FLIGHTSIM

nl Hello Captains,2018-06-26_11-07-47
er wordt al genoeg geschreven en af-ge-fora-ad (mooi woord voor de nieuwe Van Dale) over allerlei onderwerpen aangaande Flight Simulation. Op de website van Flightsim Eindhoven doen we dat niet dunnetjes over, maar houden wij ons bezig met de hoofdzaken die voor jou een bijdrage kunnen hebben aan het vliegplezier met de bekendste programma’s voor Flight Simulation en de Operating System van Windows 10.

Windows: aangezien Vista, XP, W7 en W8 ter ziele zijn, gaan we het daar niet meer over hebben. Verhalen over het verleden gaan/staan in het [oud archief]. Daarnaast is er een fantastisch naslagwerk over alles wat met Windows te maken heeft op deze website van Menno Schoone

flywithmeWaar we het ook niet over gaan hebben, zijn FSX (FS10) – DTG FlightSchool en Flight Sim World. De laatste 2 simmen zijn voor de gamers en voor degene die willen leren vliegen. FSX is dead…lang leve de 64 bitter Prepar3D Versie 4 ! Want als je die gevlogen hebt, wil je ook FSX-SE niet meer.


Ook besteden wij aandacht aan een aantal (voor onze club verplichte) software nummers. Dat zijn applicaties die je nodig hebt om überhaupt goed met je vlieg-PC uit de voeten te kunnen en specifieke APPs die wij gebruiken bij het vliegen via Internet op de dinsdagavonden en tijdens onze maandelijkse club-zaterdagen.


4thgeneration

Onder deze menu-pagina FLIGHTSIM staan op volgorde van (eigenlijk ook in die volgorde) te lezen een aantal opeenvolgende pagina’s.

  • Wat voor soort PC heb je nodig om goed te kunnen vliegen? Hieruit volgt een opsomming  van aanbevolen hardware en software.
  • Hoe weet ik wat er in mijn PC aanwezig is?
  • Wat zijn de verschillen en hoe vertel ik thuis dat we 1500 tot 2000 euro gaan uitgeven aan iets fatsoenlijks….;-))
  • Om te motiveren dat er nieuwe hardware en/of software moet worden aangeschaft, wordt er uitleg gegeven wat handig en verstandig is, om er zo voor te zorgen dat je zo’n uitgave niet ieder jaar gaat doen. Lees de pagina’s die ingaan op de verschillende hardware componenten.
  • Dan iets over het zelf bouwen, upgraden van de bestaande PC of compleet nieuw kopen (als geld geen gebrek is…).
  • Als alle hardware componenten zijn uitgeteld, is er nog een aanschaf of eventueel een  ‘re-install’ van software.
  • Zie daarvoor de pagina APPs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.