a. Hard Disk of SSD

850evoDe keuze van de harde schijf.
De mooiste oplossing is natuurlijk om een SSD drive in je systeem te bouwen. Lees de reviews op http://nl.hardware.info/reviews#search:ssd

Bij het toepassen van een SSD kan je met een 500 GB zowel Windows als flightsim programma op een (1) SSD schijf installeren. Een tweede schijf van 1 TB kan dienen voor bijv. sceneries als NL2000 (30GB !) Neem hiervoor een snelle 10.000 RPM met een 32 MB cache of een tweede SSD.

De prijzen van SSD’s zijn de afgelopen jaren sterk gedaald en er zijn ontwikkelingen op PCI Express 2.0 x2 als SSD geheugen modules

performance-ssd-1024x562

 


Het kiezen van een harde schijf configuratie

Wij bevelen een (1) solid state drive aan om zowel het besturingssysteem en simulatie programma uit te voeren. Met de recente technologische vooruitgang in de solid state technologie SSD- schijven zijn deze niet alleen 10 keer sneller dan een traditionele harddisk, maar zijn ook meer betrouwbaar.

Installeer wel een tweede harde schijf om gegevens en back-ups te houden, maar niet om vlucht simulatie software te installeren.

Configuratie Voorbeeld:

Primaire Harde schijf: 500GB Solid State Drive
Secundaire harde schijf: 1TB Western Digital 7200 RPM HDD

In deze configuratie worden de simulatiesoftware en besturingssysteem op een SSD geïnstalleerd en op de 1TB kunnen alle downloads, afbeeldingen, video en alle andere gegevens die de snelheid van de SSD niet nodig hebben, worden ondergebracht.

LET OP: RAID 0 Performance Er zijn fabrikanten die spelcomputers aanbieden en daarbij een RAID 0 performance configuratie installeren.  Dit is een bijzonder goede configuratie voor GAMES, maar niet voor Flight Simulator programma’s.
On board RAID 0 (pairing hdd’s) kan aanmerkelijk de performance  reduceren.