COM-box


Bovenaan het scherm van de COM Box zie je maximaal 8 tabbladen met benoemde kanalen. Het eerste tabblad is de primaire COM1 werkfrequentie. Deze frequentie werd eerder gegenereerd met het verbinden met de server (CONNECT)

COM: Je kan maximaal 2 andere COM frequenties aanmaken door in het invoerveld bijvoorbeeld //122.800 in te geven en te ENTER-en. Heb je als ATC-er dus DEL-GND en TWR te bemannen, dan kan je alle 3 de frequentievelden gebruiken. Je moet deze dan ook in TeamSPeak2-Client aanbrengen.
GUARD: naast de COM-frequentievelden is het veld GUARD. Dit is de noodfrequentie 121.500
ATC: dit kanaal geeft alle ATC berichten weer.
BROADCAST: is het volgende tabblad. Dit geeft al de ’broadcast’ berichten weer (berichten voor een grote groep personen).
MSG: Hier verschijnen alle SERVER gerelateerde berichten. Informatie als het opvragen van METARs, opvragen van communicatie frequenties en ATIS verzoeken worden hier ook in weergegeven. Is er een nieuw bericht, dan knippert de kleur van het tabblad met het nieuwe bericht. Door op het tabblad met het nieuwe bericht te klikken verandert de gele tekstkleur weer naar standaard.
PRIVATE: is een chat kanaal.  Dit scherm ziet er anders uit dan de andere tabbladen. Aan de rechterkant is een lijst beschikbaar van degene die een private message heeft.

Handig:
CLEAR: Je kan met de rechtermuisknop een tabblad kiezen en deze functie kiezen om de inhoud te wissen.
Scherm vervagen: (opacity) Rechtsboven zie je een op de pop-up schermen COM-ATIS-TRAFFIC-AIRPORTS het bekende vierkantje om een pagina te maximaliseren. Links daarvan zie je (best moeilijk) een schuifknopje om de pop-up doorzichtig te maken.