Artikelen in DISCOVERY FLIGHTS


DIT ARTIKEL IS IN BEWERKING

Bron: MSFS2020

CORE CONTENT

Bora Bora-Frans-Polynesië

“Bora Bora, een kleine Frans-Polynesische eilandengroep in de zuidelijke Stille Oceaan, ten noordwesten van het eiland Tahiti, is een exotische, verbluffend prachtige bestemming die over de hele wereld bekend is. Het hoofdeiland van Bora Bora is omgeven door turquoise water, witte zandstranden en koraalriffen, en is een grillig overblijfsel van een oude vulkaan die uittorent over weelderige groene tropische vegetatie die zich uitstrekt over de lagere vulkaangebieden.
Aanschouw deze opvallende locatie vanuit de lucht en bewonder de verbluffende details van de kust, het water en het land. Of je nu kiest voor een rechttoe-rechtaan vlucht boven de branding, meer betrokken vluchten om de rotswanden van de hoger gelegen gebieden te verkennen, of een willekeurige combinatie hiervan, een ‘flightseeing’-reis door Bora Bora is een ervaring om nooit te vergeten.

MOUNT EVEREST-Nepal

Mount Everest, de hoogste bergtop van de planeet op 29.032 voet boven zeeniveau, is gelegen te midden enkele van de meest ontzagwekkende berggebieden die de natuur te bieden heeft. Het Everest-gebied, dat de grens tussen Nepal en China diep in het legendarische Himalaya-gebergte bestrijkt, is een amfitheater van steile afgronden, opdoemende bergtoppen, steile ijs- en rotswanden en uiterst dynamische weer- en lichtomstandigheden. Het is tevens een gebied met een rijke geschiedenis op het gebied van exploratie tot het uiterste.

Het vanuit de lucht aanschouwen van dit sublieme domein is een ervaring van pure opwinding en betovering. Vanuit de cockpit kun je elke stap en elk kamp volgen langs het eerste pad dat werd gebaand naar het dak van de wereld, en kloven, rotsen, gletsjers en gesteentevelden tot in de details bekijken. Talloze bezienswaardigheden, zowel beroemde als onbekende, wachten op je in dit ijle domein. Ongeacht de vliegroute zullen geen twee tochten door dit wonderlijke berglandschap ooit hetzelfde zijn.

NAPLES-Italie

Het in Zuid-Italië aan de kust van de Tyrreense Zee gelegen Napels is een stad van onschatbare historische en culturele waarde. Het is een van de oudste aanhoudend bewoonde bevolkingscentra ter wereld en biedt een opwindend spectrum van prachtige en intrigerende bezienswaardigheden dat vanuit de lucht gezien het best tot zijn recht komt.

Napels is een kuststad die uitkijkt op de conische vorm van de berg Vesuvius, de legendarische vulkaan die op een afstand van ongeveer 16 kilometer ten oostzuidoosten van het stadscentrum is gelegen. Neem met elke blik vanuit de cockpit zoveel van Napels en de omliggende landschappen en zeegezichten in je op als je wilt. Je kunt je aandacht vestigen op de lappendeken van architectuur, nieuw en oud, van de stad zelf, of de onbegrensde visies van menselijkheid en natuur koesteren die in deze buitengewone stad naadloos in elkaar overgaan.

GIZA-Egypte

Gizeh, de op een na grootste stad in Egypte met een bevolking van 8,8 miljoen, ligt aan de westelijke oever van de rivier Nijl naast Caïro. De stad is wereldwijd bekend om de uitgebreide reeks mysterieuze oude piramiden en andere geweldige monumenten, en flightseeing is een van de beste manieren om het enorme aantal wonderen van en rondom Gizeh te ervaren.

Het weidse uitzicht vanuit de lucht boven Gizeh is een combinatie van grootsheid en een historische juxtapositie: een moderne stedelijke oceaan tegen de achtergrond van sommige van de best bewaarde schatten van de mensheid. Er wacht je een inspirerende reeks van deze fascinerende locaties, die je elke vlucht weer uitnodigen ze vanuit de cockpit visueel aan elkaar te koppelen.

