ONTDEKKINGSVLUCHTEN


Er zijn 3 subcategorieën Ontdekkingsvluchten

CORE CONTENT

Bora Bora-Frans-Polynesië

“Bora Bora, een kleine Frans-Polynesische eilandengroep in de zuidelijke Stille Oceaan, ten noordwesten van het eiland Tahiti, is een exotische, verbluffend prachtige bestemming die over de hele wereld bekend is. Het hoofdeiland van Bora Bora is omgeven door turquoise water, witte zandstranden en koraalriffen, en is een grillig overblijfsel van een oude vulkaan die uittorent over weelderige groene tropische vegetatie die zich uitstrekt over de lagere vulkaangebieden.
Aanschouw deze opvallende locatie vanuit de lucht en bewonder de verbluffende details van de kust, het water en het land. Of je nu kiest voor een rechttoe-rechtaan vlucht boven de branding, meer betrokken vluchten om de rotswanden van de hoger gelegen gebieden te verkennen, of een willekeurige combinatie hiervan, een ‘flightseeing’-reis door Bora Bora is een ervaring om nooit te vergeten.

MOUNT EVEREST-Nepal

Mount Everest, de hoogste bergtop van de planeet op 29.032 voet boven zeeniveau, is gelegen te midden enkele van de meest ontzagwekkende berggebieden die de natuur te bieden heeft. Het Everest-gebied, dat de grens tussen Nepal en China diep in het legendarische Himalaya-gebergte bestrijkt, is een amfitheater van steile afgronden, opdoemende bergtoppen, steile ijs- en rotswanden en uiterst dynamische weer- en lichtomstandigheden. Het is tevens een gebied met een rijke geschiedenis op het gebied van exploratie tot het uiterste.

Het vanuit de lucht aanschouwen van dit sublieme domein is een ervaring van pure opwinding en betovering. Vanuit de cockpit kun je elke stap en elk kamp volgen langs het eerste pad dat werd gebaand naar het dak van de wereld, en kloven, rotsen, gletsjers en gesteentevelden tot in de details bekijken. Talloze bezienswaardigheden, zowel beroemde als onbekende, wachten op je in dit ijle domein. Ongeacht de vliegroute zullen geen twee tochten door dit wonderlijke berglandschap ooit hetzelfde zijn.

NAPLES-Italie

Het in Zuid-Italië aan de kust van de Tyrreense Zee gelegen Napels is een stad van onschatbare historische en culturele waarde. Het is een van de oudste aanhoudend bewoonde bevolkingscentra ter wereld en biedt een opwindend spectrum van prachtige en intrigerende bezienswaardigheden dat vanuit de lucht gezien het best tot zijn recht komt.

Napels is een kuststad die uitkijkt op de conische vorm van de berg Vesuvius, de legendarische vulkaan die op een afstand van ongeveer 16 kilometer ten oostzuidoosten van het stadscentrum is gelegen. Neem met elke blik vanuit de cockpit zoveel van Napels en de omliggende landschappen en zeegezichten in je op als je wilt. Je kunt je aandacht vestigen op de lappendeken van architectuur, nieuw en oud, van de stad zelf, of de onbegrensde visies van menselijkheid en natuur koesteren die in deze buitengewone stad naadloos in elkaar overgaan.

GIZA-Egypte

Gizeh, de op een na grootste stad in Egypte met een bevolking van 8,8 miljoen, ligt aan de westelijke oever van de rivier Nijl naast Caïro. De stad is wereldwijd bekend om de uitgebreide reeks mysterieuze oude piramiden en andere geweldige monumenten, en flightseeing is een van de beste manieren om het enorme aantal wonderen van en rondom Gizeh te ervaren.

Het weidse uitzicht vanuit de lucht boven Gizeh is een combinatie van grootsheid en een historische juxtapositie: een moderne stedelijke oceaan tegen de achtergrond van sommige van de best bewaarde schatten van de mensheid. Er wacht je een inspirerende reeks van deze fascinerende locaties, die je elke vlucht weer uitnodigen ze vanuit de cockpit visueel aan elkaar te koppelen.

NEW YORKUSA

New York City, een gerenommeerd centrum voor wereldwijde handel, financiën, onderwijs, innovatie en cultuur, is de grootste metropoolregio in de Verenigde Staten met een bevolking van meer dan 8 miljoen. De economische opleving van de stad door de eeuwen heen heeft de ontwikkeling van enkele van de bekendste en prachtigste architecturale werken voortgebracht en gestimuleerd. Deze bouwwerken zijn al erg indrukwekkend vanaf de grond, maar vanuit de lucht gezien bieden ze pas echt enkele van de meest onvergetelijke perspectieven van New York.

