DISCORD


[MAAK EEN DISCORD ACCOUNT]

Hoe onze FSE-Discord werkt

WAT IS DISCORD

Discord is een applicatie waarmee je een digitale ruimte kan creëren die enkel op uitnodiging toegankelijk is. Een plek waar je met je vrienden kan samenkomen, babbelen en daar veel plezier aan beleven.
Deze ruimtes heten op DISCORD: “servers” en zien er uit zoals je straks naar onze Discord server FS EINDHOVEN kijkt.

Servers kunnen voor allerlei soorten groepen dienen, zoals een boekenclub of gewoon je alledaagse vriendengroep Flight Sim Eindhoven.

Een server bestaat hoofdzakelijk uit tekstkanalen en spraakkanalen.

Tekstkanalen

Tekstkanalen zijn als het ware “chatkamers” waarin je berichten kan versturen. Door afzonderlijke GROEPEN met tekstkanalen te maken, schep je orde in de verschillende onderwerpen en artikelen die op deze server zijn te vinden. Je kan bijvoorbeeld voor elk onderwerp een apart tekstkanaal en threads maken. De naam van een tekstkanaal geeft al aan welke informatie dit weergeeft.

Spraakkanalen

In spraakkanalen kan je elkaar horen en/of zien. Je hoeft niemand op te bellen. Wanneer je op het spraakkanaal klikt kan je onmiddellijk meedoen.
De andere leden van de server kunnen zien in welk spraakkanaal je zit en met je komen babbelen, zichzelf tonen via hun camera of hun scherm met je delen.

voordelen van fse DISCORD

 • Automatisch opstarten met Windows,
 • Je hoeft niemand te bellen, maar
 • Je klikt spraakkanaal iemand spreken
 • Je kan je scherm of app delen
 • Je kan 1-op-1 directe berichten sturen,
 • Verschillende tekst- en spraakkanalen,
 • Wekelijkse evenementen met een vlucht
 • Op donderdag MSFS 2020 – Q&A
 • Een (on-line) Helpdesk
 • ..en..
 • Wij streamen met 1080 p-60 Hz

MAAK EEN DISCORD ACCOUNT

[1] Maak een DISCORD account op https://discord.com

[2] Ga naar jouw DISCORD

[3] Kies (+) Voeg een server toe; de bedoeling is dat je onze FSE Discord server toevoegt aan jouw account; je hebt daarvoor een code nodig.

[4] Stuur even een bericht vanaf de CONTACT-pagina voor de laatste geldige code wanneer je die niet hebt gekregen van ons.


[5] Ga naar de onderzijde van het pop-up venster genaamd Server aanmaken

[6] en kies daar Aan server deelnemen

[7] Vul dan de code in: https://discord.gg/code en druk vervolgens op Wordt lid van server

De code in de afbeelding is NIET geldig

That’s all.
We hopen je snel te zien op FSE-Discord


ROLVERDELING

Eerst iets over de rolverdeling voor Captain, Co-Pilots, Pilots, Crew en Everyone.

Een {rol} die je wordt toegekend, bepaalt wat je ziet en of je kan schrijven en/of spreken in een kanaal dat je in Discord bezoekt. Dit is de {rolverdeling} die op onze server is ingevoerd:

{everyone}

Wanneer je al een Discord account hebt of op onze uitnodiging een account gaat aanmaken, dan is automatisch de autorisatie {everyone} van toepassing. Onafhankelijk van je autorisatie heeft { everyone } toegang tot de HELPDESK.

{Crew}

Wanneer je de FSE-server toevoegt aan jouw Discord-account, zie je alles van {everyone} plus, kan je nu ook berichten lezen. Je kan kanalen bekijken en nieuwe mensen uitnodigen voor deze server, zodat ze jou ook kunnen vinden.

{Pilot}

Als pilot zie je alles van {Crew} plus: Wanneer je de FSE-server gekoppeld hebt aan jouw Discord account en je hebt je geabonneerd via de website op de FSE Vliegensvlug nieuwsbrief, dan ben je klaar. Vliegen maar! Of … wil je meer? Wordt dan Co-Pilot. Lees verder.

{Co-Pilot}

Je krijgt als co-pilot alles van {Pilot} plus, wanneer je als Pilot ons een warm (klein of groot) hart toedraagt, noemen we je voortaan “Co-Pilot”. Je krijgt als dank voor jouw bijdrage voor het in stand houden van onze website, discord en aanverwante techniek, een jaarlang remote support als de sim niet doet wat hij moet doen.

Wij delen 24/7 informatie (ook uit het verleden) met je via onze server, die je niet met een klik van Internet ophaalt. Je krijgt -op onze uitnodiging- toegang met een webbrowser tot COPILOT CLOUD.

Je krijgt ook de autorisatie {copilot}, wanneer je de Basic Handling van de FLIGHT TRAINING van MSFS2020 onder de knie krijgt op level A. Als je wilt weten hoe dat gaat? Stuur dan een bericht via Discord.

{Captain}

Deze autorisatie heeft alles in zich van {Co-Pilot} plus: deze autorisatie verleent toegang tot de volledige inhoud van onze Discord voor alleen de leden van FS Eindhoven.

Je bent Captain, als je lid bent van FS Eindhoven. Je betaalt de contributie voor een jaarlang vliegplezier. Wij verwachten van je dat je maandelijks naar de clublocatie in Eindhoven komt en je brengt natuurlijk je hardware mee.
Je vliegt (niet verplicht) op dinsdagavond de door onze Touroperator georganiseerde vluchten.

Vlieg eens mee met FSE

Aan de wens van menigeen om lid te worden van FS Eindhoven en met ons in lokaal clubverband op locatie te vliegen, kan soms om uiteenlopende reden geen inhoud worden gegeven.

Dan kun je als co-pilot, als je wilt, meedoen met de (trainings-) evenementen op donderdagavond.


Lid worden van FSE

Als je lid wil worden van FS Eindhoven en succesvol wilt vliegen of leren vliegen, kunnen we je helpen om dat te gaan bereiken.

De basis voor succes is verborgen in de Flight Training van Microsoft Flight Simulator 2020.

Als je kans ziet om deze trainingsvluchten met een minimum score van 60% af te ronden, ben je onze man (of vrouw).
Lees maar eens verder op deze pagina.

Wil je de mogelijkheden onderzoeken of je lid kan worden van Flight Sim Eindhoven?
Stuur dan een bericht en je krijgt een vliegensvlug antwoord.

We hebben voor 2023 nog een aantal seats beschikbaar.


FSE DISCORD SERVICE LEVEL


FSE DISCORD MACHTIGINGEN EN RECHTEN

Deze pagina is bijgewerkt op