NEW YORKUSA

New York City, een gerenommeerd centrum voor wereldwijde handel, financiën, onderwijs, innovatie en cultuur, is de grootste metropoolregio in de Verenigde Staten met een bevolking van meer dan 8 miljoen. De economische opleving van de stad door de eeuwen heen heeft de ontwikkeling van enkele van de bekendste en prachtigste architecturale werken voortgebracht en gestimuleerd. Deze bouwwerken zijn al erg indrukwekkend vanaf de grond, maar vanuit de lucht gezien bieden ze pas echt enkele van de meest onvergetelijke perspectieven van New York.

Vlieg bij dag en bij nacht, in elk seizoen, over New York en geniet van een onvergelijkbaar uitzicht op de bruggen, wolkenkrabbers, standbeelden en parken van deze locatie die tot de bekendste bezienswaardigheden in de geschiedenis horen.

RIO DE JANERO-Brazilië

Het langs de Atlantische kustlijn van Brazilië, tegen de achtergrond van een groene muur van bergen gelegen Rio de Janeiro is een van de meest spectaculaire stedelijke omgevingen ter wereld. Met een inwoneraantal van meer dan 6,7 miljoen is Rio, waarnaar door de inwoners ook wel wordt verwezen als ‘Cidade Maravilhosa’ (prachtige stad), de op een na meest bevolkte metropool in Brazilië. Recentelijk zijn er de Wereldbeker en de Olympische spelen gehouden.

De pure schoonheid van Rio, de gevarieerde bezienswaardigheden, het tropische klimaat en de schitterende uitgestrekte stranden trekken bezoekers van over de hele wereld – maar niets is te vergelijken met het ervaren van deze verbluffende bestemming vanuit de lucht, terwijl je zowel bij dag als bij nacht en door het hele jaar heen de ene parel na de andere in je opneemt.

WORLD UPDATES

TOKYO-Japan

TOKYO-Japan
Het centraal aan de oostkust van het eiland Honshu van Japan gelegen Tokio, dat een bescheiden oorsprong als klein vissersdorp kent, is momenteel qua bevolkingsdichtheid het grootste grootstedelijke gebied met de grootste stedelijke economie ter wereld. Deze weelde komt tot uiting in locaties met complexe, en vaak subtiele, werken van architectuur en infrastructuur, waarvan er sommige tot de beroemdste ter wereld behoren.

Ervaar het volledige spectrum van de grootsheid van Tokio zoals alleen vanuit de lucht mogelijk is, neerkijkend op de kleinste aspecten van de stad of de volledige mega-metropool met één blik vanuit de cockpit in je opnemend. De grandeur van de stad, die aan de oostkant wordt afgegrensd door de Baai van Tokio, ligt tegen een achtergrond van verafgelegen vulkanische bergtoppen in het westen, waarmee een onovertroffen scala van prachtige uitzichten wordt geboden.

SAN FRANCISCO-USA

San Francisco, internationaal centrum voor technologie, het bankwezen, handel en kunst, staat bekend als een van de meest gevarieerde prachtige bestemmingen op de planeet. De stad kan bogen op een enorme verscheidenheid aan uitzichten, die uiteenlopen van ultramodern stedelijk tot wild en ongerept, en is gelegen aan een natuurlijke spleet in de Noord-Californische kust. De Stille Oceaan – en het weer dat deze met zich mee brengt – zorgt voor een dramatische achtergrond voor de talloze facetten van San Francisco.

Vanuit de lucht komt dit paradijs van visuele pracht als geen ander tot leven. Elke verkenningstocht vanuit de lucht brengt nieuwe ervaringen, uitzichten die uiteenlopen van klassieke tot ultramoderne architectuur, glooiende tot wilde landschappen en vanzelfsprekend stadslichten van zonsondergang tot zonsopgang.

