Meest gestelde vragen en antwoorden over Xbox Series X|S


 • Wanneer wordt Microsoft Flight Simulator op Xbox Series X|S uitgebracht?
  • Microsoft Flight Simulator werd op 27 juli 2021 uitgebracht voor Xbox Series X|S.
 • Als ik Microsoft Flight Simulator al voor pc heb, heb ik dan al de Xbox-versie?
  • Ja, als je de pc-versie van de Windows Store hebt, heb je ook de Xbox-versie. Dit betekent dat als je de simulator al bezit via de Microsoft Store, je hem ook op Xbox kunt spelen. De sim deelt dezelfde multiplayer-wereld, inhoud en diensten. Als je echter via Steam koopt, heb je geen toegang tot de Xbox-versie.
 • Heb ik een internetverbinding nodig om te spelen?
  • Microsoft Flight Simulator heeft een offline modus. Om deze modus in te schakelen, moet u eerst de simulator starten met een internetverbinding. Van daaruit kun je deze modus activeren en in de toekomst offline spelen.
 • Is het lokale multiplayer of online multiplayer?
  • Online-multiplayer.
 • Heeft de Xbox-versie cross-play-functionaliteit met Windows Store en Steam PC-versie?
  • Ja, u ziet gebruikers online van alle versies van Microsoft Flight Simulator. De weergave van gebruikers online van alle versies van Microsoft Flight Simulator in andere pc-applicaties (Little Navmap, …) zijn beperkt tot de weergave van de actieve versie van MSFS waarvan de pc-applicatie deel uit maakt.
 • Worden mijn Marketplace-aankopen overgedragen naar de Xbox-versie?
  • Microsoft Flight Simulator wordt geüpdatet op alle beschikbare platforms met cross-save die is getimed bij de lancering op Xbox Series X|S, waardoor spelers DLC die door Microsoft/Asobo is geproduceerd, kunnen overzetten en naar elk gewenst platform kunnen overstappen. DLC geproduceerd door externe ontwikkelaars kan overdraagbaar zijn, maar dat is een beslissing die wordt genomen door elk ontwikkelingsteam van derden. DLC gekocht op een Steam-versie werkt niet op Xbox.
 • Op welke Xbox-consoles zal het beschikbaar zijn?
  • Microsoft Flight Simulator zal beschikbaar zijn voor Xbox Series X|S.
 • Zijn er verschillen tussen de pc-versie en de Xbox-versie?
  • De ervaring van Microsoft Flight Simulator is hetzelfde.
 • Zijn prestaties platform-overschrijdend?
  • Prestaties worden gedeeld op Xbox en de Microsoft Store-versie van de sim. Steam-prestaties worden echter niet overgedragen.
 • Kan ik Xbox Game Pass gebruiken om Microsoft Flight Simulator te spelen op de Xbox-versie?
  • Xbox Game Pass voor pc: Microsoft Flight Simulator is inbegrepen bij Xbox Game Pass voor pc als onderdeel van het maandelijkse abonnement van 9,99 op de service. Xbox Game Pass Ultimate: Microsoft Flight Simulator wordt bij de lancering opgenomen in Xbox Game Pass Ultimate als onderdeel van het maandelijkse abonnement van 12,99 op de service.
 • Kan ik edities upgraden?
  • Ja, het is mogelijk om upgradebundels te kopen via de in-game Marketplace.
 • Wat is de lijst met aanbevolen randapparatuur die werkt voor de Xbox-versie?
  • Microsoft Flight Simulator biedt volledige ondersteuning voor Xbox-gamepad, toetsenbord en muis, Thrustmaster T.Flight Hotas One, Thrustmaster T.Flight Rudder en HORI HOTAS Flight Stick voor Xbox One. Nieuwe, Xbox-compatibele randapparatuur wordt regelmatig aangekondigd.

Een gedachte over “Meest gestelde vragen en antwoorden over Xbox Series X|S

 1. Je kan niet vliegen zonder te betalen … of je hebt een Game Pass of je hebt gekocht als Standard-DeLuxe of Premium al of niet compleet aangeschaft of met een update.

Reacties zijn gesloten.