Foutzoek definities


Hello Captain,

In een poging om u te helpen bij het oplossen van fouten die kunnen optreden tijdens de download-, installatie- en/of activeringsfase of dat uw installatie verhindert dat u uw flightsimulator gebruikt tijdens het opstarten en normaal gebruik, vindt u hier een samenvatting van de FMM (Frequently Made Mistakes…) van foutinterpretatie.

Voordat we in de FMM duiken, eerst wat definities, want dan weten we waar we het over gaan hebben.

Crash to desktop (CTD)

Wat is een CTD: een crash naar desktop (of CTD) is een crash van een computerprogramma waarvan wordt gezegd dat het optreedt wanneer een programma onverwacht wordt afgesloten en waardoor de gebruiker abrupt teruggaat naar het bureaublad. In deze situatie zal het bureaublad niet crashen en uitvallen, maar de pc blijft gewoon draaien totdat JIJ hem stopt. Gewoonlijk wordt de term alleen toegepast op crashes waarbij een fout wordt weergegeven, dus het enige wat de gebruiker ziet als gevolg van de crash is het bureaublad. Vaak is er geen duidelijke actie die een CTD veroorzaakt. Tijdens de normale werking kan het programma voor een kortere periode bevriezen en dan vanzelf sluiten. Ook tijdens de normale werking kan het programma een zwart scherm worden en de laatste paar seconden geluid afspelen (afhankelijk van de grootte van de gegevensbuffer) dat herhaaldelijk werd afgespeeld voordat het naar het bureaublad crashte. Andere keren kan het lijken alsof het wordt geactiveerd door een bepaalde actie, zoals het laden van een gebied. Een manier om de bron van CTD voor games op te sporen, is door ze in de venstermodus uit te voeren.

Fatal system error

Wat is: Een fatale systeemfout, ook wel systeemcrash, stopfout, kernelfout of bugcontrole genoemd, is wanneer een besturingssysteem stopt op het moment dat het een toestand bereikt waarin het niet veilig kan werken. Wanneer een bugcontrole wordt uitgevoerd, wordt er een crashdumpbestand gemaakt als het systeem is geconfigureerd om ze te maken. Dit bestand bevat een momentopname van nuttige informatie op laag niveau over het systeem, die kan worden gebruikt om de hoofdoorzaak van het probleem op te sporen. Als de gebruiker dit heeft ingeschakeld, schrijft het systeem een item naar het systeemgebeurtenislogboek. De logboekinvoer bevat informatie over de bugcontrole (inclusief de bugcontrolecode en de bijbehorende parameters), evenals een link die de bug aan Microsoft zal rapporteren en de gebruiker voorschrijvende suggesties zal geven als de oorzaak van de controle definitief en bekend is .

Application crashes (APPCRASH)

Wanneer programmabestanden of bestanden in het register van uw computer beschadigd zijn geraakt, kan dit ertoe leiden dat de programma’s onverwacht vastlopen. Wanneer een programma crasht, krijgt u waarschijnlijk een Appcrash-fout. Het foutbericht zal zeggen “Microsoft Flightsimulator” (of welk programma dan ook is gecrasht) werkt niet meer” en vervolgens rijen met technische informatie over de oorzaak van de crash weergeven.

Blue Screen of Death (BSOD)

Wat is BSOD: The Blue Screen of Death (ook bekend als BSoD of Blue Screen en tegenwoordig een Green Screen), officieel bekend als een stopfout of een bugcontrole, is het foutscherm dat wordt weergegeven door de Microsoft Windows-familie van besturingssystemen bij het tegenkomen een kritieke fout, van een niet-herstelbare aard, die ervoor zorgt dat het systeem crasht. In Windows NT-besturingssystemen treedt de Stop-fout op wanneer de kernel, of een stuurprogramma dat in de kernel-modus draait, een fout tegenkomt die niet kan worden hersteld. Dit wordt meestal veroorzaakt door een illegale bewerking die wordt uitgevoerd, waarbij de enige veilige actie die het besturingssysteem kan ondernemen, is om de computer opnieuw op te starten. Als gevolg hiervan kunnen gegevens verloren gaan, aangezien de gebruiker niet de mogelijkheid krijgt om niet-opgeslagen gegevens op schijf op te slaan. De tekst op het foutscherm bevat een foutcode samen met vier andere codes, waarvan de betekenis afhangt van de foutcode zelf, en een foutnaam. Afhankelijk van de foutcode kan het geheugenadres worden weergegeven waarop het probleem is opgetreden, samen met de identificatiegegevens van het stuurprogrammabestand dat op dat adres is geladen.