b. Operating System.

windows10Als je het operating system gaat installeren, doe dat dan op de C-schijf.

Voor een normale installatie met W7/W8/W10***, met Flight Simulator en MS Office heb je ongeveer 70 Gb nodig. Een goed begin is een 500 GB SSD en een HD van 1 Tb voor de losse “frutsels” en overige data.

***Wanneer je meer dan 4 Gb Geheugen hebt, gebruik dan de 64 bits versie van Windows.

Normaal wordt de installatiefolder gekozen door het programma. Sommige fabrikanten leveren software die na installatie GEEN registratie in het register vastleggen. Anderen doen dat juist wel.

De mappen ../Program Files en ../Program Files (x86) zijn op sommige niveaus beschermd tegen schrijven. Om problemen te voorkomen, is het voor een aantal programma’s handiger om deze in de “root” van bijvoorbeeld de D- schijf te plaatsen. Andere programma’s in 32 bits laten zich normaal installeren in ../Program Files (x86) resp. in ../Program Files.

Begin met het installeren van Windows en haal eerst alle updates binnen via Start-Alle Programmas-Windows Update.

Als hulpprogramma’s installeer je tevens Defraggler, Speccy en CCleaner van Piriform

Heb je een SSD schijf? Deze NIET defragmenteren en zet de vinkjes onderaan bij de eigenschappen van de C-schijf voor een SSD uit.
Als Windows klaar is met installeren, draai je eerst  CCleaner op het register en dan Defraggler op de C-schijf zolang het maar GEEN SSD is! Zover klaar?

Wil je een bestaande SSD met Windows 10 op een nieuwe pc installeren? Lees dan deze aanwijzingen van Windows 10 om dit automatisch te laten gebeuren.