Vlieg bij dag en bij nacht, in elk seizoen, over New York en geniet van een onvergelijkbaar uitzicht op de bruggen, wolkenkrabbers, standbeelden en parken van deze locatie die tot de bekendste bezienswaardigheden in de geschiedenis horen.

RIO DE JANERO-Brazilië

Het langs de Atlantische kustlijn van Brazilië, tegen de achtergrond van een groene muur van bergen gelegen Rio de Janeiro is een van de meest spectaculaire stedelijke omgevingen ter wereld. Met een inwoneraantal van meer dan 6,7 miljoen is Rio, waarnaar door de inwoners ook wel wordt verwezen als ‘Cidade Maravilhosa’ (prachtige stad), de op een na meest bevolkte metropool in Brazilië. Recentelijk zijn er de Wereldbeker en de Olympische spelen gehouden.

De pure schoonheid van Rio, de gevarieerde bezienswaardigheden, het tropische klimaat en de schitterende uitgestrekte stranden trekken bezoekers van over de hele wereld – maar niets is te vergelijken met het ervaren van deze verbluffende bestemming vanuit de lucht, terwijl je zowel bij dag als bij nacht en door het hele jaar heen de ene parel na de andere in je opneemt.


WORLD UPDATES

TOKYO-Japan

TOKYO-Japan
Het centraal aan de oostkust van het eiland Honshu van Japan gelegen Tokio, dat een bescheiden oorsprong als klein vissersdorp kent, is momenteel qua bevolkingsdichtheid het grootste grootstedelijke gebied met de grootste stedelijke economie ter wereld. Deze weelde komt tot uiting in locaties met complexe, en vaak subtiele, werken van architectuur en infrastructuur, waarvan er sommige tot de beroemdste ter wereld behoren.

Ervaar het volledige spectrum van de grootsheid van Tokio zoals alleen vanuit de lucht mogelijk is, neerkijkend op de kleinste aspecten van de stad of de volledige mega-metropool met één blik vanuit de cockpit in je opnemend. De grandeur van de stad, die aan de oostkant wordt afgegrensd door de Baai van Tokio, ligt tegen een achtergrond van verafgelegen vulkanische bergtoppen in het westen, waarmee een onovertroffen scala van prachtige uitzichten wordt geboden.

SAN FRANCISCO-USA

San Francisco, internationaal centrum voor technologie, het bankwezen, handel en kunst, staat bekend als een van de meest gevarieerde prachtige bestemmingen op de planeet. De stad kan bogen op een enorme verscheidenheid aan uitzichten, die uiteenlopen van ultramodern stedelijk tot wild en ongerept, en is gelegen aan een natuurlijke spleet in de Noord-Californische kust. De Stille Oceaan – en het weer dat deze met zich mee brengt – zorgt voor een dramatische achtergrond voor de talloze facetten van San Francisco.

Vanuit de lucht komt dit paradijs van visuele pracht als geen ander tot leven. Elke verkenningstocht vanuit de lucht brengt nieuwe ervaringen, uitzichten die uiteenlopen van klassieke tot ultramoderne architectuur, glooiende tot wilde landschappen en vanzelfsprekend stadslichten van zonsondergang tot zonsopgang.

YOSEMITE NATIONAL PARK
USA

Yosemite National Park in Californië biedt enkele van de meest verbluffende bezienswaardigheden ter wereld. Het gebied heeft zich in de loop van miljoenen jaren ontwikkeld, naarmate geologische processen de indrukwekkende bergen van de Sierra Nevada hoger de lucht in duwden en de atmosfeer het land vormde tot het huidige meesterwerk met gletsjers en stromend water.

Wanneer je Yosemite National Park en het omliggende gebied vanuit de lucht verkent, ontsluit je schitterende, inspirerende vergezichten – massieve granieten monolieten, bruisende watervallen, rustige weilanden en weelderige bossen. Terwijl je navigeert door de berglucht, aanschouw je met één oogopslag zowel de fijnste details van de afzonderlijke pieken als de uitgestrekte uitlopers van het gebergte.

LONDON-Engeland

Londen, gelegen langs de rivier Theems op een afstand van ongeveer tachtig kilometer van de Noordzee, is de hoofdstad en de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk. Met een geschiedenis die ongeveer 2000 jaar teruggaat tot het bewind van het Romeinse Rijk is Londen tegenwoordig een uiterst invloedrijk globaal centrum op een aantal gebieden, waaronder financiën, handel, kunst, technologie en media.

