e. GPU keuze

Met deze pagina willen wij je een verantwoorde keuze laten maken bij de aanschaf van een grafische kaart bij gebruik van flight simulation.

performance-screensFSX-SE Prestaties
Slechts tot 25% van uw totale frame rate wordt gegenereerd door uw grafische kaart. Wij raden de Nvidia GTX 980 (4 GB) grafische kaart aan voor de beste prestaties.

Multi-GPU Impact op FSX-SE en Prepar3D®
Testen hebben aangetoond dat SLI en Crossfire graphics de algehele prestaties in FSX-SE zal doen afnemen. De nieuwe 900-serie kaarten hebben de mogelijkheid om 3 monitoren vanaf een enkele kaart individueel of spanned, met bijvoorbeeld TH2GO, te bedienen.
De GTX 970 en 980 zijn sterk aanbevolen voor muli-display gebruik bij flight simulation.  Prepa3D® omvat nu ook multi-GPU-ondersteuning.

gamingperformance-1024x484Prepar3D® prestaties
Lockheed Martin Prepar3D® is aanzienlijk meer afhankelijk van de grafische kaart dan FSX-SE. Preapr3D® heeft, na het updaten van hun codering, een groot deel van de werklast verplaatst van de CPU naar de grafische kaart (GPU). Dit is het  meest gunstig bij complexe addon vliegtuigen zoals PMDG. De CPU kan zich nu meer wijden aan de simulatie zelf en dit resulteert in vloeiender vlucht met complexe vliegtuigen.

Geavanceerde beeldkwaliteit
In testlaboratoria zijn met veel verschillende monitor-, tv- en projector- opstellingen de prestaties getest met zowel FSX-SE als met Prepar3D®. Vooral met Prepar3D® is het uiterst belangrijk om de beste mogelijke grafische kaart voor meerdere beeldschermen toe te passen.

In een test met 3 schermen en Prepar3D® zijn de GTX 770 ten opzichte van de nieuwere GTX 970 vergeleken. Het blijkt dat met dezelfde instellingen in hetzelfde systeem met de GTX 970 er een meer dan 30 frames per seconde betere prestaties wordt geleverd.