KB21091300 Hoe MSFS updaten naar versie 1.19.8.0 (herschreven)


.. onze mailbox stroomt weer eens over van de ongemakken die er zijn bij de World Update WU VI

oplossing voor MSFS aangekocht via Microsoft Store

Het uitsluiten van MOD’s
Wanneer je de WARNING pop-up krijgt, kies je eerst CONTINUE IN SAFE MODE; dit geeft je een inzicht of dit een oplossing biedt. In SAFE MODE worden de mods die niet via Asobo geleverd zijn, uitgeschakeld. Dit is ten teken dat er in de Community map scenery aanwezig is die niet compatible is met MSFS 1.19.8.0. Deze mods staan in de Community-map. De mods va Asobo vind je terug in de CONTENT MANAGER.

Als na de doorstart in SAFE MODE het probleem is opgelost, sluit je de sim en hernoem je de map Community naar xCommunity. Start de sim. Opgelost? Dan heb je nog wat werkt om straks de mods in de xCommunity map te updaten. Sluit de sim af en verwijder de lege Community map die bij de herstart werd aangemaakt. Herstel de bestandsnaam van xCommunity naar Community.

HET AANBRENGEN VAN CORRECTIES in SCENERY.BGL BESTANDEN
Lees in https://flightsimeindhoven.com/msfs-addons-linker/ en richt het activeren van mods in zoals aangegeven. Gebruik de functie in deze APP onder Tools: Model Lib Changer om correcties aan te brengen in de scenery.bgl bestanden.

update van de client
Bij een update van MSFS wordt in de meeste gevallen de client van STEAM en van Microsoft bijgewerkt. Wanneer je de sim opstart via de client van STEAM, wordt deze in dat geval automatisch ge-update. Voor het bijwerken van de client van Microsoft gaat dat NIET automatisch en moet je eerst -handmatig- de MS Apps bijwerken.

[1] Ga naar Windows START en kies Microsoft Store
[2] Ga naar rechts boven ( . . . ) de drie puntjes

[3] Kijk in de onderliggende lijst met Search FLIGHT of MSFS erbij staat
[4] Update ALLE apps ( en maak er een goede gewoonte van om dat wekelijks te doen. De APP updates worden NIET meegenomen in de Windows update)
[5] Druk op START en type XB en kies XB Console Companion
[6] In de verticale menukolom: kies Settings (wieltje)
[7] Account (jouw gamertag)
[8] Sign out en daarna sign in (mogelijk ben je niet aangemeld)
[9] Start de sim; de updates moeten nu binnenlopen en installeer je verder als gebruikelijk. In de Content Manager en staan de updates als Available gereed. Download deze; als dit proces klaar is, sluit je de sim en herstart je de pc.
[10] Wanneer na de herstart de sim niet verder komt (WARNING), ga je verder in CONTINUE IN NORMAL MODE en sluit je de sim af met QUIT TO DESKTOP

herstel van de content.xml
[11] Content.xml. In dit bestand wordt geregistreerd welke scenery geladen moet of kan worden. Als er zich in dat bestand een historische locatie voorkomt van “foute” scenery, stopt de sim mogelijk met een verdere doorstart. Dit bestand vind je in de root van installatiemap van MSFS (C:\Users\janva\AppData\Roaming\Microsoft Flight Simulator). Aangezien dit een cumulatief bestand is, blijven dus oude verwijzingen naar “foute” scenery bestaan.
Verwijder dit bestand Content.xml en start de sim opnieuw op. De sim bouwt een “verse” Content.xml op.

activeer alle available updates
Wanneer na de herstart van de sim de WARNING pop-up terugkomt, controleer je of ALLE updates die je in de CONTENT MANAGER aantreft, geïnstalleerd zijn. Het kan 10 minuten duren voordat alle updates gearriveerd zijn .. take a break …

Nog meer ongemakken?
XBox account actief of niet bijgewerkt of niet geïnstalleerd? Dit laatste zou eigenlijk niet kunnen, want die heb je aangemaakt met de aanschaf van MSFS voor het aanmaken van je GAMERTAG. Maak dus gebruik van de XBox app om de sim te starten. Als je die app, om wat voor reden dan ook niet actief hebt, installeer deze dan en zorg er voor dat -net zoals de andere Store Apps- up to date blijven.

Even zo goed CHECK, CHECK, double check.
Meer info hier en anders is het tijd voor de PROBLEEMOPLOSSER.

3 gedachten over “KB21091300 Hoe MSFS updaten naar versie 1.19.8.0 (herschreven)

 1. Bovenstaande oplossing werkte voor mij niet, ik kon nog steeds de update niet ophalen. In een van de forums las ik deze oplossing die wel werkte, misschien hebben anderen hier iets aan :
  – Ga naar de Microsoft Store en download de Xbox app
  – Laat deze app actief en ga vervolgens nogmaals naar Microsoft Store
  – klik op “ophalen updates”
  – nu verschijnt de update wel in beeld en kun je deze via de gangbare weg installeren

  Groet Gertjan Hooijman

  1. Dank je Gertjan voor de bijdrage. De XBox-app heb je geïnstalleerd (gehad?) bij het aanmaken van je GAMERTAG; die zou dus eigenlijk niet weg of de-actief kunnen zijn.
   Ik heb de tekst van de post herschreven. Er zitten toch nog een aantal addertjes onder de runway..;-)
   JanV

 2. Hello Captains
  De Greek_Airports_part_5v1.1_9_uOi van flightsim.to zijn NIET compatible met MSFS 1.19.8.0
  Oplossing:
  Sluit de sim
  Open MFSF Addon linker
  Deactiveer deze airports
  x
  Bewerken van de airport files
  MSFS Addonlinker is nog actief
  Ga naar Tools
  Kies ModelLib Changer
  x
  Kies STEP 1 > je krijgt een lijst met te behandelen bgl-files
  Kies onderaan de pagina STEP 2 en zeg Yes in de pop up.
  Antwoord: xx files haven been renamed … OK > zie de lijst met wijzigingen
  Klaar
  JanV

Reacties zijn gesloten.