Het zeer diverse en historisch rijke Groot-Londen strekt zich uit over een gebied van 1554 vierkante kilometer en kan bogen op architectuur en infrastructuur uit een aantal verschillende eeuwen – een tijdloos land met een ongeëvenaarde visuele aantrekkingskracht dat je op je vlucht tot over de uithoeken van deze agglomeratie wacht.”,

FORT WILLIAMS-Schotland

In het hart van de Schotse hooglanden, aan de noordoostpunt van Loch Linnhe, trekt Fort William het hele jaar door bezoekers van over de hele wereld die de locatie bezoeken om te genieten van uiteenlopende natuurlijke en historische bezienswaardigheden. De grootsheid van Fort William en de omliggende omgeving is vanaf de grond gezien al spectaculair, maar om de beelden vanuit de lucht te zien is pas echt een fantastische ervaring.

In de lucht ontsluiten zich voor je ogen een aantal ongelooflijke vergezichten – van zandstranden tot pittoreske heuvels, schilderachtige stadsblokken tot rustieke kastelen en architectonische pracht – dit alles tegen de achtergrond van een voortdurend veranderende lucht en enkele van de meest verrassend mooie lichtomstandigheden in het land.”,

PARIJS-Frankrijk

Parijs, de hoofdstad en meest bevolkte stad van Frankrijk, is een wereldwijd centrum op het gebied van kunst, wetenschap en handel. De ‘lichtstad’, een van de meest populaire bestemmingen ter wereld, is gevierd als een van de prachtigste locaties op de planeet vanwege de historische en eigentijdse architectuur. Vanuit de lucht krijg je ongelooflijke uitzichten op de specifieke facetten, wijken en uitgestrekte vergezichten van Parijs, zowel bij dag als bij nacht, zodat je een unieke indruk krijgt vanuit een zeldzaam gezichtspunt.

Parijs is in Noord-Frankrijk Midden-Frankrijk gelegen aan de oevers van een grote bocht in de rivier Seine, die een uitstekende visuele referentie vanuit het comfort van je cockpit biedt. Parijs heeft ongeveer de vorm van een cirkel en bestaat uit 20 ‘arrondissementen’, oftewel deelgemeentes, die vanaf het centrum van de stad naar buiten lopen en die elk een eigen onnavolgbaar karakter hebben – een onvergetelijke achtergrond voor talloze bezienswaardigheden die klaarligt om ontdekt te worden.

VERCORS & ECRINS PARKS-Frankrijk

In het zuidoosten van Frankrijk, genesteld in de Dauphiné-Alpen, ligt een enorm levend bewijs van de schoonheid die de krachten van de aarde kunnen creëren: het Regionale park Vercors & het Nationaal park Écrins. In de regio tref je een betoverende reeks hoge bergtoppen en gletsjers, diep ingesneden dalen, alpenmeren en bostapijten aan.

Deze regio is al spectaculair vanaf de grond gezien, maar het aanschouwen van het natuurmozaïek van deze regio vanuit de lucht is pas echt adembenemend. Je kunt vliegen tussen 150 bergtoppen die reiken tot meer dan 10.000 voet boven zeeniveau, zweven over kilometers gletsjerijs en de rijkdom aan aanwezige flora onder je aanschouwen.

COPENHAGEN-Denemarken

Op het eiland Seeland – zo’n 120 kilometer ten oosten van het Deense vasteland – ligt Kopenhagen, de historische hoofdstad van Denemarken. Kopenhagen, dat al eeuwenlang een van de belangrijkste economische en culturele grootmachten van heel Scandinavië is, staat vandaag de dag hoog geplaatst op de lijst van plaatsen met de beste levenskwaliteit, deels vanwege de opvallende architectuur en de vele iconische bezienswaardigheden. Een vlucht over de ‘Stad van de torenspitsen’ bied je een grote verscheidenheid aan strelingen voor het oog, zowel historisch als modern. En ten oosten van de stad zie je nog een meesterwerk van modern ontwerp: de Øresundbrug, die Denemarken verbindt met de nabijgelegen Zweedse stad Malmö.

LOFOTEN ISLANDS-Noorwegen

De Lofoten liggen aan de westkust van noordelijk Noorwegen. Ondanks dat de eilanden binnen de poolcirkel liggen, is het klimaat van de regio relatief mild, waardoor een van ’s werelds meest noordelijke bevolkingscentra kan floreren in de omliggende steden en dorpen.

