5. PC zelf bouwen

Bouw je eigen PC

Bron: http://nl.hardware.info/reviews/5826/bouw-je-eigen-pc-2014-workshophardwareinfo-bouw-je-eigen-pc-2014-atx

 

Voor veel lezers is het gesneden koek, maar bij een enkeling bestaat er toch nog wat huivering. Op veler verzoek doen we het nog een keer uitgebreid uit de doeken: hoe kun je het beste te werk gaan als je zelf een nieuwe PC in elkaar sleutelt.

Het zelf samenstellen van een PC heeft veel voordelen boven het kopen van een standaardconfiguratie van een merk. Alleen wanneer je zelf de processor, de videokaart en de verschillende andere onderdelen uitkiest, kun je ervoor zorgen dat je nieuwe systeem volledig aansluit bij je eigen wensen. Een fervent gamer zal meer investeren in een videokaart, dan iemand die zijn PC voornamelijk zakelijk gebruikt. Wie flink wil gaan overklokken zal een duurder en luxer moederbord kopen dan wie zijn PC op standaardinstellingen laat draaien. Waar menigeen genoegen neemt met een traditionele harde schijf, is voor sommigen zelfs de allersnelste SSD nog niet rap genoeg…

Met de tests in Hardware.Info Magazine en op deze website helpen we je op weg bij het maken van de juiste keuzes voor de verschillende componenten. Met de PC Advies systemen geven we je zelfs maandelijks verschillende suggesties hoe je de diverse door Hardware.inf goed geteste componenten kunt combineren tot zinnige systemen voor diverse gebruiksdoelen. Als je uiteindelijk je keuze voor een rijtje componenten hebt gemaakt, moet er echter nog een PC van gefabriceerd worden.

Uiteraard biedt iedere betere (online) computerwinkel de mogelijkheid aan om een selectie componenten geassembleerd af te leveren. Maar zelf bouwen is natuurlijk veel leuker! Daar komt bij: wie ervaring heeft met het bouwen van zijn PC, heeft later ook geen problemen meer met het upgraden daarvan.

Wij hebben goede ervaringen met de aanschaf van componenten bij 4Launch Wanneer je weet wat je wilt hebben, loont het de moeite om even een tabelletje  te maken met de diverse componenten.

Lees in ieder geval voordat je aan de slag gaat de artikelen in dit hoofdstuk die Hardware betreffen.