Uitgangspunten bij de inrichting van een VLIEG-PC

Dit zijn de hoofdzaken

Naast de hardware en operating system, besteden wij aandacht aan een aantal (voor onze vliegclub verplichte) applicaties die je nodig hebt om überhaupt goed met je FS-PC uit de voeten te kunnen. Wij gebruiken deze APPs met het vliegen op Internet en tijdens onze maandelijkse club-zaterdagen, di ewe vliegen met Prepar3D.
Gezien de razendsnelle ontwikkeling van MSFS gaan we voor VFR langzaam maar zeker over op deze nieuwe sim.

Verdeel en heers
Verder maken we onderscheid in de software die je wel of niet actief gebruikt met MSFS en/of Prepar3D. Met deze benadering ontstaat een overzichtelijk systeem zonder overbodige programma’s of documenten die je nauwelijks tot niet gebruikt. Hoe je daar achter komt? We gaven op de vorige pagina daar al een idee over.

Uitgangspunt (1) is, dat naast de standaard Windows mappen: /Gebruikers – /Program Files – /Program Files (x86) en de /Windows systeemmap zelf, er 3 mappen zijn voor P3D-flightsimulation. De inhoud van deze 3 mappen heeft een direct belang om NIET in een van de 2 Program Files mappen geïnstalleerd te zijn.
Voor MSFS is er en andere benadering.

Uitgangspunt (2) is dat alle software als origineel opgeslagen is op een intern of extern opslag medium van voldoende grootte (2 – 4 TB). Dat houdt de C-schijf schoon van data waar je niet direct iets mee doet.

Uitgangspunt (3) is dat er externe back-up voorziening is die in geval van nood je vlieg-pc binnen een mum weer up and running heeft.

Deze pagina is bijgewerkt op 24-9-2020