FBW-A32NX-DOCUMENTATIEPILOT’S CORNER OVERVIEW by FlyByWire

Beginners handleiding
Welkom bij de A32NX beginnershandleiding. Hoewel deze gids is afgestemd op beginners, kan elk onderwerp hieronder zelfs dienen als herinnering aan de juiste procedure in verschillende stadia van de vlucht voor ervaren simpiloten. Elke pagina is beoordeeld door een A320-piloot en geeft nauwkeurige informatie over de werking van het vliegtuig.

Airliner Flying Guide
Dit is een ruwe basisgids voor algemene vliegtuigterminologie en vliegtechnieken die in het algemeen kunnen worden toegepast op de meeste vliegtuigen in de simulator, met een focus op de Airbus A320-familie en de FBW A32NX-add-on. In deze topic worden behandeld: de verschillende types van Approaches, Navigatie, Altitude referenties en het lezen van METARS, ATIS en TAFs berichten.
Alleen voor simulatiegebruik. Auteur Credit: Shomas on Discord (A320 Pilot)

A320neo Pilot Briefing
Deze A320neo Pilot Briefing geeft een goed overzicht van de meeste A320neo-systemen voor persoonlijke vluchtsimulatie met focus op Microsoft Flight Simulator en de FlyByWire A32NX-vliegtuigadd-on. Andere varianten van de A320 (A318, A319, A321) hebben veel overlap, maar worden in deze briefing weggelaten. Alleen voor simulatiegebruik

Standard Operating Procedures
We hebben onze eigen Standard Operating Procedures (SOP) gemaakt die geldig zijn voor de A32NX. Ze kunnen online worden gedownload of bekeken via de onderstaande links.
Controlelijst
Een checklist tijdens de vlucht voor de operaties van het cockpitpersoneel. Punten die kritisch zijn met betrekking tot vliegveiligheid staan op deze lijst.
Flight Crew Flow
De flow van de cockpitbemanning kan het best worden omschreven als een methode voor het doorlopen van de systeemcontroles van het vliegtuig en de respectievelijke opstelling tijdens verschillende vluchtfasen. Meestal worden deze stappen een tweede natuur voor piloten.
Normale procedures
Dit document kan worden beschouwd als een overzicht van wat te doen tijdens elke fase van de vlucht met opmerkingen over elke locatie en elk item.
Alleen voor simulatiedoeleinden

Ga naar de Pilot’s Corner

Terug naar boven

Hoe wijzig je de weergave taal van de webbrowser edge

Wanneer de Engelse taal niet je moedertaal is of technisch Engels is niet je sterkste kant, lees dan hier hoe je de informatie in jouw moedertaal te lezen krijgt. Dit moet je doen:

[1] Je gebruikt Windows 10 en de webbrowser EDGE? Ja, lees dan verder. Nee, dan stopt het hier.
[2] Open webbrowser EDGE en klik op deze link
[3] Je krijgt de pagina Edge Add-ons en vul in het zoekveld in: edge translate
[4] Kies vervolgens de extensie: Edge Translate en voeg die toe met de knop Add extension in de pop-up.
[5] Ga naar FlyByWire Simulations en kies dan het icon Edge Translate; je krijg een pop-up Auto Detect===> English
[6] Kies Google Page Trans. en er verschijn een extra menubalk met links de mogelijkheid om jouw taal te kiezen. Klaar!

Terug naar boven


De vertaling van

LEES BOVENAAN DIT ARTIKEL HOE JE DE NEDERLANDSE VERSIE KAN LEZEN.

Terug naar boven

Hoe begin je met FlyByWire?

Het A32NX-project is een door de gemeenschap aangestuurd open source-project om een gratis Airbus A320neo in Microsoft Flight Simulator te maken die zo dicht mogelijk bij de realiteit staat. Het is bedoeld om de standaard A320neo te verbeteren door de systeemdiepte en -functionaliteit te verbeteren om het op payware-niveau te brengen … helemaal gratis.

Terug naar boven


Download de Custom-built Installer en installeer deze

Download met deze link

Controleer de Settings

Wijzig niets aan de default settings, je hebt er straks alleen maar last van! Ga niet slepen met bestanden en mappen. Het heeft weinig zin om een kist waarmee je dagelijks vliegt met een MOD-manager aan of uit te zetten.

Installer 2.0.0

Het keuzemenu: Stable – Development – Experimental

Je hebt de keuze om te vliegen met een Stable versie, een Development versie of met een Experimental versie. Bij het starten van de installer controleert de app of er nieuwere versies zijn van de gekozen Stable. Heb je de DEV versie voor staan, dan wordt deze gecontroleerd. Het wisselen van versie doe je door een van de 3 blokjes te kiezen. Het groene blokje Installed wordt dan paars met de tekst Switch version. Kies Switch version. Je krijgt een popup in het systeemvak wanneer de Switch van de versie klaar is. Je doet er goed aan om de dagelijks bijgewerkte DEV-versie ook dagelijks voor het vliegen te updaten.

Klaar met het keuzemenu? Start de sim

Na het kiezen van versie waarmee je gaat vliegen, sluit je de FBW-installer en start je de sim.
ONTHOUDEN: ter controle van welke versie er gedownload en geactiveerd is, zijn er 2 mappen met dezelfde naam: flybywire-aircraft-a320-neo. Deze mappen zijn verschillend van inhoud en staan in de ..\Community\ en in de bovenliggende map ..\Packages\

DE FSEINDHOVEN GROUP LIVERIES VOOR DE FBW A32NX

Als je (als groep) extra liveries wilt inzetten, activeer deze dan (bijv. met de MSFS AddonLinker) voordat je de sim start. Om elkaar in de juiste livery te zien, moeten de groepsleden alle liveries die je gezamenlijk gebruikt, geactiveerd hebben.

Liveries van de Asobo A320neo
Liveries van de FBW Asobo A320neo (set-1)
Liveries van de FBW Asobo A320neo (set-2)

Terug naar boven