LID WORDEN VAN FS EINDHOVEN?


Onze vliegclub FlightSim Eindhoven heeft momenteel een aantal ervaren leden. De clubleden hebben met elkaar veelvuldig contact over zowel computertechniek als vlieg technische zaken. Elke dinsdagavond zijn we op Internet online en in het begin van de avond praten we via onze discord meestal even bij over allerlei vliegzaken. Daarna maken we samen een vlucht, vaak volgens een VFR vliegplan, maar soms ook zomaar voor de fun.

Binnen de club heeft ieder zo zijn specialiteit over Operations, Vliegtechniek en PC- en FS-techniek. Ter ondersteuning van onze vliegerij hebben we een eigen netwerk met voorzieningen voor vluchtbegeleiding (ATC), waarbij wij de IFR radiocommunicatie ‘phraseology’ gebruiken.

Wil je lid worden van onze club?

Als je lid wil worden van FS Eindhoven en succesvol wilt vliegen of leren vliegen, kunnen we je helpen om dat te gaan bereiken. De basis voor succes is verborgen in de Flight Training van Microsoft Flight Simulator 2020. Als je kans ziet om deze trainingsvluchten met een minimum score van 60% af te ronden, ben je onze man (of vrouw). Ben je er nog niet helemaal zeker van, dan adviseren wij je om je aan te sluiten bij onze trainingsvluchten op donderdagavond, onder het motto: Vlieg eens mee met FSE! Wij leren je daar de eerste en misschien ook wel de laatste kneepjes van de flight simulator. Het resultaat is in ieder geval dat, wanneer je je als aspirant lid aanmeldt, je goed beslagen ten ijs komt, … nee, op de Runway staat.

Denk je dat je al zover bent? Dan nodigen wij je uit en bezoek je als aspirant-lid de clubdagen. Je vliegt dan in clubverband, met eigen hardware en met Microsoft Flight Simulator 2020. Je krijgt een mentor toegewezen en we helpen je verder op weg met de sim en de vliegtechniek. De begeleidingsperiode duurt 5 maanden en je bent dus in die maanden de 3e zaterdag niet thuis, maar in het Novotel in Eindhoven. Op de donderdagavonden zien we je graag bij de trainingsvluchten aanwezig. Aan het einde van de begeleidingsperiode evalueren wij samen of er voldoende basis is om je te belonen en je lid te maken van FSE.

Als het bovenstaande je aanspreekt of heb je zin om eens te komen kijken tijdens een clubbijeenkomst, neem dan op de CONTACT pagina contact op met de clubcoördinator. We maken na ontvangst een afspraak met je om dat op een geschikt moment op een zaterdag te doen.