c. Processor keuze.

4thgenerationHet kiezen van uw processor

De processor is de belangrijkste component die je kiest in een high performance flight sim pc. Maak deze component prioriteit één bij de planning van de systeem specs. Wij raden Intel- processors aan, omdat deze consequent beter presteren in Flight Simulation dan AMD .

FSX Prestaties

Tot 75% van uw frame rate wordt geproduceerd uit de CPU. Flight Simulator X Steam Edition wordt bijna altijd beperkt door de CPU. Met FSX-SE heeft de processor een enorme hoeveelheid berekeningen te doen, voor niet alleen de simulatie, maar ook om het landschap te maken.
performance-proc-1024x496
Intel Core i7-technologie en het professionele overklokken heeft bewezen de grootste impact te hebben voor FSX prestaties. De nieuwste Core i7 Haswell CPU’s hebben bewezen de best presterende CPU voor Flight-simulation te zijn. De 4790k en 4690k processors bieden topprestaties tijdens het uitvoeren van veeleisende vliegtuigen, verkeer en landschap add-on’s.

Prepar3D Prestaties

Dezelfde regels gelden hier met Prepar3D met een kleine nuance. Prepar3D heeft om de grafische kaarten beter te benutten, de codering bijgewerkt. Dit is waardoor het betere prestaties met CPU intensieve simulaties mogelijk maakt. De toegepaste videokaart moet wel DirectX12 compatible zijn.