enter.
[b] Zoek de Microsoft Visual C ++ -programma’s in de lijst.
[c] Selecteer elk item en klik vervolgens op Verwijderen.
[d] Download hier een nieuwe kopie van Microsoft Visual C ++ Runtime en installeer het.

[1.3] Werk de stuurprogramma’s van uw GPU bij

Verouderde of beschadigde stuurprogramma’s kunnen bij het opstarten crashes veroorzaken. We raden aan dat u bij het uitvoeren van deze stap uw oude stuurprogramma’s volledig verwijdert voordat u bijwerkt naar de nieuwste versies. Om uw oude stuurprogramma’s te verwijderen en vervolgens bij te werken naar de nieuwste:

1. Druk op de  Windows-toets
  2. Typ  Programma toevoegen of verwijderen
  3. Blader door de lijst en zoek uw grafische stuurprogramma
  4. Klik eenmaal op het stuurprogramma en selecteer verwijderen.
  5. Bevestig dit door  nogmaals op Verwijderen te klikken  .
  6. Start Windows opnieuw op
  7. Download hier de nieuwste stuurprogramma’s:
  8. Installeer naar het nieuwste stuurprogramma en start uw pc opnieuw op

[2.0] DE CRASH WORDT VEROORZAAKT DOOR SOFTWARE

[2.1] Uitschakelen van apps

Schakel ALLE achtergrondsoftware of applicaties uit, inclusief antivirus, firewalls en alle FPS-boosting- of controle-software.

[2.2] Schone opstart.

Als alternatief kunt u de problematische service of applicatie vinden door een schone start uit te voeren. U vindt hier gedetailleerde instructies:
Hoe u een schone start uitvoert in Windows

[2.3] Deactiveer Windows Defender

[a] Open Start. . …
[b] Open Instellingen. . …
[c] Klik Update en beveiliging. …
[d] Klik op Windows-beveiliging. Dit tabblad bevindt zich linksboven in het venster.
[e] Klik op Virus- en bedreigingsbeveiliging. …
[f] Klik op Instellingen voor virus- en bedreigingsbeveiliging. …
[g] Schakel real-time scannen van Windows Defender uit.
[h] Stel de spelprioriteit in op hoog.
[i] Schakel eventuele overlays uit

[2.4] Conflicten met antivirus software

Controleer of uw antivirusprogramma geen conflict met de game veroorzaakt. Voorbeeld van virusscanners waarvan bekend is dat ze voorkomen dat games en apps worden gestart:

• Trend Micro Maximale beveiliging
  • Comodo Antivirus
  • Sophos
  • Emisoft Anti-Malware
  • Avira
  • Avast

Als uw antivirusprogramma ten onrechte Microsoft Flight Simulator heeft gemarkeerd, verwijdert u het bestand uit quarantaine en zet u Microsoft Flight Simulator op de witte lijst. Volg hiervoor de instructies van uw antivirus-fabrikant.

[2.5] Controleer of software van derden geen conflict met de game veroorzaakt.

Voorbeeld van software van derden waardoor games en apps mogelijk niet worden uitgevoerd:

• Nahimic Audio
  • Logitech G Hub
  • MSI Afterburner / Riva Tuner Statistics Server
  • EVGA-precisie
  • OBS
  • Xsplit
  • Onenigheid
  • MacType
  • Warschau Banking App
  • Wallpaper Engine
  • A-Volute Geluidsstudio
  • Sonische audio

Zorg ervoor dat je de app uitschakelt  of  verwijdert  om een ​​succesvolle gameplay te garanderen.

[2.6] Schakel eventuele extra stroombewakingssoftware uit.

Voorbeeld van stroombewakingssoftware die problemen kan veroorzaken bij het opstarten:
[a] MSI DragonCenter
[b] RyzenMaster
[c] Gamefast van Dells Killer Control Center
[d] Alle geïnstalleerde software die mogelijk de energie-instellingen aanpast of controleert

[2.7] Zorg er vervolgens voor dat de energie-instellingen  correct zijn.

[a] Configuratiescherm> Hardware en geluiden> Energiebeheer
[b] Schakel over naar hoge prestaties
[c] Voer een  volledige uitschakeling uit  (niet opnieuw opstarten).

Bijgewerkt 6/9/2020