MAIN MENU


De informatiebalk

De basis voor een goed ingerichte sim begint met de MSFS2020 pagina. Lees deze pagina goed door en ga dan verder met de onderliggende pagina’s.

De sim komt standaard op in een gevuld scherm. Op de blauwe informatiebalk is (links) het versienummer getoond van de sim. Aan de rechterzijde kan je met het scherm Minimaliseren (-) of Maximaliseren (n) of het scherm Afsluiten (x). Sluit de sim altijd via het MAIN MENU af met [Esc] QUIT TO DESKTOP. Dit voorkomt dat je nog niet eerder bewaarde gegevens verliest.

De Menubalk

Na de UPDATES & PATCHES is de belangrijkste menukeuze OPTIONS. Daarna bekijken we iedere volgende sectie van de menubalk: PROFILE-MARKETPLACE.

Rechtsboven in het MAIN MENU van de sim vind je je “GAMERTAG”. Je kan je gamertag tijdens de vlucht bereiken door op de Esc-toets te drukken.

Bevalt jouw gamertag je niet? Dan kan je deze eenmalig gratis wijzigen in je Xbox-account.

We lopen door de secties van het websitemenu MSFS2020 heen: SPECIFICATIES, CONTROLLERS,… enz.

Op de onderste menubalk vind je de functies die bij iedere menukeuze mogelijk zijn.

In het hoofdmenu van de sim zie je WORLD MAPFLIGHT TRAININGACTIVITIESNEWS en wat genoemd wordt een SPOTLIGHT EVENT (rechtsboven). De beide rechter blokken zijn wisselend van inhoud en worden aangepast op basis van de verschijnende updates. Rechtsonder is altijd het “NEWS”.

Het instellen van de Nederlandse taal in de menukeuze.

Met de WORLD UPDATE 1.15.7.0 werd ook een taalpakket toegevoegd, waarmee je de sim ook in de Nederlandse taal kan instellen. Wel even opnieuw opstarten als je van taal wilt wisselen.