Het landschap is voorspelbaar adembenemend, vooral als je het van bovenaf bekijkt. Bergen, stranden, meren en inhammen zijn verspreid over de archipel, en bij ongeacht welke vlucht over deze dramatische contrasten in het terrein wordt het je snel duidelijk waarom elk jaar weer toeristen in drommen naar dit gebied trekken op zoek naar natuurlijke schoonheid.


DIVERSE ONTDEKKINGSVLUCHTEN

BERLIN-Duitsland

Berlijn, de hoofdstad en meest bevolkte stad van Duitsland, is een fascinerend en prachtig stadscentrum met talloze ongelooflijke uitzichten, waarvan het merendeel het best kan worden gezien vanuit de lucht. De esthetische charme van Berlijn is terug te voeren op de diversiteit van architectuur, de stedelijke indeling en de fysieke omgeving.
De spectaculaire bezienswaardigheden van de stad, allen in elkaars nabijheid gelegen, omvatten de iconische televisietoren van Berlijn. Met een hoogte van 367 meter is het de hoogste constructie in Duitsland en de op twee na hoogste binnen de Europese Unie.
De Tiergarten, een park van meer dan 2,1 vierkante kilometer en een van de populairste en grootste stadstuinen, onthult haar ontelbare uitzonderlijke details vanuit luchtperspectieven.
Het slot Charlottenburg, een prachtig voorbeeld van barokke architectuur, biedt weidse terreinen met onder andere een adembenemende formele tuin.
Het historische Rijksdaggebouw en de Brandenburger Tor zijn twee populaire bestemmingen die slechts vierhonderd meter van elkaar verwijderd zijn.
Dit alles en meer vergezichten lijken vanuit de lucht elegant met elkaar verbonden door de kronkelende Spree, een rivier die zich een weg slingert door Berlijn.

DARWIN-Australië

Darwin ligt aan Darwin Harbour in de Beagle Gulf (van de Timorzee) en is de noordelijkste stad van Australië en de hoofdstad van Northern Territory in Australië. Er wonen ongeveer 150.000 mensen en het is qua bevolking een van de kleinste van de hoofdsteden van Australië, maar heeft niettemin een indrukwekkende skyline, te midden van weelderig tropisch groen en de wateren van Beagle Gulf.
Vliegen boven Darwin en de omliggende stranden en wateren is een onvergetelijke ervaring. Van Beagle Gulf naar Darwin Harbour – het hart van het stedelijke gebied van Darwin – vind je een overvloed aan inspirerende bezienswaardigheden, zowel kunstmatige als natuurlijke.

FLORENCE-Italie

Florence is de hoofdstad van de centrale Italiaanse regio Toscane, een gebied dat wordt geroemd om zijn kunst, keuken, groene glooiende heuvels en unieke architectuur. Florence, de geboorteplaats van de renaissance, is in de geschiedenis een van de belangrijkste steden in Europa en ontvangt elk jaar bezoekers uit de hele wereld die de levendigheid van de stad komen ervaren.
Florence biedt een breed scala aan bezienswaardigheden om vanuit de lucht te ervaren. De rivier de Arno, een van de markantste van Italië, loopt door het hart van de stad. Langs de oevers vind je een lappendeken van bossen en lage heuvels, en wijken met gebouwen die de klassieke bouwstijl van het gebied tonen met kalksteen en terracotta dakpannen.
Opmerkelijke bezienswaardigheden zoals Piazza del Duomo brengen bezoekers in vervoering met fraaie gevels van rood, wit en groen marmer en torenhoge kathedralen met uitzicht op de verre Toscaanse hooglanden.

FREIBURG-Duitsland

Freiburg is een stad in het zuidoosten van Duitsland aan de westelijke rand van het Zwarte Woud die vooral bekend is door zijn universiteit. De regio is een wonderland van bezienswaardigheden, met eeuwenoude architectuur te midden van landelijke taferelen van glooiend akkerland. Freiburg ligt aan de rand van het Zwarte Woud, een legendarisch berggebied dat de bron vormt van de Donau.
Het hoogste punt van het Zwarte Woud, Feldberg (1492,91 meter boven zeeniveau) is op een afstand van ongeveer zevenentwintig zeemijlen van Freiburg gelegen.
Vliegen is de ideale manier om dit gebied te verkennen, met meren, heuvels en de bergen van het Zwarte Woud steeds in zicht, hetzij voor een blik op de details, hetzij voor een uitgestrekt, boeiend vergezicht.

GIBRALTAR-Spanje

Gibraltar ligt aan de zuidpunt van het Iberische schiereiland aan de poort naar de Middellandse Zee, een van de beroemdste en belangrijkste historische locaties ter wereld. Gibraltar is ook een van de meest visueel opvallende plaatsen ter wereld, vooral vanuit de lucht.

