VLIEGENSVLUG 6 APRIL 2022


Vliegensvlug 6 april 2022

Hello Captains,

even bijpraten over de razendsnelle ontwikkelingen van MSFS en onze website.
De afgelopen maanden hebben wij gemerkt dat de support-desk van MSFS sterk is verbeterd. Met de mogelijkheid van het automatisch vertalen van de Engelse teksten van de bestaande oplossingen voor problemen die je kan tegenkomen, geeft ons dit de gelegenheid daar verder niet op in te gaan. Wij beperken ons dan ook tot die artikelen die probleemoplossingen aandragen voor de aan ons gestelde vragen en waarvan de oplossingen niet of in beperkte mate te vinden zijn bij MSFS-Support.
Kijk hiervoor in de Artikelen bij FSE HELPDESK en MSFS SUPPORT op onze website.

Een leuke app: Virtual Flight Online Transmitter.
Het is een kleine Windows-applicatie die uw positie in Microsoft Flight Simulator doorstuurt naar een online database waar uw laatst gerapporteerde positie 5 minuten wordt vastgehouden. De website produceert vervolgens een “whazzup”-bestand dat door Little Navmap kan worden gebruikt om vliegtuigposities live op een kaart te plotten. Lees verder in het artikel dat wij vandaag hebben gelanceerd. Je zal zeker toepassingen van deze app kunnen vinden.

Dan onze FSE-HELPDESK. Sinds anderhalf jaar is de belangstellingen voor de simulators FSX, FSX-Steam en Prepar3D zienderogen afgenomen. Dit heeft ons doen besluiten de informatie die daaraan verbonden was, te archiveren. Sinds 2010 publiceerden wij meer dan 200 pagina’s aan destijds nuttige informatie. En dat dit nut had, bewijst het aantal lezers die al boven de 1,5 Mio gestegen is. Dank je daarvoor. Op onze FSE-HELPDESK pagina lees je daar bij de MEEST GESTELDE VRAGEN over. Heb je een vraag waarop je het antwoord niet kan vinden? STEL JE VRAAG en wij zoeken het uit.

ARCHIEF
Met het lentegevoel in de rig trokken wij de digitale stofkam door de nog opgeslagen informatie en kwamen op de volgende gedachte: er zij twee zaken die onlosmakelijk voor onze hobby aan elkaar verbonden zijn: dat is Hardware en Software. Deze informatie splitst zich in de aanwezigheid van de pc en de flightsimulator. Van daar dat het archief als basisinrichting opgebouwd is als FS-HARDWARE en FS-SOFTWARE en PC-HARDWARE en PC-SOFTWARE. Hoe logisch kan het zijn. De een kan niet niet zonder de ander. En dat bracht ons de ACTIVIEITEN en de BESTANDEN. De laatste vraag was: “Waar berg je dat op zodat iedereen erbij kan?”. Dat werd de DOWNLOAD pagina.

Aspirant leden en donateurs.
Voor beiden staan we open en hebben een FLIGHT TRAINING pagina toegevoegd. Deze pagina is specifiek bedoeld voor degene die met ons de trainingslessen en free flights volgen op de DONDERDAGAVONDEN. En wie weet .. als je enthousiast blijft, word je misschien zomaar lid van FS Eindhoven. Lees even de TRAINING pagina en het zal je duidelijk worden. Als je het leuk vindt, doe je mee en krijg je de toegangscode tot de LESSEN.

Indeling van de Artikelen op de website
Analoog aan de gekozen indeling van het archief is ook voor de Artikelen gekozen om dit in de menukolom in te zetten.

Dat was hem weer even.
Dank voor jullie bezoek en tot gauw.

JanV