KB21112800-hulp bij professionele FS


Hallo enthousiaste FS’ers,

Eerst zal ik iets over mezelf vertellen. Ik ben al meer dan 45 jaar professioneel vlieger; militair en burger. Ik ben Hoofd Helikopter vliegopleiding bij de marine geweest. Ik heb altijd les gegeven ook op fixed wing en gyrocopters. De laatste 5 jaar was ik Hoofd Vliegopleiding bij PAL-V.

Ik heb nu het innovatieve experiment opgevat om ab initio opleidingen te gaan verzorgen op voornoemde luchtvaartuigen, waarna je na een bepaald aantal uren op het ‘echte’ luchtvaartuig zou kunnen vliegen. Natuurlijk moet je wettelijk een minimum aantal uren maken voor je examen mag doen. Wanneer je alle uren op een gyrocopter maakt heb je tussen 70 en 100 uur nodig, afhankelijk van talent en, ja, ook leeftijd. Jonge mensen leren veel sneller vliegen. Er zijn zoveel voordelen aan de FS, vooral nu dat MSFS 2020 bestaat, dat ik denk dat ik mensen in 20 uur kan leren vliegen. Wanneer ze dan nog wettelijk 30 uur gyrocopter nodig hebben, hebben ze toch in veel minder uren (50 uur) leren vliegen en veel goedkoper ook.

Maar als ouwe knar heb ik niet de kennis van hardware en software om er eentje te bouwen. Ik heb jullie website bekeken en zie gelijk dat jullie afdeling FS Techniek weet waar ze het over hebben.

Mag ik een keertje op korte termijn langskomen om dit te bespreken. Het mag ook ’s avonds of in het weekend.

Ik wacht met belangstelling jullie antwoord af.

Met vriendelijke groet,

George T.

… en dit is hem geworden…