YOSEMITE NATIONAL PARK
USA

Yosemite National Park in Californië biedt enkele van de meest verbluffende bezienswaardigheden ter wereld. Het gebied heeft zich in de loop van miljoenen jaren ontwikkeld, naarmate geologische processen de indrukwekkende bergen van de Sierra Nevada hoger de lucht in duwden en de atmosfeer het land vormde tot het huidige meesterwerk met gletsjers en stromend water.

Wanneer je Yosemite National Park en het omliggende gebied vanuit de lucht verkent, ontsluit je schitterende, inspirerende vergezichten – massieve granieten monolieten, bruisende watervallen, rustige weilanden en weelderige bossen. Terwijl je navigeert door de berglucht, aanschouw je met één oogopslag zowel de fijnste details van de afzonderlijke pieken als de uitgestrekte uitlopers van het gebergte.

LONDON-Engeland

Londen, gelegen langs de rivier Theems op een afstand van ongeveer tachtig kilometer van de Noordzee, is de hoofdstad en de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk. Met een geschiedenis die ongeveer 2000 jaar teruggaat tot het bewind van het Romeinse Rijk is Londen tegenwoordig een uiterst invloedrijk globaal centrum op een aantal gebieden, waaronder financiën, handel, kunst, technologie en media.

Het zeer diverse en historisch rijke Groot-Londen strekt zich uit over een gebied van 1554 vierkante kilometer en kan bogen op architectuur en infrastructuur uit een aantal verschillende eeuwen – een tijdloos land met een ongeëvenaarde visuele aantrekkingskracht dat je op je vlucht tot over de uithoeken van deze agglomeratie wacht.”,

FORT WILLIAMS-Schotland

In het hart van de Schotse hooglanden, aan de noordoostpunt van Loch Linnhe, trekt Fort William het hele jaar door bezoekers van over de hele wereld die de locatie bezoeken om te genieten van uiteenlopende natuurlijke en historische bezienswaardigheden. De grootsheid van Fort William en de omliggende omgeving is vanaf de grond gezien al spectaculair, maar om de beelden vanuit de lucht te zien is pas echt een fantastische ervaring.

In de lucht ontsluiten zich voor je ogen een aantal ongelooflijke vergezichten – van zandstranden tot pittoreske heuvels, schilderachtige stadsblokken tot rustieke kastelen en architectonische pracht – dit alles tegen de achtergrond van een voortdurend veranderende lucht en enkele van de meest verrassend mooie lichtomstandigheden in het land.”,

Parijs-Frankrijk

Parijs, de hoofdstad en meest bevolkte stad van Frankrijk, is een wereldwijd centrum op het gebied van kunst, wetenschap en handel. De ‘lichtstad’, een van de meest populaire bestemmingen ter wereld, is gevierd als een van de prachtigste locaties op de planeet vanwege de historische en eigentijdse architectuur. Vanuit de lucht krijg je ongelooflijke uitzichten op de specifieke facetten, wijken en uitgestrekte vergezichten van Parijs, zowel bij dag als bij nacht, zodat je een unieke indruk krijgt vanuit een zeldzaam gezichtspunt.

Parijs is in Noord-Frankrijk Midden-Frankrijk gelegen aan de oevers van een grote bocht in de rivier Seine, die een uitstekende visuele referentie vanuit het comfort van je cockpit biedt. Parijs heeft ongeveer de vorm van een cirkel en bestaat uit 20 ‘arrondissementen’, oftewel deelgemeentes, die vanaf het centrum van de stad naar buiten lopen en die elk een eigen onnavolgbaar karakter hebben – een onvergetelijke achtergrond voor talloze bezienswaardigheden die klaarligt om ontdekt te worden.

