OVER FLIGHTSIM EINDHOVEN


Voor de YouTube snuffelaars onder ons (eenmaal op Internet … altijd op Internet) vind je bij Omroep Brabant (heet nu Brabant10) nog een video in de categorie Mijn Hobby en ik. … We Proudly Present … de oude garde van 2010 …

Onze clubdagen

Wij komen al talrijke jaren bijeen en wel op de 3e zaterdagen van iedere maand. Vanaf 2023 hebben wij een nieuw “thuis”. Hotel-46 in Wintelre.

Als lid kan je gratis parkeren en is ook de koffie en thee al voor je betaald.

In de middagpauze gaat ook de sim op ESCAPE en genieten wij van een eenvoudige en voedzame broodjeslunch.

Na afloop van de clubdag is er de welbekende ronde social-tafelconferentie.

Vliegen maakt dorstig …

FlightSim Eindhoven en zijn bemanning

Livery van MSFS voor FS Eindhoven

Ieder lid vertelt op deze pagina over zijn ervaringen en bezigheden in clubverband. Lees de achtergronden van deze captains.

Een aantal leden houdt zich bezig met het organiseren van de vliegdag, Anderen dragen bij aan de informatie over vliegtechniek, terwijl onze technische “Willy Wortels” zich bezig met de hardware, software en sim-techniek die nodig is gezamenlijk de vliegdagen tot een success te maken.

Onze hobby en onze website

Onze basis Eindhoven

Via onze website kunt u kennismaken met virtueel vliegen in clubverband. FlightSim Eindhoven bestaat uit leden, die gezamenlijk de hobby “flight simulation” beoefenen.

In dit artikel OVER FSEINDHOVEN vertellen we iets over onze hobby, onze website, onszelf en hoe de club is georganiseerd.

Vergeet niet om de airports scenery van EHEH te downloaden.

Clubactiviteiten – Aviation

Aviation

In het artikel Aviation vind je alles wat met de luchtvaart te maken heeft. Van het prille begin: de eerste pogingen om de mens in de lucht te brengen tot aan de periode van onze supersonische Airliners. De veiligheids-procedures-procedures op en rondom een airport. De procedures waarmee de piloten en de lucht- verkeersleiding dagelijks mee te maken hebben. Ook navigatie en communicatie. Kortom alles om je een goed beeld te geven van “het vliegen” in de praktijk. Een voorbeeld van een clubdag

Dit is een overzicht van de artikelen in deze categorie OVER FSE

  1. OVER FLIGHTSIM EINDHOVEN ( 2 november, 2022 )
  2. FSE YouTube channel ( 8 oktober, 2022 )
  3. KB22091000 90 jaar Luchthaven Eindhoven in vogelvlucht ( 10 september, 2022 )
  4. ONZE ACTIVITEITEN ( 14 augustus, 2022 )
  5. LID WORDEN VAN FS EINDHOVEN? ( 20 april, 2022 )
  6. AVIATION ( 14 april, 2022 )
  7. AIRPORT SCENERY EINDHOVEN AIRPORT ( 17 februari, 2022 )
  8. KB21122200 WIJ ZIJN DE 1.500.000 HITS VOORBIJ! ( 22 december, 2021 )
  9. FSE BEMANNING ( 29 november, 2021 )
  10. Vluchtvoorbereiding Captain ( 28 juli, 2021 )

Clubactiviteiten – Operation

Bij FlightSim Eindhoven zijn een drietal aandachtsvelden. Een daarvan is Operations, die als voornaamste taak heeft ervoor te zorgen dat de maandelijkse bijeenkomsten zonder problemen verlopen. De voornaamste taak van deze projectgroep is het verzorgen van de maandelijkse Clubdagen. Lees in ONZE ACTIVITEITEN wat er allemaal te doen is.

Dit zijn de taken van Operations:

Het maken van een planning voor de vliegdagen aan de hand van thema’s en vluchten uit voorstellen van de leden;

Het voorbereiden, maken en faciliteren van de zaterdagvluchten;

Het geven van ondersteuning bij de voorbereiding voor de vliegdagen ingebracht door de individuele leden en of de projectgroep;

De organisatie, coördinatie- en verzorging van de Clubdagen op locatie;

Het tijdig rondsturen van het programma voor de zaterdagen;

De voorbereiding van ATC door aanreiken van Flight Plans, SID, STAR en Runway informatie;

Het bewaken van een correcte voortgang van het programma tijdens een Clubdag.

Clubactiviteiten – Techniek

In onze vliegclub FlightSim Eindhoven hebben we een aantal leden die zich bezig houden met alles wat te maken heeft met “Flight Simulatie” in relatie tot de FS-software en PC-techniek.

Vooral de software die nodig is om het vliegen op de computer te realiseren, heeft hun voortdurende aandacht. Het zijn de “Willy Wortels” van onze club.

Zij zijn voortdurend bezig om de software die er op het gebied van Flight Simulatie of computertechniek is, (en die bijna dagelijks verandert of verbeterd wordt) te volgen.

Vaak zullen zij met voorstellen komen voor programma- updates, aanpassingen voor aircraft, aanpassingen en uitbreidingen van scenery’s.

Ook de hulpprogramma’s die er voor Flight Simulatie in grote variaties zijn, houden zij in de gaten. Zij zullen deze programma’s uitproberen en beoordelen.

Heb je na het lezen interesse om lid te worden?

Onze vliegclub FlightSim Eindhoven heeft nu 12 ervaren leden en er zijn nog een aantal stoelen vrij om de bemanning compleet te maken. Als clublid heb je vaak met elkaar contact over zowel computertechniek als vlieg-technische zaken.

Elke dinsdagavond zijn we op Internet online en in het begin van de avond praten we via ons FSE-Skype Channel even bij over allerlei vliegzaken.

Daarna maken we samen een vlucht, een bushtrip of volgens een VFR-vliegplan, maar soms ook zomaar voor de fun. We gebruiken MSFS2020 met ondersteuning van Little Navmap en Virtual Flight Online Transmitter.

Daarom: FS Eindhoven — just plane fun!

Lees het artikel Lid worden van FS Eindhoven

Wil je investeren in een leuke hobby en een bijdrage leveren aan onze club? We vinden het zeker fijn als je met ons meedenkt over het in stand houden van de website en de andere ondersteunende applicaties. Iedere donatie is daarom welkom. Stuur even een bericht via de Contact pagina en we leggen je uit hoe je dat het beste kan doen.

Disclaimer & Privacy

Wanneer je gebruik maakt van deze website zijn dit de wederzijdse simpele regels.

Ga terug naar boven

Deze pagina is bijgewerkt op: