Vliegensvlug 15 augustus 2022


Bij de als maar toenemende verscheidenheid aan informatie en ook de actualiteit daarvan is het van belang dat de informatie terug te vinden is. Met deze site is de basis voor rubricering opgezet als artikel-categorieën. Je vindt deze aan de rechterzijde onder ons logo.

De benamingen van de categorieën zijn, tegelijkertijd met de laatste website-update, in overeenstemming gebracht met de indeling zoals het openingsvenster van de sim is ingericht. Dit vereenvoudigt de zoektocht op ons web.

De meest gevraagde pagina’s lees je met behulp van de horizontale menubalk.

Voorbeeld: zoek je iets in de sim met betrekking tot FLIGHT TRAINING? Dan vind je dat in groep 06-

De laatste 5 nieuwe berichten lees je altijd op de HOME PAGE. Op die pagina kan je je ook abonneren en je krijgt nieuwe (dagelijkse) content direct in je mailbox. Bij ieder keuze op de Homepage krijg je nu direct een overzicht van beschikbare artikelen. De snelkoppelingen op onze startpagina spreken voor zich. Een one-stop-shopping home page! (Foutje gevonden?)

Overzicht van de artikel-categorieën

00-OVER FS EINDHOVEN (getal geeft aan hoeveel artikelen er zijn)
Dit is het archief van de artikelencategorie: Over FS Eindhoven. Het artikeloverzicht is of gesorteerd op datum (nieuwste bovenaan) of alfabetisch.

00-OVER FSE-HELPDESK
In deze categorie vind je de artikelen die antwoord geven op de aan FSE-HELPDESK gestelde vragen. Dit overzicht is alfabetisch gesorteerd.

00-VLIEGENSVLUG
De categorie Vliegensvlug gebruiken we om mededeling te doen van zaken met een beperkte “houdbaarheid”. De vernieuwingen met Flight Simulation volgen elkaar zo snel op, dat wat vandaag “nieuws” is, dit morgen al niet meer interessant blijkt. Wij houden dus deze categorie zo beperkt mogelijk.

01-WELCOME
Het is altijd weer de vraag: “Waar vind je dat? Met de keuze op het hoogste niveau krijg je alle ARTIKELEN te zien met de jongste datum als eerste. Wij hebben gekozen om de artikelen te rubriceren zoals de sim is opgebouwd en hebben de lay-out van het WELCOME-venster van de sim als leidraad genomen.

02-PROFILE
In de categorie PROFILE zijn er 4 onderwerpen: | PILOT PROFILE | MY HANGAR | MY LOGBOOK | CONTENT MANAGER |

03-OPTIONS (Nieuw!)
In OPTIONS bevinden zich alle instellingen van de sim. Deze hebben 3 markante blokken: | GENERAL OPTIONS | ASSISTANCE OPTIONS | CONTROLS OPTIONS |. Het ARTIKEL overzicht lees je hieronder. De rubricering gaat deze week over in subcategorieën op hoofdniveau General | Assistance | Controls.

04-ALLE VLUCHTEN (Nieuw!)
Geniet van een makkelijke vlucht rondom prachtige, iconische locaties. Van de meeste door ons gemaakte vluchten kun je, zowel de .lnmpln-plannen voor Little Navmap als de .pln-bestanden voor MSFS2020 en pdf-vluchtbeschrijvingen ophalen via onze DOWNLOAD pagina. Er is een subcategorie voor reeksen van vluchten.

05-WORLD MAP
In de categorie WORLDMAP lees je artikelen over het maken van vluchten, vlucht-reeksen, vlucht condities (weer, tijd, seizoen) en instellingen voor Multiplayer, AI-traffic.

06-FLIGHT TRAINING (Nieuw!)
De categorie-beschrijving zegt het al. De artikelen gaan over het beoefenen van de vliegtechniek. Er zijn subcategorieën per onderdeel.

07-AIR TRAFFIC CONTROL (Nieuw!)
Deze pagina doet dienst als voorbereiding op een clubdag wanneer wij met eigen ATC vliegen. Er zijn subcategorieën per onderdeel

08-MARKETPLACE (Nieuw!)
MARKETPLACE is de plek waar je informatie krijgt over updates van aircraft, airports, world updates en alles wat te maken heeft met scenery. Er zijn subcategorieën per onderdeel.


ONGEWIJZIGD

09-FS-HARDWARE
In deze categorie melden wij zaken over FlightSim-hardware die onlosmakelijk verbonden is (vaak met USB) met de vlieg-pc. We noemen: Xbox, Controllers, VR-brillen.

10-FS-SOFTWARE (Apps & Mods)
Hier vind je de artikelen die behoren tot een van de softwareapplicaties die MSFS 2020 ondersteunen.

11-NETWERK
In de categorie NETWERK zijn de artikelen te vinden die te maken hebben met het downloaden van updates en bestanden, het inrichten van je lokale netwerk, Cloud gaming, het gebruik van DATA.

12-PC-HARDWARE
In de categorie PC-HARDWARE plaatsen wij artikelen die alleen te maken hebben met componenten van een pc: behuizing, moederbord, voeding, ventilatoren, CPU, RAM, GPU, SSD, M2, HDD, netwerkkaarten, wifi-adapters, koeling voor CPU, PCI-kaarten, Monitoren. Artikelen over Windows staan in PC-SOFTWARE.

13-PC-SOFTWARE
In PC-SOFTWARE vind je artikelen over Windows 10|11 en over andere ondersteunende software die ook gebruikt kan worden met Flight Simulation

14-VIDEO’s
Deze categorie is de verzameling van alle videoboodschappen

15-UPDATES EN PATCHES
Een overzicht van de artikelen staat onderaan het menu UPDATES

ZONDER CATEGORIE
In deze categorie vind je alles wat minder actueel is, dus zonder categorie. Je vindt deze artikelen ook met een TAG uit het overzicht onder de artikelen.

TAGS
Onder de opsomming van artikelen is er een overzicht van “tags”. Met deze keuze kijk je direct in het archief van artikelen.

Een gedachte over “Vliegensvlug 15 augustus 2022

Reacties zijn gesloten.