Gibraltar rijst dramatisch op uit de zee en beschikt over allerlei fraaie architectuur. Het biedt een prachtig uitzicht, ongeacht of je de natuurlijke en kunstmatige vormen van afstand of dichtbij bewondert.

THE GOLD COST-Australië

De Gold Coast is een grootstedelijke regio met bijna 700.000 inwoners aan de oostkust van Australië. Het is een van de populairste bestemmingen van het land. Dankzij de ligging in Queensland net ten zuiden van de hoofdstad Brisbane is de Gold Coast wereldwijd beroemd om zijn stranden, Stille Zuidzee-wateren en moderne skyline.
De Gold Coast is het op vijf na grootste bevolkingscentrum van het land en ontleent zijn naam aan het dure onroerend goed in de regio dat werd gebouwd voor de toeristen die massaal naar deze prachtige kustlocatie kwamen.
Tegenwoordig is de skyline van de Gold Coast een van indrukwekkendste ter wereld. Het is net een muur van architectuur die loodrecht in zee valt, met een kronkelend wit strand tussen de gebouwen en het turquoise water.
Vliegen over de bezienswaardigheden van de Gold Coast is een fenomenale ervaring. Je geniet van uitzichten op enorme wolkenkrabbers zoals Q1 Tower, met 323 meter de hoogste van Australië, stranden waarop de zee neerslaat en de enorme uitgestrekte zuidelijke Stille Oceaan daarachter.

GRAND CANYON-USA-Arizona

De Grand Canyon, gelegen in het noorden van Arizona, is een van de meest bekende en gevierde natuurlijke fenomenen op de planeet. Het wordt door velen beschouwd als een van de ‘Zeven natuurlijke wereldwonderen’ vanwege zijn complexiteit, grootte, soberheid en schoonheid. Gevormd over miljoenen jaren toen de Colorado River en zijn lokale zijrivieren de tektonisch opgetilde lagen van het Colorado-plateau insneden, bestaat de regio uit uitgestrekte rode rotswanden, zandstenen torens, diepe ravijnen, kloven, bergen en bossen. Het wordt beschermd als onderdeel van het Grand Canyon National Park, een van de meest bezochte bestemmingen in het Amerikaanse National Park System.

Met een lengte van 443 kilometer, een breedte van 29 kilometer en een diepte van 1600 meter is de Grand Canyon een van de grootste natuurlijke rifts ter wereld. Met een hoogteverschil dat begint op een hoogte van 731 meter, op de bodem van de kloof, tot de top van Point Imperial (2683 meter), is de Grand Canyon ook een van de meest ecologisch diverse plaatsen in de Verenigde Staten, die een enorm scala aan planten- en dierenleven ondersteunt.

Een bezoek aan de Grand Canyon, vooral vanuit de lucht, biedt een dramatische blik op de ‘botten’ van de aarde en de processen die deze hebben gevormd en nog steeds vormen. Elke zichtbare laag van de Grand Canyon met een leeftijd die varieert van 5 miljoen jaar tot 70 miljoen jaar, bevat ongekende verhalen over de natuurlijke ontwikkeling in het verleden, een langzame evolutie van de interactie tussen aarde en atmosfeer die tot op de dag van vandaag onverbiddelijk doorgaat.

HELSINKI-Finland

Helsinki is de hoofdstad en meest bevolkte stad van het Scandinavische land Finland. De stad is gelegen aan de zuidkant van het land langs de Finse Golf, het meest oostelijke uiteinde van de Baltische Zee. Helsinki is de meest noordelijk gelegen hoofdstad binnen de Europese Unie, en tevens het meest noordelijke grootstedelijke gebied ter wereld.

Helsinki is een wereldwijd centrum van kunst, cultuur, onderwijs en handel, en kent een breed scala van schitterende bezienswaardigheden, van de kusteilanden aan de zuidkant van de stad tot zowel moderne als eeuwenoude architectonische wonderen.

Een verkenning van Helsinki vanuit de lucht is een expansieve en immersieve ervaring. Piloten kunnen uitgestrekte vergezichten in zich opnemen, of een van de vele meest opmerkelijke bezienswaardigheden van de stad aanduiden, waaronder het Olympiastadion van Helsinki, de Finlandia-hal en de Oespenski-kathedraal.

LISSABON_Portugal

Lissabon is de hoofdstad en grootste stad van Portugal. Het ligt ten noorden van de rivier de Taag – de langste rivier van het Iberische schiereiland – iets ten oosten van de plaats waar deze uitmondt in de Atlantische Oceaan.

