SPECIFICATIES VAN DE VLIEG-PC


SPECIFICATIES VAN DE VLIEG-PC

Jouw keuze is gevallen op Microsoft Flightsimulator 2020. Om deze sim goed te laten werken, zijn er een aantal specificaties waaraan de vlieg-pc moet voldoen. Dit heeft alles te maken met de hardware van je vlieg-pc. Wanneer je de onderstaande afbeelding goed bekijkt, zie je dat er in horizontale zin 3 “prestatieniveaus” zijn: LOW – MEDIUM – HIGH. In de verticale kolom zie je met welke hardware je dat bereikt.

Wanneer je niet kan voldoen aan de vereiste specificaties die voor deze sim een absoluut voorwaarde zijn, wordt het wellicht niet wat je verwacht. Lees deze specificaties dus goed door voordat je tot aanschaf overgaat.
Geheugen: de praktijk leert dat je moet gaan voor maximale RAM (minimaal 32 GB)

OPERATING SYSTEM

Geen discussie: de sim draait op Windows 10 en hoger en niet op voorgaande Windows versies. De factor bandbreedte van de Internetverbinding is buiten beschouwing gelaten, omdat dit niet van belang is voor de prestatie van de vlieg-pc. Internet is een kwestie van het juiste abonnement kiezen. In netwerk vertellen we daar alles over.

RANDAPPARATUUR

Onder randapparatuur (controllers) verstaan wij de meest elementaire hardware die nodig is om MSFS te kunnen bedienen. Dit zijn een toetsenbord, muis en een joystick. De meeste controllers zullen direct werken. In fs-hardware geven we nadere toelichting.

DE VERSIES VAN MSFS2020

Wat ga je kopen?

Voor de aankoop van Microsoft Flightsimulator zijn er diverse kanalen. In het kort is het dit:

[1] STEAM – [2] Microsoft Store – [3] AEROSOFT (box editie-10 DVD’s).

Er zijn 3 versies van MSFS2020: | STANDARD | DELUXE | PREMIUM | en daarbij heeft iedere versie een bijbehorend aantal standaard aircraft en airports.

Upgraden

Je kan van de Standard versie naar Deluxe met een Deluxe Upgrade en van de Standard naar Premium met een Premium Deluxe Upgrade. Heb je een Deluxe versie? Dan is er een PREMIUM-UPGRADE. Keuze genoeg! De volledige PREMIUM versie heeft 30 aircraft en 40 airports. Dit is je beste (ook financiële) keuze, want upgraden vanaf de Standard versie naar meer, is altijd duurder. Upgraden doe je via de MARKETPLACE.

Aerosoft:

Wanneer je een slechte internetverbinding hebt (prestatieniveaus = LOW), neem je de DVD-versie die verkrijgbaar is bij Aerosoft. Nadeel: Bij een krasje op de DVD? Kassa! Behoeft verder geen toelichting dachten wij zo.

Microsoft of Steam:

Zowel bij Microsoft als bij Steam is er een zogenaamde front-end cliënt app. Bij Microsoft moet je een account hebben/maken (MSA + MS-Store App + Xbox App). Daarmee meld je je aan, word je gevalideerd en wordt het downloadproces en opstarten van de sim aangestuurd.
Met een MS-Store client MOET je deze client app, voorafgaande aan een SU (sim update) of WU (world opdate), altijd updaten in de MS-Store bibliotheek. Deze updates maken namelijk geen deel uit van Windows Update.

Bij STEAM heb je ook een Steam-account nodig om de MSFS-cliënt te kunnen installeren. De update van deze client wordt door STEAM verzorgd en heb je daar geen omkijken naar. Bij het initiële installatieproces doorloop je ook een registratie bij Microsoft (anders krijg je geen sim en geen updates).

Updates van de sim.

Het downloaden van de MSFS-Official-software en de sim-updates (SU) en World-updates (WU) loopt via de regionale/lokale netwerken van Microsoft en NIET via Steam.

LET OP

Wanneer je gekozen hebt om de aanschaf via STEAM te laten lopen, is er geen uitwisseling mogelijk van de aangeschafte editie-software via het STEAM-platform met het platform van Microsoft Store Xbox (Microsoft Account). (Overigens omgekeerd ook niet)

Dus:
(1) Als je koopt bij STEAM kan je alleen spelen op de pc en niet spelen op een Xbox.
(2) Bij de aanschaf via Microsoft – Store speel je of op de pc of op de Xbox en niet via Steam.
(3) Speler van Steam, PC, Xbox zien elkaar wel in het spel.

Ga door naar 2-installatie-configuratie.

Afbeelding