FBW flybywire


Het A32NX-project is een door de gemeenschap aangestuurd open source-project om een gratis Airbus A320neo in Microsoft Flight Simulator te maken die zo dicht mogelijk bij de realiteit staat. Het is bedoeld om de standaard A320neo te verbeteren door de systeemdiepte en -functionaliteit te verbeteren om het op payware-niveau te brengen … helemaal gratis.

Hoe begin je met FBW

Download de Custom-built Installer en installeer deze.

Controleer de Settings

Wijzig niets aan de default settings .. je hebt er straks alleen maar last van! Ga niet slepen met bestanden en mappen. Het heeft weinig tot geen zin om een kist waarmee je dagelijks vliegt met een MOD-manager aan of uit te zetten.

Het keuzemenu Stable – Development – Experimental

Je hebt de keuze om te vliegen met een Stable versie, een Development versie of met een Experimental versie. Bij het starten van de installer controleer de app of er nieuwe versies zijn van de gekozen Stable. Heb je de DEV versie voor staan, dan wordt deze gecontroleerd. Het wisselen van versie doe je door een van de 3 blokjes te kiezen. Het groene blokje Installed wordt dan paars met de tekst Switch version. Kies Switch version. Je krijgt een popup in het systeemvak wanneer de Switch van de versie klaar is.

Klaar met het keuzemenu? Start de sim

Na het kiezen van versie waarmee je gaat vliegen, sluit je de FBW-installer en start je de sim.
ONTHOUDEN: ter controle van welke versie er gedownload is en geactiveerd is, zijn er 2 mappen met dezelfde naam: flybywire-aircraft-a320-neo. Deze mappen zijn verschillend van inhoud en staan in de ..\Community\ en in de bovenliggende map ..\Packages\

Extra liveries voor de FBW A32NX

Als je extra liveries wilt inzetten, activeer deze dan (met de MSFS AddonLinker) voordat je de sim start.

Liveries van de Asobo A320neo
Liveries van de FBW Asobo A320neo (set-1)
Liveries van de FBW Asobo A320neo (set-2)