4NIX Deel 13 Venster posities en Assen instellen


De volgende stap:
[1] het ophalen van de laatste versie van de A320 neo FBW en deze installeren. We nemen de Experimentele versie. Op deze website is er op de menubalk een onderdeel FLYBYWIRE. Lees deze pagina goed door en je vindt de aansluiting bij Hoe begin je met FlyByWire?
Met de download link haal je de meest recente installer op. Met de installatie van EXPERIMENTAL VERSIONS heb je een dagelijkse update, die als New release available en een Updateknop voorhanden is.

De data vind je in de ../Community map in een submap
C:\Users\jouwnaam\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator\Packages\Community\flybywire-aircraft-a320-neo\
In de map C:\Users\jouwnaam\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator\Packages\ vind je een gelijkluidende submap: do-not-touch, want daarin zitten je instellingen van je Throttle.

[2] Start de sim wanneer de update van FBW gereed is. Als de sim zover is, ga je naar WORLD en selecteer je uit de aanwezige Airliners (n), de A320neo (LEAP)

Je kiest bij FROM de airport EDDM en je zoekt deze keer een RAMP (340…) die dichtbij RWY26L ligt.
Klik op het bolletje van de RAMP en SET AS DEPARTURE. Kies FLY en READY TO FLY.

READY TO FLY

Dan gaan we nu naar regel [3] van het programma van deze week: de venster posities. Na READY TO FLY zit je op de captain’s chair in de virtual cockpit. Bij het opstarten van de kist passeer je noodgedwongen een aantal vensters. Deze vensters zijn al voorgeprogrammeerd in de sim. Dit zijn de 10 vensters met hun benaming en met welke combinatie van het toetsenbord je deze kan oproepen. Je bent gelukkig als je een toetsenbord hebt met extra programmeerbare “keys” of wellicht heb je een Elgato Stream Deck.

CTRL+1 Virtual Cockpit (Captains Seat)
CTRL+2 Glareshield (Warning/EFIS/FCU)
CTRL+3 PFD-ND-ECAM’s-Switching
CTRL+4 Switching Panel & ECAM
CTRL+5 MCDU

CTRL+6 Upper Pedestal
CTRL+7 Lower Pedestal
CTRL+8 Overhead Fwd Panel
CTRL+9 Overhead Aft Panel
CTRL+0 FlyPad

Wanneer de standaard vensters je niet bevallen, kan je een extra combinatie maken voor iedere venster-layout die je wil zien. Je legt de door jou gekozen venster-layout vast met de combinatie CTRL+ALT+nummer. Je haalt jouw venster-layout weer op met ALT+nummer (en niet met CTRL+nummer). LET OP: wanneer je voor een tweede keer op een voorgeprogrammeerde CTRL+nummer drukt, kom je altijd terug in de “captains-seat” positie … ook met de eigen gemaakte combinatie met ALT+nummer.

Het voorprogrammeren van de volgorde van opstarten. Een geval apart. Wij benoemen in de tekst de voorgeprogrammeerde toetsenbordknoppen als [Gn]. Kijk eerst even op de pagina van de documentatie van FBW. Je krijgt dan een beeld van de Flight Deck Overview. Bij het opstarten uit Cold & Dark ga je vanuit de cockpit view met [G1]=CTRL+8, naar het overhead panel. Daarna met [G2] naar beneden naar het glareshield (CTRL+2); vervolgens met [G3] naar de uitgelichte ECAM-panels (CTRL+3).
CTL+4 geeft het onderste ECAM en Switching-panel die je vastzet als [G4]. Met [G5] haal de je MCDU op (CTRL+5). Je overweegt om of de FlyPad (CTRL+0) of de Lower Pedestal (CTRL+7) voor te programmeren als [G6].

… OK, aan het werk …
 Vragen? Ga naar onze Discord.

Dan doen we gelijk maar even nummer 5: de Throttle Reverse instellingen en de Arming van de Spoilers. Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden. De throttle reverse komt in full reverse zodra je de handle optilt en naar je toe trekt. Druk je terug naar voren dan herstelt de throttle zich.
Je “armed” de spoilers door de mixture lever op te tillen en naar je toe te trekken; de stand van de spoilers wordt ingezet door toegekende SPOILER AXIS.

Wanneer je de Throttle nog niet gekalibreerd hebt voor de FBW, lees dan nog even deze FBW-A32NX-Throttle-calibration mededeling.

Controleer de gevoeligheden van de assen en wel dat deze lineair staan, zonder knik.

Dat was weer een hele klus. Door naar Deel 14

2 gedachten over “4NIX Deel 13 Venster posities en Assen instellen

Reacties zijn gesloten.