OPTIONS


We zijn er bijna … eerst nog even de …

Setup

Nadat de installatie is voltooid, word je door de instellingen keuzes geleid. Deze instellingen worden bepaald op basis van de aangesloten hardware (toetsenbord-muis-joystick-voetenstuur, etc.). Later kan je die aanpassen aan je persoonlijke voorkeur. Je kunt de instellingen op elk moment wijzigen in het #3-opties menu van de sim.

Grafische instellingen

De default grafische instellingen worden bepaald door de aanwezige GPU (Videokaart-Graphics Processor Unit). De sim is ontwikkeld voor een default beeldschermresolutie van 1920 x 1080 px. Jouw monitor zal zeker 2560 x 1080 px aankunnen en soms 3440 x 1440 px. Begin met de default instellingen en straks gaan we in #3-opties verder met het fine-tunen van de hardware.

Satelliet Data Streaming

De scenery die in MSFS gebruikt wordt komt van blackshark.ai (Google ook maar even). Je krijgt een fotorealistische 3-dimensionale weergave van onze planeet en deze wordt gestreamd naar jouw pc. Kies dus overeenkomstig.

Je krijgt een melding over een eventuele data-begrenzing. Je hebt een internet-abonnement dat moet voldoen aan de #1-specificaties.

Noot: er is altijd een hoop geneuzel over de kwaliteit van de verbinding tussen jouw vlieg-pc en de rest van de wereld. Aangezien je al “gewoon kan internetten” is er met jouw netwerkkaart niks mis, tenzij jezelf er aan hebt zitten sleutelen. In #netwerk leggen wij uit hoe het downloaden in zijn werk gaat en waarom je zou kunnen denken dat er iets fout zit.

Controller instellingen

De sim detecteert welke hardware je aangesloten hebt. We zullen later de instellingen verfijnen bij #3-opties.

Assistentie

Tijdens de vluchten kan je geholpen worden door de co-pilot. Zet voorlopig de keuze maar op “ALL ASSISTS”.
Next … **We gaan vliegen! **

Op naar #1-welkom, waar wij de vluchtvoorbereiding gaan doen.