FS ACADEMY NAVIGATOR


NAVIGATOR voegt een nieuwe dimensie toe aan het vliegen, zodat je straks door een heel gebied kunt navigeren met behulp van echte technieken om je weg te vinden. Je vindt jouw aankoop NAVIGATOR in ACTIVITEITEN → AANGEPASTE INHOUD.

Voor degene die meedoet met Vlieg eens mee met FSE spreiden wij onze vleugels om stap voor stap de vaardigheden en technieken die nodig zijn, te gaan verkennen. Als begeleiding van deze training ontvangen de deelnemers een Nederlandse vertaling van de lessen. Ben je geïnteresseerd? Geef je dan onderaan dit bericht en reactie.

We beginnen met de basisprincipes van het selecteren van waypoints. Om je vaardigheden aan te vullen nemen we timings, windafwijkingen en gevarieerde landschappen op.

Het eerste dat we bespreken, is hoe het uitkijkpunt vanuit de lucht -het uiterlijk van het landschap onder je- er uit ziet. Zo kan je nuttige grondkenmerken selecteren om als waypoints te gebruiken. Van daaruit gaan we verder met het aan elkaar rijgen van een reeks waypoints, tot een basisroute. Meer geavanceerde technieken worden gebruikt zoals bijvoorbeeld driftcorrecties, nachtvluchten en hoe je wintervliegen aanpakt.

Ons favoriete vliegtuig is de vertrouwde Cessna 152. Deze “top-wing” biedt een duidelijk zicht op het terrein eronder, plus algeheel rondom goed zicht en de152 is voorzien van conventionele instrumenten. Wij zullen enkele van ’s werelds meest iconische bestemmingen verkennen en een breed scala aan weersomstandigheden bespreken en allerhande situaties die je de breedst mogelijke vaardigheden kunnen bieden.

Zodra we beginnen met meer geavanceerde navigatie, kan je de relevante ‘NavLogs’ en kaarten vinden in de speciale hoofdstukken van deze handleiding.
Houd er rekening mee dat het voor elk keerpunt vereist is dat de bocht snel wordt gemaakt, anders het kan zijn dat je te ver van de route afdwaalt zodat je instructeur je kan helpen.

Succes met de vluchten en safe landings.