VERCORS & ECRINS PARKS-Franrijk

In het zuidoosten van Frankrijk, genesteld in de Dauphiné-Alpen, ligt een enorm levend bewijs van de schoonheid die de krachten van de aarde kunnen creëren: het Regionale park Vercors & het Nationaal park Écrins. In de regio tref je een betoverende reeks hoge bergtoppen en gletsjers, diep ingesneden dalen, alpenmeren en bostapijten aan.

Deze regio is al spectaculair vanaf de grond gezien, maar het aanschouwen van het natuurmozaïek van deze regio vanuit de lucht is pas echt adembenemend. Je kunt vliegen tussen 150 bergtoppen die reiken tot meer dan 10.000 voet boven zeeniveau, zweven over kilometers gletsjerijs en de rijkdom aan aanwezige flora onder je aanschouwen.

COPENHAGEN-Denemarken

Op het eiland Seeland – zo’n 120 kilometer ten oosten van het Deense vasteland – ligt Kopenhagen, de historische hoofdstad van Denemarken. Kopenhagen, dat al eeuwenlang een van de belangrijkste economische en culturele grootmachten van heel Scandinavië is, staat vandaag de dag hoog geplaatst op de lijst van plaatsen met de beste levenskwaliteit, deels vanwege de opvallende architectuur en de vele iconische bezienswaardigheden. Een vlucht over de ‘Stad van de torenspitsen’ bied je een grote verscheidenheid aan strelingen voor het oog, zowel historisch als modern. En ten oosten van de stad zie je nog een meesterwerk van modern ontwerp: de Øresundbrug, die Denemarken verbindt met de nabijgelegen Zweedse stad Malmö.

LOFOTEN ISLANDS-Noorwegen

De Lofoten liggen aan de westkust van noordelijk Noorwegen. Ondanks dat de eilanden binnen de poolcirkel liggen, is het klimaat van de regio relatief mild, waardoor een van ’s werelds meest noordelijke bevolkingscentra kan floreren in de omliggende steden en dorpen.

Het landschap is voorspelbaar adembenemend, vooral als je het van bovenaf bekijkt. Bergen, stranden, meren en inhammen zijn verspreid over de archipel, en bij ongeacht welke vlucht over deze dramatische contrasten in het terrein wordt het je snel duidelijk waarom elk jaar weer toeristen in drommen naar dit gebied trekken op zoek naar natuurlijke schoonheid.

DIVERSE

BERLIN-Duitsland

Berlijn, de hoofdstad en meest bevolkte stad van Duitsland, is een fascinerend en prachtig stadscentrum met talloze ongelooflijke uitzichten, waarvan het merendeel het best kan worden gezien vanuit de lucht. De esthetische charme van Berlijn is terug te voeren op de diversiteit van architectuur, de stedelijke indeling en de fysieke omgeving.
De spectaculaire bezienswaardigheden van de stad, allen in elkaars nabijheid gelegen, omvatten de iconische televisietoren van Berlijn. Met een hoogte van 367 meter is het de hoogste constructie in Duitsland en de op twee na hoogste binnen de Europese Unie.
De Tiergarten, een park van meer dan 2,1 vierkante kilometer en een van de populairste en grootste stadstuinen, onthult haar ontelbare uitzonderlijke details vanuit luchtperspectieven.
Het slot Charlottenburg, een prachtig voorbeeld van barokke architectuur, biedt weidse terreinen met onder andere een adembenemende formele tuin.
Het historische Rijksdaggebouw en de Brandenburger Tor zijn twee populaire bestemmingen die slechts vierhonderd meter van elkaar verwijderd zijn.
Dit alles en meer vergezichten lijken vanuit de lucht elegant met elkaar verbonden door de kronkelende Spree, een rivier die zich een weg slingert door Berlijn.