Als de op een na oudste hoofdstad en een van de economisch meest dynamische steden van Europa biedt Lissabon spectaculaire bezienswaardigheden, vooral van bovenaf. Van de oevers van de Taag tot de binnenstad, elke weidse bocht in de lucht brengt nieuwe, dynamische vergezichten.

MELBOURNE-Australië

Melbourne is de hoofdstad van de staat Victoria en qua bevolking de op een na grootste stad van Australië, met iets meer dan vijf miljoen inwoners.
Melbourne ligt aan de noord- en noordoostoever van Port Phillip Bay en is het zuidelijkste grootstedelijke gebied ter wereld.
Het heeft meer wolkenkrabbers dan elke andere stad in Australië – ruim zestig – waaronder Australië 108, met 317 meter het op een na hoogste gebouw in het land, en Eureka Tower, met 297 meter het op twee na hoogste.

Maar het prachtige Melbourne heeft vanuit de lucht veel meer te bieden dan uitzicht op wolkenkrabbers. Piloten kunnen genieten van vergezichten over Port Phillip Bay, grootse voorsteden en klassieke en recente architectuur.

PENNINE ALPS-Zwitserland

De Penninische Alpen, gelegen in het zuidwesten van Zwitserland en het aangrenzende Italië, bevatten enkele van de meest indrukwekkende berguitzichten ter wereld, waaronder enkele van de bekendste pieken in de geschiedenis.

Meer dan twintig bergen in dit gebied hebben een hoogte van meer dan vierduizend meter boven zeeniveau, waaronder de Matterhorn, Monte Rosa (hoogste berg van Zwitserland) en de Dom (op een na hoogste berg van Zwitserland).
Rondom deze toppen bevinden zich diepe dalen, glinsterende meren, steile rotswanden en immense gletsjers.
Naast deze wonderen der natuur staan in de ijle lucht ook enkele van de meest gewaagde bouwwerken die de mens ooit gemaakt heeft.
Bijvoorbeeld het Gornergrat Zuidelijk Observatorium, een sterrenkundig complex dat op het dak van het Gornergrat Kulm-hotel is gebouwd. Het Gornergrat Kulm-hotel bevindt zich op de top van Gornergrat, een op een hoogte van 3134 meter gelegen bergrug.
Het hotel en het observatorium zijn door middel van de Gornergrat-spoorlijn, de hoogste spoorlijn in de open lucht van Europa, verbonden met Zermatt in Zwitserland. Terwijl je over dit prachtige alpengebied vliegt, ontsluit je met elke oogopslag nieuwe opwindende vergezichten, van fijnmazige en gedetailleerde tot brede en uitgestrekte.

PERTH-Australië

Perth is de hoofdstad van en enige grote stad in West-Australië, de grootste staat van Australië qua oppervlakte.

Met iets meer dan twee miljoen inwoners is Perth de op drie na grootste stad van het land. Het ligt op de zuidwestpunt van Australië aan Swan River Coastal Plain en kijkt uit over de magnifieke Indische Oceaan.

Perth biedt fraaie uitzichten vanuit de lucht, bijvoorbeeld over Swan River, de Indische Oceaan, de gebouwen van de stad, landtongen en vuurtorens.

Roma

Rome, de hoofdstad van Italië, is een van de beroemdste, meest bezochte en belangrijkste steden in de wereldgeschiedenis. Rome is de dichtstbevolkte stad van het land en ligt net landinwaarts van de Tyrreense Zee van de Middellandse Zee in de regio Lazio in het centrale deel van Italië.
Rome wordt beschouwd als de bakermat van de westerse beschaving en houdt een grote wereldwijde invloed in een aantal sectoren, zoals technologie, bankwezen, ruimtevaart en media. Op nationaal niveau is Rome niet alleen belangrijk omdat het de zetel van de regeringsmacht is, maar ook vanwege de grote verscheidenheid aan onderwijs- en culturele instellingen.

Vanuit de lucht biedt Rome onbeperkte mogelijkheden om de rivier de Tiber waaraan Rome werd gesticht, weelderige stadsbossen in en rond de stad en architectonische hoogstandjes zoals Torre Europarco te verkennen.
De intrigerende bezienswaardigheden van Rome zijn de ruïnes, waaronder het Pantheon, het Colosseum en het Forum Romanum, waarvan de luchtfoto’s ongeëvenaarde, grandioze perspectieven bieden.

RushmoreMount Rushmore

Zwaai naar de presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln terwijl je vanuit het zuiden Mount Rushmore nadert in een Cessna 172SP.

Eerste uitgave: Microsoft Flight Simulator 2004.

