4. Download en Install

Voor de standaard software is er de pagina APPs.
Op die pagina staan de gegevens voor het installeren van diverse applicaties. Controleer regelmatig de versies van de verschillende programma’s.

Windows: De voorkeur gaat er naar uit om het besturingssysteem Windows te installeren op de C-schijf omdat daar de meeste schijfactiviteiten plaatsvinden bij het gebruik van Flight-Simulation en dan de sim te installeren op een andere disk. In beide gevallen is een SSD de beste oplossing.

Standaard installatie folders: (met alleen een C-schijf:) alle FS- applicaties niet onder
../Program Files (x86) installeren, maar in een map in de root van C: als bijvoorbeeld C:/fscommander

Heb je meerdere schijven? Bij voorkeur SSD …
1. Windows op C:\
2. Sim APPs op C:\
3. Scenery Database op D:\
4. Sim Prepar3D op F:\
5. Back-up: Zorg dat je regelmatig een back-up draait met Acronis op een schijf die het qua volume kan hebben.


Download locatie:

De standaard download locatie is zoals aangemaakt door Windows bijv. C:Users/JouwNaam/Downloads. In die map de binnengekomen bestanden aldaar unzippen en dan van daaruit  installeren. Bestanden niet verslepen!


Speciale instellingen in de PC

Aircraft: Verder is het voor het beperken van de aangesproken systeembronnen wenselijk om geen aircraft in ../Simobjects/Airplanes te hebben, die je niet gebruikt.

Werkgroep: om herkenbaar in het zaterdagse netwerk te kunnen zijn, is er de werkgroep instelling. Ga naar Start en kies met de rechter muis Eigenschappen van Computer. Lees bij Instellingen voor computernaam, domein en werkgroep de werkgroepnaam. Wanneer deze  niet gelijk is aan FSEINDHOVEN, kies je Instellingen wijzigen aan de rechterzijde. In het dan opkomende scherm kies je voor Wijzigen en wijzig je de werkgroepnaam en eventueel de Computernaam. Volg na OK de aanwijzingen op het scherm. Jouw PC is daarna herkenbaar in het netwerk aan zijn computernaam.

Delen van bestanden: om mappen met bestanden te kunnen delen in het netwerk moet de SIM installatiefolder gedeeld zijn.  Controleer de installatiefolder van de SIM door met rechtermuis >> Delen met >> Specifieke Personen >> Iedereen >> Delen >> OK dit te bevestigen. Dit zelfde geldt wanneer je een 2e PC hebt voor bijv. FSCommander.

Gebruikersaccounts: met het werken met pc’s met verschillende besturingssystemen blijkt soms de netwerkverbinding niet te herstellen na het afsluiten. Dit wordt veroorzaakt door de wijze van opzetten van de netwerkverbinding en kan worden voorkomen door alle pc’s in jouw netwerk te voorzien van een wachtwoord dat gekoppeld is aan de gebruikersnaam van de pc. Bij het opzetten van een netwerkverbinding geef je het pad op waar de netwerkverbinding naar toe moet gaan en moet je verbinding met andere referenties aanvinken. Bij voltooien geef je het wachtwoord in dat behoort bij de pc met die naam.

UAC – User Account Control: zie Instellingen voor Gebruikersaccountbeheer. Om problemen met het installeren van software te voorkomen, is er een mogelijkheid om het Gebruikersaccountbeheer uit te schakelen. Dit voorkomt dat programma’s niet of onvolledig worden geïnstalleerd of dat er wel een netwerkverbinding is maar geen communicatie mogelijk is. Zet de schuif onderaan en start de pc opnieuw op. Lees Windows Help over dit onderwerp om de risico’s te begrijpen.

Verplichte nummers: voor een vliegdag dienen een aantal programma’s up to date te zijn. Dit zijn FSUIPC4, FSCommander en de benodigde kaarten van Navigraph voor de vluchten van die vliegdag.


Naar het collectief geheugen

Bugfixes. De uiautomationcore.dll bugfix aanbrengen (cliënt). Dit voorkomt Application Hang bij het switchen tussen meerdere schermen. Dit geldt NIET voor P3D  en ook niet voor Steam

Laatst bijgewerkt op 20 maart 2016