MSFS DOWNLOAD & INSTALLATIE


Artikelen over problemen met downloaden en installatie staan onderaan de pagina.
Als u Microsoft Flight Simulator via Steam vooraf heeft besteld of gekocht:
[1] Open Steam
[2] Zorg ervoor dat je bent ingelogd met het Steam-account dat je hebt gebruikt om MSFS te kopen (je kunt je Steam-ID in de rechterbovenhoek van het scherm zien).
[3] Ga naar de Bibliotheek
[4] Zoek het spel in de linker menubalk en druk op de knop “Installeren”
[5] De installatie begint met het downloaden van de STEAM Client component; dit gaat zonder problemen en naar het juiste installatiepad. Voor de Steam-Client is dit:
C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\MicrosoftFlightSimulator\

Dit is het default Steam-Client installatiepad

INSTALLATIEPADEN:
Het default installatiepad van de simulator bij aanschaf via Steam is  C:\Users\jouwnaam\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator\Packages\Official\Steam

Het default installatiepad van de simulator bij aanschaf via Microsoft is  C:\Users\jouwnaam\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator\Packages\Official\OneStore


Hierna moet de download van de simulator componenten automatisch beginnen. Wanneer dat niet gebeurt, start je STEAM Client opnieuw op. Je kan controleren of de download loopt door met Taakbeheer de activiteit van de Ethernet adapter te controleren.

stop

Je kunt selecteren naar welke map op welke schijf je wilt downloaden en installeren. Druk niet op de Update-knop VOORDAT je het installatiepad hebt geverifieerd. Er moet minimaal 150 GB aan vrije ruimte zijn op de schijf waar je Microsoft Flightsimulator gaat installeren.
Afhankelijk van de downloadsnelheid op internet duurt het “even” *** om de gecomprimeerde pakketten van ~ 2 GB te downloaden, deze uit te pakken en vervolgens de inhoud in de mappenstructuur te installeren.
Deze tekst van een eventueel gewijzigd installatiepad verandert zichtbaar niet, hoewel je de opslaglocatie hebt gewijzigd in bijv. jouw schijf: \ jouw mapnaam \

*** @ 100 Mbps downloadsnelheid duurt het ~ 4 uur. 30 minuten om een schone installatie te verkrijgen.

Het default installatiepad is  C:\Users\jouwnaam\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator\Packages\Official\Steam

Advies: wanneer je een moederboard hebt met een M.2-SSD als C-schijf, installeer dan gewoon op C:\ in het default aangegeven pad. Zorg er wel voor dat je minimaal 150 GB vrije ruimte hebt om de installatie te beginnen. Een 500 GB of 1TB M.2-ssd voldoet.


Problemen met Download en Installatie

Download wil niet beginnen

Download snelheid

Over downloads-bits en bytes

Langzame downloadsnelheid

Problemen met Windows Store oplossen