SAN FRANSISCO

Bekijk de zonsondergang vanuit de cockpit van een Pitts Special, hoog boven San Francisco

Eerste uitgave: Microsoft Flight Simulator 2004.

Singapore

De ruitvormige stad- en eilandstaat Singapore, die aan de zuidpunt van het Maleisische schiereiland in Zuidoost-Azië iets ten noorden van de evenaar is gelegen, is een vermaard wereldwijd handelscentrum. Singapore staat bekend om zijn talloze hoge gebouwen en enkele opmerkelijke architectonische hoogstandjes. Voorbeelden hiervan zijn de UOB Plaza, de Singapore Sports Hub en de Gardens by the Bay, om er slechts enkele te noemen.

Een vlucht over Singapore is wellicht de beste manier om de talloze facetten van deze unieke stad te ervaren. Met zoveel uitzichten over torenhoge wolkenkrabbers, de lichten van de stad en waterwegen die kriskras door de stedelijke lappendeken lopen, biedt elke vlucht over Singapore een geheel nieuwe ervaring.

SPRUCEGOOSE

Long Beach Harbor, Californië. Zondag 7 november 1927. Duizenden toeschouwers verzamelden zich om de Hughes Flying Boat op het water te zien taxiën voor wat bedoeld was als een taxi- en motortest. Met Howard Hughes achter de stuurknuppel, David Grant als copiloot, verschillende ingenieurs, bemanningsleden en journalisten aan boord, nam Hughes een onaangekondigde beslissing om te bewijzen dat het vliegtuig inderdaad kon vliegen. Het H-4 Hercules-prototype steeg op van het water om iets minder dan een halve mijl te vliegen, op een hoogte van 25 voet boven het wateroppervlak. De vlucht duurde slechts 30 seconden en hoewel de Hercules nooit meer is opgestegen, veranderde deze ene vlucht de koers van de luchtvaartgeschiedenis. In deze missie sta jij aan het roer. Ontdek of je het record van Howard veilig kunt verslaan.

St. Louis Verenigde Staten


St. Louis, gelegen aan de oostelijke rand van de staat Missouri waar de Mississippi en de Missouri samenvloeien, is een stad die is doordrenkt van de geschiedenis van de Verenigde Staten. De skyline weerspiegelt deze erfenis, met name met zijn belangrijkste architecturale kenmerk, de Gateway Arch.

St. Louis werd in februari 1764 gesticht door Franse handelaren die in het gebied werkten en het vernoemden naar Lodewijk IX, die regeerde als de koning van Frankrijk van 1226 tot 1270. Decennia na de oprichting was de stad het beginpunt van de expeditie van Lewis en Clark, een van de belangrijkste hoofdstukken in de ontwikkeling van de Verenigde Staten. De expeditie, die in 1804 vanuit St. Louis vertrok, verkende de recent verworven Louisiana Purchase en opende het westen voor nederzettingen. Door deze uitbreiding werd St. Louis vervolgens een belangrijke haven aan de Mississippi en sindsdien is de stad economisch gegroeid, met productie, handel en gezondheidszorg als de belangrijkste pijlers van zijn economische vitaliteit.

Vandaag heeft St. Louis een bevolking van iets meer dan 300.000 inwoners, waardoor het de op één na grootste stad in de staat Missouri is, na Kansas City. De stad bestaat uit een aantal opmerkelijke bezienswaardigheden, waaronder de Missouri Botanical Garden, het stadhuis en het St. Louis Science Center. De Gateway Arch, gebouwd tussen 1963 en 1965, is veruit het meest opmerkelijke en herkenbare kenmerk van de stad, vooral vanuit de lucht gezien. Gebouwd om de westwaartse uitbreiding van de Verenigde Staten te herdenken, is het roestvrijstalen monument de grootste vrijstaande boog ter wereld en is het een monument voor de verkennersgeest die de stad en de westelijke Verenigde Staten daarbuiten heeft gebouwd.

SYDNEY-Australië

Sydney wordt internationaal geroemd als een van ’s werelds mooiste steden. Deze hoofdstad van de staat New South Wales ligt in het uiterste zuidoosten van Australië aan de zuidelijke Stille Oceaan en is de grootste stad van Australië met meer dan vijf miljoen inwoners.
Sydney wordt aan de westkant begrensd door Met bergen en in het oosten door schijnbaar eindeloze stranden. Het hart van de stad is gelegen rondom Port Jackson Bay en kent enkele van de meest iconische structuren ter wereld.

Voorbeelden van gerenommeerde architectuur zijn het Sydney Opera House, de Sydney Harbour Bridge en de Sydney Tower Eye.