DARWIN-Australië

Darwin ligt aan Darwin Harbour in de Beagle Gulf (van de Timorzee) en is de noordelijkste stad van Australië en de hoofdstad van Northern Territory in Australië. Er wonen ongeveer 150.000 mensen en het is qua bevolking een van de kleinste van de hoofdsteden van Australië, maar heeft niettemin een indrukwekkende skyline, te midden van weelderig tropisch groen en de wateren van Beagle Gulf.
Vliegen boven Darwin en de omliggende stranden en wateren is een onvergetelijke ervaring. Van Beagle Gulf naar Darwin Harbour – het hart van het stedelijke gebied van Darwin – vind je een overvloed aan inspirerende bezienswaardigheden, zowel kunstmatige als natuurlijke.

FLORENCE-Italie

Florence is de hoofdstad van de centrale Italiaanse regio Toscane, een gebied dat wordt geroemd om zijn kunst, keuken, groene glooiende heuvels en unieke architectuur. Florence, de geboorteplaats van de renaissance, is in de geschiedenis een van de belangrijkste steden in Europa en ontvangt elk jaar bezoekers uit de hele wereld die de levendigheid van de stad komen ervaren.
Florence biedt een breed scala aan bezienswaardigheden om vanuit de lucht te ervaren. De rivier de Arno, een van de markantste van Italië, loopt door het hart van de stad. Langs de oevers vind je een lappendeken van bossen en lage heuvels, en wijken met gebouwen die de klassieke bouwstijl van het gebied tonen met kalksteen en terracotta dakpannen.
Opmerkelijke bezienswaardigheden zoals Piazza del Duomo brengen bezoekers in vervoering met fraaie gevels van rood, wit en groen marmer en torenhoge kathedralen met uitzicht op de verre Toscaanse hooglanden.

FREIBURG-Duitsland

Freiburg is een stad in het zuidoosten van Duitsland aan de westelijke rand van het Zwarte Woud die vooral bekend is door zijn universiteit. De regio is een wonderland van bezienswaardigheden, met eeuwenoude architectuur te midden van landelijke taferelen van glooiend akkerland. Freiburg ligt aan de rand van het Zwarte Woud, een legendarisch berggebied dat de bron vormt van de Donau.
Het hoogste punt van het Zwarte Woud, Feldberg (1492,91 meter boven zeeniveau) is op een afstand van ongeveer zevenentwintig zeemijlen van Freiburg gelegen.
Vliegen is de ideale manier om dit gebied te verkennen, met meren, heuvels en de bergen van het Zwarte Woud steeds in zicht, hetzij voor een blik op de details, hetzij voor een uitgestrekt, boeiend vergezicht.

GIBRALTAR-Spanje

Gibraltar ligt aan de zuidpunt van het Iberische schiereiland aan de poort naar de Middellandse Zee, een van de beroemdste en belangrijkste historische locaties ter wereld. Gibraltar is ook een van de meest visueel opvallende plaatsen ter wereld, vooral vanuit de lucht.

Gibraltar rijst dramatisch op uit de zee en beschikt over allerlei fraaie architectuur. Het biedt een prachtig uitzicht, ongeacht of je de natuurlijke en kunstmatige vormen van afstand of dichtbij bewondert.

THE GOLD COST-Australië

De Gold Coast is een grootstedelijke regio met bijna 700.000 inwoners aan de oostkust van Australië. Het is een van de populairste bestemmingen van het land. Dankzij de ligging in Queensland net ten zuiden van de hoofdstad Brisbane is de Gold Coast wereldwijd beroemd om zijn stranden, Stille Zuidzee-wateren en moderne skyline.
De Gold Coast is het op vijf na grootste bevolkingscentrum van het land en ontleent zijn naam aan het dure onroerend goed in de regio dat werd gebouwd voor de toeristen die massaal naar deze prachtige kustlocatie kwamen.
Tegenwoordig is de skyline van de Gold Coast een van indrukwekkendste ter wereld. Het is net een muur van architectuur die loodrecht in zee valt, met een kronkelend wit strand tussen de gebouwen en het turquoise water.
Vliegen over de bezienswaardigheden van de Gold Coast is een fenomenale ervaring. Je geniet van uitzichten op enorme wolkenkrabbers zoals Q1 Tower, met 323 meter de hoogste van Australië, stranden waarop de zee neerslaat en de enorme uitgestrekte zuidelijke Stille Oceaan daarachter.

