De eerste vlucht

De WORLD MAP is de plaats waar je een nieuwe vlucht kan aanmaken en en een bestaande opgeslagen vlucht kan laden. Na de eerste klik krijg je de wereldbol. In en uitzoomen met de muis op de bol en draaien om te zien waar het daglicht is of juist donker gaat worden.

Kies eerst je aircraft in de linker bovenhoek; je krijgt een overzicht van de beschikbare aircraft die bij jouw gekochte versie hoort. Na de aircraft selectie heb je een keuze uit de LIVERIES. Als je voor de eerste keer gaat vliegen met de sim doe je er goed aan om de FAILURES op OFF in te stellen. Check! Je TAIL NUMBER is bijv. PH-ABC en je CALL SIGN is KLM en je FLIGHT NUMBER is bijvoorbeeld 2002. Je bent dan voor ATC als KLM2002 herkenbaar en zo wordt je ook aangeroepen. Als je uit dit scherm terug wilt, druk je op ESC of je klikt ergens tussen FROM en TO.

Dat klaar? Dan zoek je een plek op de wereldbol waar je wil vliegen. Bevalt de tijd je niet? Dan kan je UTC schuiven (links onder de wereldbol). We maken een eerste korte vlucht van EHSE naar EHRD. Maar eerst het weer…. klik op FLIGHT CONDITIONS. Je kan kiezen uit LIVE WEATHER of met de blauwe scroll bar naar beneden tot je iets gevonden hebt wat je aanspreekt. (Kies eerst maar Clear Skies).

ALL SET? Terug naar de wereldbol en gaan we nu de route kiezen. Open het dropdown menu SELECT DEPARTURE AIRPORT. Kies EHSE en geeft een keuze ENTER op EHSE Seppe, Hoeven. Deze zelfde handelingen doe je ook aan de TO zijde van dit scherm. Zoek EHRD op. Als je dat gedaan hebt, kies je tot slot in de linkerbovenhoek onder je aircraft voor IFR (Low-altitude airways).

Als je zover bent .. ga je de vlucht bewaren: druk op de spatiebalk en kies SAVE en bewaar de vlucht als .PLN bestand. Je zal voor de eerste keer een map moeten aanmaken waar je de vluchten gaat bewaren. De standaard locatie is C:\Users\jouwnaam\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator\
Rechtsboven – onder de FLIGHT CONDITIONS-vind je de NAV LOG; wanneer je die opent, krijg je de aanbevolen ALTITUDE opgegeven: 3000 ft.
Verder is er met de letter F nog een FILTER te openen. Kijk maar later wat je leuk vindt…. VLIEGEN ! Kies FLY.