Langzame downloadsnelheid


Als je een lage downloadsnelheid ervaart bij het downloaden van Microsoft Flight Simulator, voer je de volgende 7 stappen uit om de netwerkkaart correct in te stellen. De kans dat deze verkeerd zijn ingesteld is minimaal, tenzij jezelf aan het knutselen bent geslagen.

 • [1] Kies Start en type CMD
 • [2] Selecteer in het menu ‘ Als administrator uitvoeren ‘
 • [3] Voer in: netsh int tcp set global autotuninglevel = normal
 • [4] Druk op ENTER.
 • [5] Sluit de app met ALT+F4.
 • [6] Start uw computer opnieuw op.
 • [7] Start de sim na [6] opnieuw op. 

Opmerking-1: de download wordt na de herstart van de sim hervat waar hij was gebleven (je hoeft niet opnieuw te downloaden vanaf het begin).

Opmerking-2: Gebruik geen wifi tijdens het downloaden. Probeer in plaats daarvan een ethernetkabel te gebruiken.

Opmerking-3: Schakel alle beveiligingssoftware uit die mogelijk interfereert (UAC, Antivirus, Firewall).

Opmerking-4: Je moet voor de beste prestatie de sim installeren op de snelste schijf.
Als je pc correct is ingericht, is dat altijd de C-schijf. Heb je een high-end pc met een M.2-SSD dan het je de beste prestatie wanneer je Windows 11 en ook MSFS2020 op de C-schijf installeert.
Heb je een fysiek opslag probleem omdat de C-schijf te klein is, dan zit er niet anders op dan MSFS2020 op een andere, liefst SSD, te installeren. M.a.w.: kijk goed voordat je gaat installeren. Als default geeft de sim aan dat de installatie locatie is: (voor STEAM) C:\Usersjouwnaam\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator\Packages\Official\Steam\ of voor Xbox C:\Users\jouwnaam\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator\Packages\Official\OneStore Neem contact op met Microsoft Support als je meer hulp nodig hebt bij de downloadsnelheid.

Netwerkverschijnselen

 • GEEN ONLINE FUNCTIONALITEIT
 • NIET GENOEG DATA
 • ONVOLDOENDE BANDBREEDTE
 • CONFLICT MET BESTAANDE CACHE(S)
 • CONFLICTEN TUSSEN PAKKETTEN VAN DERDEN EN OFFICIELE INHOUD
 • GEEN ONLINE FUNCTIONALITEIT

online services te herstellen

Om online services te herstellen, start je alle Data Connection-services opnieuw.

 • Start Microsoft Flight Simulator
 • Ga naar Opties > Algemeen > Gegevens
 • Schakel alle functies: (Online Functionaliteit, Bing Data World Graphics, Fotogrammetrie, Live Real-World Air Traffic, Live Weather en Multiplayer) eerst allemaal naar ” OFF”
 • Klik op Toepassen & Opslaan
 • Schakel deze (Online functionaliteit, Bing Data World Graphics, Photogrammetry, Live Real-World Air Traffic, Live Weather en Multiplayer ) daarna weer naar ” ON”.
 • Klik op Toepassen & Opslaan
 • De DATA verbinding is nu hersteld.

CONFLICT MET BESTAANDE CACHE(S)

Verouderde of beschadigde cachegegevens kunnen conflicten veroorzaken. Om dit probleem op te lossen, verwijdert u de handmatige cache en de rollende cache.  Start Microsoft Flight Simulator Ga naar Opties > Algemeen Ga naar Gegevens Scroll naar beneden en ga naar Rolling Cache File verwijderen. Selecteer Verwijderen Bevestig uw keuze door OK te selecteren Scroll naar beneden en ga naar Manual Cache.  Selecteer Weergave Selecteer in Regio’s in cache de regio die u wilt verwijderen of klik op Alles selecteren om alle regio’s in de cache te selecteren; (als je GEEN manual cache hebt, kom je na WEERGAVE niet meer terug op de Gegevens pagina van de sim (=bug); ga terug naar OPTIONS/DATA.) Klik op Selectie verwijderen

CONFLICTEN TUSSEN PAKKETTEN VAN DERDEN EN OFFICIELE INHOUD

Landschappen van derden (zoals ORBX London en Paris Landmarks packs bijvoorbeeld) kunnen in strijd zijn met de officiële inhoud. We raden aan om scenery van derden uit te schakelen. Als u Google Mods heeft geïnstalleerd, herstelt u Bing Maps en maakt u alle wijzigingen die door de plug-in aan uw hostbestand zijn aangebracht ongedaan. Gebruik de Windows-zoekbalk en zoek naar Kladblok. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Als administrator uitvoeren. Ga in Kladblok naar Bestand > Openen en navigeer vervolgens naar C:\Windows\System32\drivers\etc\ … en open het hostbestand: hosts Verwijder: 127.0.0.1 kh.ssl.ak.tiles.virtualearth.net 127.0.0.1 khstorelive.azureedge.net Opslaan en afsluiten Waarschuwing: we raden af ​​om een ​​add-on voor gestreamde kaartgegevens te gebruiken om de originele Bing-kaarten te vervangen.  Lees ook het artikel in onze FSE-HELPDESK: 220112-Je bandbreedte is te laag voor datastreaming

ONVOLDOENDE BANDBREEDTE

Voor het streamen van fotogrammetrie moeten regelmatig grote hoeveelheden gegevens worden gedownload. De hoeveelheid en frequentie zijn afhankelijk van het gebied op aarde. De bandbreedte is mogelijk onvoldoende om de hoge dichtheid van een regio weer te geven. 
Als je wifi gebruikt, schakel dan over naar een LTE***  of bekabelde verbinding. Zo weet je zeker dat je een stabiele internetverbinding hebt. Voor het beste resultaat moet je minimaal 50 Mbps hebben. 
***LTE (Long Term Evolution) is eigenlijk een andere naam voor een 4G verbinding (4th Generation). De snelheid en verbinding is dus exact hetzelfde. Alleen sommige toestellen tonen (soms) LTE in plaats van 4G.
We raden aan om de handmatige cache te gebruiken om zones vooraf te laden. Raadpleeg deze handige community-gids voor instructies: [HOW-TO] Handmatige cacheregio’s maken en beheren. 

NIET GENOEG DATA

Sommige delen van de wereld zijn gewoon minder gedetailleerd dan andere, vanwege het gebrek aan high-definition gegevens die we van Bing ontvangen.