[03] FENIX A320 GEBRUIKERSGIDS


LEES ANDERE ARTIKELEN OVER FENIX A320

FENIX A320 DOCUMENTATIE

De standaard bijgeleverde documentatie vind je terug in jouw installatiemap in de submap …/docs:/Fenix_Simulations_-A320_user_guide-_v1.04_1.pdf
Na de introductie van de Fenix A320 zijn er de hoofdstukken:

 • Fenix Application Options
 • Aircraft Configuration
 • Electronic Flight Bag (de iPad’s)
 • Meest gestelde vragen

De belangrijkste informatie is samengevat in de volgende hoofdstukken

FENIX APPLICATION SUPPORT

Microsoft Flight Simulator werd wereldwijd gelanceerd op 17 augustus 2020 en ontketende een ware revolutie in de sim-community. Ook de systeemeisen van de vlieg-pc vragen nu om hoogwaardige hardware voor een maximale prestatie. We weten inmiddels dat, op basis van bestaande configuraties en in de tijd aangebrachte vernieuwingen van pc-hardware, er veel verschillende sim-setups in gebruik zijn, die uiteraard leiden tot verschillende prestaties en ervaringen wanneer je met MSFS2020 gebruikt.
FENIX Simulations heeft opties ontworpen om u te helpen het meeste uit uw installatie te halen wanneer je met de Fenix ​​A320 vliegt. Je kunt deze opties openen in de FenixSim A320-applicatie wanneer je aangemeld bent met jouw persoonlijke login gegevens. De applicatie is alleen in de Engelse taal.


Er is hieronder een samenvatting gegeven van de inhoud van de opties.

PRODUCT CONFIGURATION EN HELP & SUPPORT

In de SECTIE Product Configuration vind je:

 • Streamer Mode
  • Vink de streamer-modus aan om uw persoonlijke gegevens, indien nodig, te verbergen.
 • HOPPY ACARS CODE
  • Je kunt gebruik maken van de Hoppie ACARS-service. Deze service is volledig geïntegreerd in de MCDU, zoals in het echte vliegtuig. Om gebruik te maken van de dienst moet je je registreren en een account aanmaken door hoppie.nl te bezoeken.
   Voeg na het aanmaken uw ACARS-inlogcode toe aan dit veld. Hiermee wordt de ATC van het Comm-menu in de MCDU ingeschakeld.
   Let op: wanneer je de code toevoegt in een actieve sim, worden deze wijzigingen pas van kracht bij de volgende keer dat u het FENIX vliegtuig in de simulator laadt.
   Noot: Schakel de sim met QUIT TO DESKTOP uit (dus niet met ALT+F4 of het kruisje!).
 • SIMBRIEF USER ID
  • FENIX heeft Simbrief geïntegreerd zodat je vluchtplannen en gegevens rechtstreeks in de MCDU kunt laden wanneer je een vluchtplan in deze interface hebt gemaakt. Om van deze service gebruik te kunnen maken, moet je een account aanmaken op Simbrief.com en vervolgens uw gebruikersnaam of piloot-ID invoeren in de EFB.
   Na invoer hiervan kan je de REQUEST INIT-functionaliteit gebruiken op de INIT en SEC-FPLN pagina’s van de MCDU om het plan in te lezen.
 • DISPLAY QUALITY
  • FENIX heeft een optie voor je gecreëerd om de resolutie van de displays te optimaliseren voor jouw systeem. Kies tussen Quality, Balanced en Performance (Kwaliteit, Gebalanceerd en Prestaties) om de framesnelheden te verhogen als nodig is. Door middel van testen heeft het FENIX team een ​​verbetering gevonden van tot wel 8 FPS tussen Full en Medium. Dit kan het verschil maken voor degenen met een low-end systeem en die dit wellicht nodig hebben. Let op: deze wijzigingen wordt in Realtime van kracht in de sim, dus een herstart is niet nodig.
 • RENDER DISPLAYS ON
  • Om ervoor te zorgen dat met verschillende systeeminstellingen de Fenix ​​A320 soepel kan werken, heeft FENIX de gebruikers de mogelijkheid gegeven om de displays in de A320-cockpit weer te geven (te renderen) via de CPU of GPU.
  • M.a.w., afhankelijk van de aanwezige rekenkracht van de CPU of GPU in de vlieg-pc, kies je CPU of GPU om de weergave te optimaliseren.
  • Als je het niet zeker weet, activeer dan de ontwikkelaarsmodus in MSFS 2020 (Algemene opties > Ontwikkelaars >Developer Mode On) om te zien hoe uw GPU en CPU presteren. Lees ons artikel PRESTATIES VAN DE SIM
  • Aangezien MSFS2020 een CPU-hongerige applicatie is, kan je de belasting verlagen door, zoals gezegd de GPU in te zetten voor het renderen van de cockpit. Voordat je daaraan begint, lees je beter eerst SIM SPECIFICATIES om een idee te hebben waar het over gaat. Flightsimmen is geen gamen. Alle capaciteit van CPU of GPU die je gebruikt om frames te schrijven, is niet beschikbaar voor het schrijven van textures. In de meeste gevallen voldoet 30 fps ruimschoots.
 • APPLY
  • Om wijzigingen in de sectie Product Configuration op te slaan, druk je op APPLY
 • System Status
  • RESTART
  • LOGOUT

In de SECTIE Help & Support vind je:

 • Contact Support
  • Gebruik deze opties om een ​​supportticket in te dienen, toegang te krijgen tot de livery-manager en toegang te krijgen tot de FENIX Discord-server en verbinding te maken met de Fenix-community. U zult waarschijnlijk antwoorden op de meeste vragen vinden door de documentatie te raadplegen die bij het product is geleverd. Raadpleeg de sectie met veel gestelde vragen (FAQ’s) van dit document of bezoek de FENIX Q&A op de Discord-server. Als u niet kunt vinden wat u zoekt, helpt het Fenix ondersteuningsteam u graag verder. Neem contact met hen op, gebruik de knop ‘Contact opnemen met ondersteuning’ in de FenixSim A320-applicatie of bezoek fenixsim.com/support. Het FENIX team zal zo snel mogelijk op u reageren.
 • Fenix Livery Manager
  • FSE: Zoek je een livery die betrouwbaar werkt? Alle liveries hebben en 8K resolutie en zijn door FENIX getest op de juiste werking. Ons advies: als er bij de 181 gratis liveries niet een bij zit die je de moeite waard vindt, download dan GEEN andere.
 • DISCORD
  • DISCORD is de eerste ingang voor vragen over dit product. Je kunt op dit kanaal feedback geven en chatten met het FENIX team.
 • Changelog
  • Je ziet rechtsboven de actuele versie die je gebruikt. Is er een nieuwere versie? Dan is dat naast het versienummer aangegeven. In de Changelog lees je welk inhoud de nieuwe versie heeft.
 • Server Status
  • Rechtsonder is in groen de status van de server aangegeven
fenix041