HOOFDMENU


Hoofdmenu

De basis voor een goed ingerichte sim begint met de MSFS2020 pagina. Lees deze pagina goed door en ga dan verder met de onderliggende pagina’s.

De sim komt standaard op met het scherm Installatiebeheer en start met het CONTROLEREN OP UPDATES. Daarna verschijnt het hoofdmenu met de informatiebalk waar (linksboven) het versienummer getoond is van de sim. Aan de rechterzijde kan je met het scherm Minimaliseren (-) of Maximaliseren (n) of het scherm Afsluiten (x).

Zie je deze informatiebalk niet, dan is de sim ingesteld op FULL SCREEN. Zet deze instelling terug door op ALT+ENTER te drukken. Sluit de sim altijd via het hoofdmenu af met [Esc] AFSLUITEN NAAR BUREAUBLAD. Dit voorkomt dat je nog niet eerder bewaarde gegevens verliest.

De belangrijkste menukeuze OPTIES. Daarna bekijken we iedere volgende sectie van de menubalk: PROFILE. De menukeuze -MARKETPLACE- is met versie 1.21.13.0 verhuis naar het WELKOM scherm, rechtsonder

Rechtsboven in het hoofdmenu vind je je “GAMERTAG”. Je kan je gamertag tijdens de vlucht bereiken door op de Esc-toets te drukken.

Bevalt jouw gamertag je niet? Dan kan je deze eenmalig gratis wijzigen in je Xbox-account. De STATUS van de server moet Online aangeven. Zo niet, dan zie je geen andere piloten.

Het aantal milliseconden geeft aan hoever je van een server verwijderd bent. Je kan bij een drukke verbinding met de best bereikbare server (6 ms) ook een andere server kiezen die wat verder gelegen is (bijv. 22 ms) maar minder druk bezet is.

Lees door de secties van het websitemenu MSFS2020 heen en begin met de BASIS INSTELLINGEN en het inrichten van de CONTROLLERS

Op de onderste menubalk vind je de functies die bij iedere menukeuze mogelijk zijn.

In het hoofdmenu van de sim zie je HUIDIG EVENEMENT – WERELDKAARTVLIEGTRAININGACTIVITEITENMARKETPLACE met twee tabs. Het rechter blok is wisselend van inhoud en worden aangepast op basis van de verschijnende updates.

Sinds de WORLD UPDATE 1.15.7.0 is ook een taalpakket toegevoegd, waarmee je de sim in de Nederlandse taal kan instellen. Wel even opnieuw opstarten als je van taal wilt wisselen.

Het instellen van de Nederlandse taal in de menukeuze
OPTIES/ALGEMENE OPTIES/OVERIGE/INTERNATIONALE INSTELLINGEN.