GAMERTAG


In dit artikel behandelen wij de onderwerpen: GROUPS-FRIENDS-NOTIFICATION-GAMERTAG

Wat is een Gamertag?

Een gamertag is je alter ego in de Xbox-wereld. Het is de naam die zal verschijnen in de rechterbovenhoek van je scherm in-game, en voor andere spelers wanneer ze de multiplayer-omgeving gebruiken. Het is ook de naam die in de bovenhoek van de Xbox-app verschijnt. De eerste keer dat je je aanmeldt bij de Xbox-app of Microsoft Flight Simulator met je Microsoft-account, wordt er een gamertag voor je aangemaakt. Je gamertag wordt gebruikt om uw account te identificeren en uw inhoud te leveren.

Ik heb geen Xbox console, waarom is er een gamertag nodig?

Je hebt een Microsoft-account nodig om te profiteren van de meeste services die Xbox biedt: inhoud kopen, verbinding maken met vrienden, online gamen, cloudopslag gebruiken en meer. Wanneer je extra content van de Marketplace koopt, worden de rechten automatisch ingewisseld voor je gamertag voor dat platform. Dit is hoe de game weet welke inhoud aan je Content Manager moet worden geleverd wanneer je Microsoft Flight Simulator installeert of bijwerkt. Jouw gamertag ontgrendelt ook je toegang tot Online Services. Opmerking: Marketplace-aankopen zijn platform-afhankelijk. Zelfs als je de game in zowel de Microsoft Store als Steam bezit, heb je alleen toegang tot de extra content op het platform dat is gebruikt om de aankoop te doen, zelfs als je dezelfde gamertag op beide platforms gebruikt.

Je gamertag wijzigen

Je kunt je gamertag personaliseren. Meld je aan bij de pagina Kies uw nieuwe gamertag met het e-mailadres en wachtwoord van je Microsoft-account die aan je gamertag zijn gekoppeld. Voer je eigen gamertag in of selecteer een van de voorgestelde: Als je je eigen gamertag maakt, tik je de nieuwe gamertag en selecteer je vervolgens Beschikbaarheid controleren. Als je een bericht ontvangt dat de gamertag al in gebruik is, moet je een nieuwe maken. Als je een van de gamertags van Xbox wilt gebruiken, maar je vindt geen van de suggesties leuk, selecteer je Vernieuwen om aanvullende gamertag-suggesties te zien. Zodra je een beschikbare gamertag hebt gevonden, selecteer je Claim it.

Opmerking

Als je de gamertag wijzigt die we voor je hebben gemaakt bij het aanmelden (wat betekent dat je deze niet zelf hebt gekozen), worden er geen kosten in rekening gebracht. Voor alle andere gamertag-wijzigingen worden kosten in rekening gebracht (de kosten variëren per regio en valuta).

Ik ben mijn gamertag vergeten

Als je je gamertag niet meer weet, maar je weet wel het e-mailadres van het Microsoft-account dat is gebruikt om je aan te melden bij Microsoft Flight Simulator. Ga naar Xbox.com. Meld je aan met het e-mailadres van jouw Microsoft-account. Je gamertag verschijnt in de rechterbovenhoek van het scherm. Xbox Support kan de Microsoft Account gegevens niet verstrekken, zelfs niet als u uw gamertag of de code kent.

Ik ben mijn Microsoft Account gegevens vergeten.

Als je problemen ondervindt bij het aanmelden bij je Microsoft-account, ga je naar Hulp bij uw Microsoft-account.