FSE Vliegensvlug 304


Hello Captains,

De abonnementen op de FSE-Vliegensvlug (via Mailchimp) zijn vanaf 1 maart 2023 opgenomen in deze website.

Kort nieuws van het FSE front. Welkom bij deze Vliegensvlug 304 met eerst maar enkele naweeën van de SU12. Zoals gebruikelijk gaan er een aantal instellingen die je voor de update correct had ingesteld, in de fout. Herken je deze nog?

Als je op pc speelt, kunnen verouderde pakketten in je community-map een onverwachte invloed hebben op de prestaties en het gedrag van de titel. Als je last hebt van stabiliteitsproblemen of lange laadtijden, verplaats je community-pakket(ten) dan naar een andere map voordat je de titel opnieuw start.


Groene flarden over je scherm

De oplossing zit niet al te diep, alleen je moet weten waar het te doen is. Met actieve sim ga je naar OPTIONS/ASSISTANCE OPTIONS/
Kijk in de sectie USER EXPERIENCE en zet de AERODYNAMIC VISUALIZATION (CFD) op OFF.


msfs2020-C208-Improvement-Mod-v2212.2

Wanneer je voor de Cessna C208B een mod hebt geactiveerd, dan loop je goed de kans dat je de man met de zonnebril in de cockpit tegenkomt.

Lees de FSE Vliegensvlug 307

.. En dan nog een paar belangrijke:

[1] Wanneer je gebruik maakt van de MSFS Addon Linker zorg er dan voor dat alle ‘invalid links’ er uit zijn voordat je de sim opstart. Het zou zomaar kunnen dat je de PMDG niet up and running krijgt…

[2] Voordat je gaat updaten controleer je of de Windows Apps van Microsoft Store up-2-date zijn en zeker die te maken hebben met je Xbox account (ook al heb je geen Xbox)


Strepen naar de Noordpool?

Heb je een voormalig goed werkende “vliegplan.pln” geladen in de sim en ziet het er na de upload zo uit? Verwijder dan de content.xml in C:\Users\jouwnaam\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator. De inhoud van een correcte xml krijg je zeker toegeschoten als je niet vergeten bent je updates voor Navigraph te draaien. … en dat dacht je (28/3/23) … De actieve Navigraph app genereert automatisch een foutieve content.xml, ook al delete je deze. Wil je niet naar de Noordpool, schakel de app dan even uit met REMOVE.


Is jouw sim een slow starter?

Met een niet actieve sim verwijder je de map SceneryIndexes; Start de sim en geniet van een opstarttijd van~2 minuten.

Microsoft Store/Game Pass version
C:\Users\YourUsername\AppData\Local\Packages\Microsoft.FlightSimulator_8wekyb3d8bbwe\LocalCache\SceneryIndexes

Steam version
C:\Users\YourUsername\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator\SceneryIndexes

Retail boxed version
C:\Users\YourUsername\AppData\Local\MSFSPackages\SceneryIndexes

Nog sneller opstarten?

Verwijder dan datgene dat je nooit gebruikt. De mappen verschijnen in de sectie NOT INSTALLED en kan je later altijd weer ophalen


Waar zit het installatie pad van de sim

Gekocht als Microsoft Store | Game Pass version C:\Users\your_username\AppData\Local\Packages\Microsoft.FlightSimulator_8wekyb3d8bbwe\LocalCache\Packages\Official\OneStore

Gekocht als Steam version
C:\Users\your_username\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator\Packages\Official\Steam

Gekocht als Retail disc version
C:\Users\YourUsername\AppData\Local\MSFSPackages\Official\OneStore\

In geval van nood … Het zoekwoord voor Windows Verkenner is Official om deze map te vinden.


FSE met ATC op Discord.

Belangstelling hoe dat gaat werken?

Geef je reactie onderaan dit artikel.


Bekende problemen na SU12 met versie 1.31.22.0

Sommige pictogrammen op de Longitude Systems and Controls-pagina’s worden mogelijk niet weergegeven, maar de werking van de pagina/venster wordt niet beïnvloed.

TO/GA-knop op de CJ4-gashendel kan voor sommige gebruikers moeilijk of onmogelijk te klikken zijn, maar er is een klikpunt voorzien op de Fire Bottle-knop links van het stuurautomaatpaneel en de toets combinatie werkt om TO/GA te activeren.

Het testweergavescherm op de GNS430W en GNS530W zal momenteel de CDI-naalden niet verplaatsen. De pagina met dichtstbijzijnde intersections op de GNS-eenheden kan procedure intersections weergeven die als duplicaat lijken.


De vraag van de week

Je vliegt een Cessna 172 G1000. Zou de PFD werken als de hoofdbatterij leeg zou zijn?

Ja of nee, en waarom?

Geef je reactie hieronder.

Een gedachte over “FSE Vliegensvlug 304

Reacties zijn gesloten.