GRAND CANYON-USA-Arizona

De Grand Canyon, gelegen in het noorden van Arizona, is een van de meest bekende en gevierde natuurlijke fenomenen op de planeet. Het wordt door velen beschouwd als een van de ‘Zeven natuurlijke wereldwonderen’ vanwege zijn complexiteit, grootte, soberheid en schoonheid. Gevormd over miljoenen jaren toen de Colorado River en zijn lokale zijrivieren de tektonisch opgetilde lagen van het Colorado-plateau insneden, bestaat de regio uit uitgestrekte rode rotswanden, zandstenen torens, diepe ravijnen, kloven, bergen en bossen. Het wordt beschermd als onderdeel van het Grand Canyon National Park, een van de meest bezochte bestemmingen in het Amerikaanse National Park System.

Met een lengte van 443 kilometer, een breedte van 29 kilometer en een diepte van 1600 meter is de Grand Canyon een van de grootste natuurlijke rifts ter wereld. Met een hoogteverschil dat begint op een hoogte van 731 meter, op de bodem van de kloof, tot de top van Point Imperial (2683 meter), is de Grand Canyon ook een van de meest ecologisch diverse plaatsen in de Verenigde Staten, die een enorm scala aan planten- en dierenleven ondersteunt.

Een bezoek aan de Grand Canyon, vooral vanuit de lucht, biedt een dramatische blik op de ‘botten’ van de aarde en de processen die deze hebben gevormd en nog steeds vormen. Elke zichtbare laag van de Grand Canyon met een leeftijd die varieert van 5 miljoen jaar tot 70 miljoen jaar, bevat ongekende verhalen over de natuurlijke ontwikkeling in het verleden, een langzame evolutie van de interactie tussen aarde en atmosfeer die tot op de dag van vandaag onverbiddelijk doorgaat.

HELSINKI-Finland

Helsinki is de hoofdstad en meest bevolkte stad van het Scandinavische land Finland. De stad is gelegen aan de zuidkant van het land langs de Finse Golf, het meest oostelijke uiteinde van de Baltische Zee. Helsinki is de meest noordelijk gelegen hoofdstad binnen de Europese Unie, en tevens het meest noordelijke grootstedelijke gebied ter wereld.

Helsinki is een wereldwijd centrum van kunst, cultuur, onderwijs en handel, en kent een breed scala van schitterende bezienswaardigheden, van de kusteilanden aan de zuidkant van de stad tot zowel moderne als eeuwenoude architectonische wonderen.

Een verkenning van Helsinki vanuit de lucht is een expansieve en immersieve ervaring. Piloten kunnen uitgestrekte vergezichten in zich opnemen, of een van de vele meest opmerkelijke bezienswaardigheden van de stad aanduiden, waaronder het Olympiastadion van Helsinki, de Finlandia-hal en de Oespenski-kathedraal.

LISSABON_Portugal

Lissabon is de hoofdstad en grootste stad van Portugal. Het ligt ten noorden van de rivier de Taag – de langste rivier van het Iberische schiereiland – iets ten oosten van de plaats waar deze uitmondt in de Atlantische Oceaan.

Als de op een na oudste hoofdstad en een van de economisch meest dynamische steden van Europa biedt Lissabon spectaculaire bezienswaardigheden, vooral van bovenaf. Van de oevers van de Taag tot de binnenstad, elke weidse bocht in de lucht brengt nieuwe, dynamische vergezichten.

PENNINE ALPS-Zwitserland
MELBOURNE-Australië
PERTH-Australië
SYDNEY-Australië
ULURU-KATA TJUTA NATIONAL PARK-Australië