HOOFDMENU


Hoofdmenu

De basis voor een goed ingerichte sim begint met de MSFS2020 pagina. Lees deze pagina goed door en ga dan verder met de onderliggende pagina’s.

De sim komt standaard op met het scherm Installatiebeheer en start met het CONTROLEREN OP UPDATES. Daarna verschijnt het hoofdmenu met de informatiebalk waar (linksboven) het versienummer getoond is van de sim. Aan de rechterzijde kan je met het scherm Minimaliseren (-) of Maximaliseren (n) of het scherm Afsluiten (x).

Zie je deze informatiebalk niet, dan is de sim ingesteld op FULL SCREEN. Zet deze instelling terug door op ALT+ENTER te drukken. Sluit de sim altijd via het hoofdmenu af met [Esc] AFSLUITEN NAAR BUREAUBLAD. Dit voorkomt dat je nog niet eerder bewaarde gegevens verliest.

De belangrijkste menukeuze OPTIONS. Daarna bekijken we iedere volgende sectie van de menubalk: PROFILE-MARKETPLACE.

Rechtsboven in het hoofdmenu vind je je “GAMERTAG”. Je kan je gamertag tijdens de vlucht bereiken door op de Esc-toets te drukken.

Bevalt jouw gamertag je niet? Dan kan je deze eenmalig gratis wijzigen in je Xbox-account.

Lees door de secties van het websitemenu MSFS2020 heen en begin met de BASIS INSTELLINGEN en het inrichten van de CONTROLLERS.

Op de onderste menubalk vind je de functies die bij iedere menukeuze mogelijk zijn.

In het hoofdmenu van de sim zie je ONTDEKKINGSVLUCHTEN – WERELDKAARTVLIEGTRAININGACTIVITEITENNIEUWS met twee tabs. Het rechter blok is wisselend van inhoud en worden aangepast op basis van de verschijnende updates.

Het instellen van de Nederlandse taal in de menukeuze.

Sinds de WORLD UPDATE 1.15.7.0 is ook een taalpakket toegevoegd, waarmee je de sim in de Nederlandse taal kan instellen. Wel even opnieuw opstarten als je van taal wilt wisselen.