LEG16-VFR-Naxos (LGNX) to Santorini (LGSR)


Naxos (LGNX)
  • LEG16
  • Van Naxos Island National Airport naar Santorini Airport
  • Wanneer je voor de laatste etappe van je reis vertrekt van Naxos Island National Airport, zoek je de weg die vanaf de luchthaven zuidwaarts loopt. Deze leidt via allerlei dorpen en gehuchten aan het water en een landtong bij het dorp Mikri Vigla naar het strandplaatsje Alyko.
  • Recht voor je, aan de overkant van het water, ligt Irakleia. Dit eiland is beroemd om zijn mysterieuze rotsschilderingen die meer dan 5000 jaar oud zijn. Vlieg daarheen.
  • Aan de kust van Irakleia vlieg je in zuidwestelijke richting langs de kustlijn tegen de heuvels. Zo bereik je de uiterste zuidwestpunt van het eiland, dicht bij de baai van Alimia.
  • Vanaf de noordkust van IOS vlieg je naar het zuidwesten rond de heuvels en landtongen van het eiland. Kort daarna passeer je de steile wanden en rotsformaties van de kaap van Akra Fanari bij de baai van IOS.
  • Zet opnieuw koers naar het zuidelijkste puntje van het eiland en vlieg naar Kaap Achlades aan de voet van de berg Madrakia.
  • In de verte over de golven zie je een kleine, ronde archipel in de zuidelijke Egeïsche Zee: een eilandengroep gevormd door de overblijfselen van een vulkanische caldera, waar eens een van de grootste uitbarstingen in de geschiedenis plaatsvond. Begeef je naar de noordkust van het grootste eiland.
  • Je moet de relatief vlakke kustlijn bereiken van het eiland Santorini. Volg deze helemaal naar het zuidoosten. Halverwege de oostkust van het eiland ligt je laatste luchthaven. Geen slechte plek om te eindigen na een lange tocht langs de kust!
Santorini (LGSR)
bonus!