Vliegensvlug 8 okt 2021


Hello Captains,

even wat kort nieuws van deze week:

 • Navigraph newsletter met en de nieuwe airac 2110
 • Plannen van Navigraph voor het komende jaarNew SimBrief Feature: Aircraft Type-Based ProceduresReal-World Localizer Beam Width Values for MSFS 2020: lees hier de Nederlandse vertaling. Interessante kost voor de serieuze simmers.
 • FSE HELPDESK: je zal gemerkt hebben dat er op de menubalk plaats gemaakt is voor een pagina HELPDESK.
  • De achterliggende reden is dat er sinds de voortschrijdende informatie en vragen over MSFS er steeds meer artikelen verschijnen die meer te maken hebben met “over hoe het niet werkt” dan over het vliegplezier dat je met de sim kan hebben wanneer deze correct is geïnstalleerd en geconfigureerd.
  • De artikelen, die beschrijven hoe je in geval van problemen dit oplost, zijn verhuisd naar de helpdesk-applicatie. Via de helpdesk-pagina kom je ook in onze FSE-PUBLIC-STACK database met tal van gegevens en artikelen uit ons sim-verleden.
  • Deze helpdesk-app draait -net zoals deze website- op het WordPress-platform. “Simple is beautiful”.. en in dit kader is er op onze home page een directe link POST@HELPDESK waarmee je direct een bericht kan schrijven met iedere e-mail-applicatie (Gmail-Outlook-Mail, etc.) en kan posten in de helpdesk-app. Je moet je wel even registreren voordat je toegang hebt om de antwoorden te lezen. Een voorbeeld van FSE HELPDESK zie je hieronder. De recent geposte vragen en antwoorden kan je automatisch naar jouw e-mailbox laten versturen als je onderaan de helpdesk-pagina dat aangeeft.
  • Is dat allemaal gratis? Ja en Nee. De informatie is gratis. We vinden het wel fijn als je met ons meedenkt over het in stand houden van de website en de andere ondersteunende applicaties. Iedere donatie is daarom welkom en .. donateurs hebben een streepje voor .. die kunnen gebruik maken van remote-live-support.
Voorbeeld HELPDESK-applicatie: hier lees je de laatste -15- berichten en daarna per onderwerp in de rechtermenu kolom.