FS ACADEMY FLIGHT TRAINING


INHOUDSOPGAVE FS ACADEMY VOYAGER


INLEIDING

Geniet van onze adembenemende wereld door deel te nemen aan een reeks van 7 Bush Trips samengesteld door FS ACADEMY en voor de deelnemers van Vlieg eens mee met FSE, vertaald in het Nederlands door FlightSim Eindhoven.

In deze handleiding vind je de benodigde informatie om op een eenvoudige manier met behulp van wat extra software (mod’s) de Bushtrips fijn te kunnen vliegen en te genieten van de scenery die MSFS je biedt. Deze mod’s en de uitleg hoe deze te installeren en te gebruiken kunt u downloaden van een speciale downloadpagina. Wij gebruiken voor deze Bushtrips de kaart van Little Navmap, geïntegreerd in de Outside View. Voor een betere herkenbaarheid van de medespelers zijn de labels met de GAMERTAG aangepast naar rode letters, zonder zwarte achtergrond.

ONZE AANPASSINGEN VAN DE ROUTEKAART EN DE LABELS

Terug naar de inhoudsopgave

DOWNLOAD DE BESTANDEN

Wanneer je donateur*** bent, kan je met naar de download pagina voor de FS ACADEMY Bushtrips. Je vindt daar alle gegevens. Deze download locatie is beveiligd en je hebt het wachtwoord ontvangen na bevestiging van je inschrijving. Op deze download locatie vind je NIET de vluchtplannen en documenten van FS ACADEMY. Kies een vluchtplan voor LNM van de serie VOYAGER 01 en uit de LEG 01 t/m LEG 07. Deze lnmpln-plannen zijn NIET geschikt om direct te importeren in MSFS als vliegplan, maar dienen voor de geïntegreerde map in de sim.
***Sponsor worden? Lees dan dit artikel en Vlieg eens mee met FSE!

Terug naar de inhoudsopgave

GETTING STARTED – BEGINNEN MET DE VLUCHT

Kies in de sim een route uit het CUSTOM CONTENT***-menu en volg de NAVLOG***, stel je weersgesteldheid in met de in-game werkbalk. Kies verstandig, want het weer dat je op de eerste etappe hebt ingesteld, zal de rest van je reis zo blijven bestaan. Deze handleiding behandelt ook verschillende aspecten van het vliegen, waaronder kruisniveaus, luchthavenfaciliteiten en het lezen van weerberichten voor geavanceerde studie. Als u problemen ondervindt, bezoek dan de ondersteuningspagina fsacademy.co.uk/support – voyager of stuur een bericht via onze Discord.

Terug naar de inhoudsopgave

HERSTARTEN VAN EEN BUSH TRIP

ALLEEN VOOR PC: om uw voortgang te verwijderen en een Bushtrip opnieuw te starten, navigeer je naar de onderstaande locatie en verwijdert u de opgeslagen bestanden voor die reis. Zorg ervoor dat je alleen de opgeslagen gegevens verwijdert voor de reizen die je opnieuw wilt starten. Deze map moet mogelijk zichtbaar worden gemaakt in Windows.
C:/Users/NAME/AppData/Local/Packages/Microsoft.FlightSimulator_LETTERS
+NUMMERS/LocalState/MISSIONS\ACTIVITIES
Steam-gebruikers moeten hier kijken:
C:\Users\NAME\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator\MISSIONS\ACTIVITIES

Terug naar de inhoudsopgave

Gebruik de in-game werkbalk om het NAVLOG en VFR Map weer te geven. Als een van beide afwezig is, activeer dan met behulp van het menu dat wordt onthuld door op het tandwielpictogram te klikken. Vlieg nauwkeurig elke rubriek voor de gegeven tijden en u komt aan bij elk waypoint, met bijbehorende beschrijvingen in het NAVLOG. Het visueel verkrijgen van waypoints is uw primaire navigatiemethode. De instrumenten kunnen de geschatte routelijnen, afstanden en tijden tonen, maar dit is niet altijd beschikbaar of nauwkeurig en zou slechts secundaire begeleiding moeten zijn. Kom tot stilstand op de landingsbaan om elke etappe te beëindigen en zet het toestel op de parkeerrem voordat u naar een ramp of gate taxiet.

Terug naar de inhoudsopgave

BUSH TRIPS

Kies een van de onderstaande VOYAGER Bush Trips. Kies vervolgens TRAINING en de bijgewerkte bestanden tonen u de Vluchtplanning, de Routekaart en het Vluchtplan Hoogteprofiel. Daarnaast leest u de NAVLOG- beschrijving van de vlucht.

VOYAGER 01. DE ALPEN                 – 567 nm – 4 h 45 min – 7 legs 
VOYAGER 02. CANARISCHE EILANDEN         – 500 nm – 3 h 35 min – 6 legs 
VOYAGER 03. FLORIA KEYS                – 335 nm – 2 h 25 min – 4 legs 
VOYAGER 04. AUSTRALISCHE GOUDKUST       – 453 nm – 3 h 20 min – 5 legs 
VOYAGER 05. NEW YORK CITY NAAR TOTONTO – 510 nm – 4 h 50 min – 8 legs 
VOYAGER 06. NIEUW ZEELAND               – 493 nm – 4 h 15 min – 8 legs 
VOYAGER 07. L.A. NAAR BRYCE CANYON      – 687 nm – 6 h 00 min – 9 legs
FS ACADEMY – VOYAGER BUSH TRIPS in MSFS

Terug naar de inhoudsopgave

VLUCHTPLAN EN ROUTEKAART

De in-game Nav Logs worden voor iedere VOYAGER Bush Trip herhaald voor uw gemak. ETE-tijden in deze routegidsen zijn geschat uitgaande van de kruissnelheid van een Cessna 172, die representatief is voor de meeste lichte GA-vliegtuigen. Donkergrijs staat voor een tussenstop luchthaven.

VOORBEELD VAN DE VLUCHTPLANNING

Terug naar de inhoudsopgave

FLIGHT CONDITIONS

 • ALTIMETRY
 • CRUISE NIVEAUS
 • MINIMUM VLUCHT HOOGTES
 • LUCHTHAVEN FACILITEITEN
 • WEERBERICHT
 • WEERSVOORSPELLINGEN
 • GEVAARLIJK WEER
 • AFKORTINGEN

Deze onderwerpen worden behandeld in het artikel FLIGHT CONDITIONS

Terug naar de inhoudsopgave


Bronvermelding:
Deze FS ACADEMY VOYAGER Bush Trips zijn vertaald met toestemming van FS Academy
FS ACADEMY Voyager Manual – november 2021
FS EINDHOVEN-KLM642: Altimetry 2017

Afbeeldingen van Bold Method, FAA, Flightdeck