Piloten die over Sydney vliegen genieten van eindeloze, onvergetelijke vergezichten, variërend van kusten en extravagante gebouwen tot de Blue Mountains aan de westelijke kant. Elke vlucht nodigt uit tot een nieuwe tocht, die weer een – iets ander – extravagant uitzicht op deze beroemde metropool biedt.

TORONTO-Canada-Ontario

Toronto, de hoofdstad van de zuidoost-Canadese provincie Ontario, is de dichtstbevolkte stad van Canada met 2,8 miljoen inwoners en 6,7 miljoen in het grotere stedelijke gebied. Het werd in 1793 door de Britten aan de noordwestelijke oever van Lake Ontario gesticht als York en in 1834 omgedoopt tot Toronto, en is sindsdien gestaag gegroeid. Toronto, een wereldwijd knooppunt van een aantal industrieën, waaronder telecommunicatie, media en gastvrijheid, is het financiële en handelscentrum van Canada. De stad is het centrum van alle grote banken van Canada en het is de thuisbasis van de Toronto Stock Exchange, het 11e grootste aandelenhandelscentrum ter wereld en de op twee na grootste in Noord-Amerika.

De rijkdom van Toronto wordt weerspiegeld door de skyline: het is de thuisbasis van de top negen hoogste gebouwen in Canada. Dit omvat het in aanbouw zijnde 1014 meter hoge ‘The One’, het hoogste gebouw in Canada en de 978 meter hoge First Canadian Place, het 9e hoogste gebouw in Noord-Amerika, dat in 1975 werd voltooid. Toronto is misschien wel het meest bekend om de architectonische CN Tower.

De de CN Tower (CN staat voor ‘Canadian National’, de spoorlijn die de bouw van de structuur financierde) is in 1995 door de American Society of Civil Engineers uitgeroepen tot een van de zeven wereldwonderen. Met zijn 553 meter in hoogte, is de CN Tower de op acht na hoogste vrijstaande constructie ter wereld.

ULURU-KATA TJUTA NATIONAL PARK-Australië

Uluru-Kata Tjuta National Park ligt in centraal Australië in de zuidwestelijke hoek van Northern Territory. Hier bevinden zich de zandstenen monoliet Uluru (Ayers Rock), een van de meest iconische bezienswaardigheden van Australië, en Kata Tjuta, een reeks koepelvormige rotsformaties juist ten westen van Uluru.
Deze UNESCO-werelderfgoed locatie biedt een schat aan bezienswaardigheden die er opmerkelijk uitzien vanuit de lucht, zoals richels van geërodeerde woestijnrotsen, diepe afgronden, droge rivierbeddingen, uitgestrekte, begroeide duinen en hoge toppen.

Vliegend boven deze vormen kunnen piloten de enorme schaal van het gebied waarderen en de natuurlijke krachten voelen waardoor deze prachtige, mysterieuze kenmerken in het dorre Australische binnenland in de loop van millennia zijn ontstaan.

Venetia – Italie

Venetië is de hoofdstad van de Italiaanse regio Veneto gelegen in het noordoosten van het land, nabij de grenzen met Zwitserland en Slovenië. De stad is wereldberoemd om zijn kanalen. Het is gebouwd op 118 eilanden in de Venetiaanse lagune, die aan het noordelijke uiteinde van de Adriatische Zee ligt tussen de mondingen van de rivieren de Sile en de Brenta.
De stad begon als een groepje vissersdorpjes op eilanden, die in de loop van de tijd samensmolten en onderling werden verbonden door bruggen. De stad is door de eeuwen heen zijn maritieme oorsprong blijven omarmen. Naast zijn unieke stedelijke ligging staat Venetië bekend om zijn architectuur en zijn kunst, met name die uit de renaissance. Venetië wordt al decennialang een van de mooiste steden ter wereld genoemd en ontvangt daardoor tientallen miljoenen toeristen per jaar.

Het visuele karakter bestaat uit een combinatie van land en water, en Venetië is een van de spectaculairste steden om van bovenaf te ervaren. Elke tocht brengt weer een ander aspect aan het licht van de textuur en kleur van de gebouwen van de stad, de meanderende kustlijnen, de verre zee en de talloze waterwegen, bruggen en dokken die Venetië zoveel charme geven.

WAIMEA – HAWAI
Verenigde Staten

Vlieg door de Waimea Canyon van Kauai in een Cessna 172SP, klim vervolgens richting de zee en vlieg noordwaarts langs de kustlijn van Na Pali.

Eerste uitgave: Microsoft Flight Simulator 2004.