LEG14-VFR-Kopaida Dimitra Airport (LGAK) to Dimitrios Vikelas (LGSO)


Kopaida Dimitra Airport (LGAK)
 • LEG14
 • Van Kopaida Dimitra Airport naar Syros Airport
 • Ten oosten van Kopaida Dimitra Airport loopt snelweg 1 pal naar het zuiden en maakt daarna een draai van 90 graden naar het oosten. Volg deze weg op korte afstand om de oevers van het Iliki-meer (Limni Iliki) te bereiken.
 • Volg de weg oostwaarts, rond het meer en voorbij een natuurgebied. Uiteindelijk kruist deze een andere weg bij een snelwegknooppunt.
 • Blijf de weg volgen als deze naar het noordoosten afbuigt. Kort daarna is er een bocht en leidt de weg je naar het zuidoosten langs de noordelijke rand van een kleine stad, Schimatari.
 • Een stukje verder in zuidoostelijke richting kom je bij het dorp Oinofyta.
 • Ga verder naar het zuidoosten over het Griekse platteland. Binnenkort bereik je de stad Malakasa met een rotonde in het midden.
 • Marina Kaštela
 • De weg loopt een stukje verder naar het oosten en maakt daarna een bocht van 90 graden naar het zuiden. Volg de weg en let op Limni Marathonos, het meer ten oosten van de weg. Zet koers naar de noordoever.
 • Vanaf de noordoever van het Marathon-meer vlieg je naar de oostelijke rand en voorbij Marathon-dam. Zoek een weg die oostwaarts over een heuvel loopt en daarna een bocht maakt naar het noordwesten. Deze leidt je naar de stad waaraan het gebied zijn naam dankt, verborgen tussen de heuvels.
 • Volg de weg verder wanneer deze naar het zuiden afbuigt en je naar de grote stad Nea Makri leidt, aan de kust van de Golf van Petalioi.
 • Vlieg naar de kustlijn en volg deze langs een andere, kleinere stad genaamd Rafina. Verder naar het zuiden, na Vravrona en de overblijfselen van de oude Tempel van Artemis, moet je een weelderig groene berg aan de kust zien. Vlieg langs de berghelling en verder naar het zuiden langs het kustdorpje Chamolia.
 • Terwijl je zuidwaarts vliegt, passeer je een andere berg aan de kust. Erachter wacht een kustlijn met glooiende groene heuvels, die je naar het punt van Kaap Mavronori in de zee leidt. Vlieg verder langs allerlei huizen en bedrijven aan de kust naar een ander prominent punt, Kaap Mavrovouni.
 • Bij Kaap Mavrovouni maak je een draai naar het zuidoosten. In de verte ligt een lang, grillig eiland voor de kust met een bergrug die van noord naar zuid loopt. Dit is Makronisos, het grootste onbewoonde Griekse eiland en onderdeel van de Cycladen. Het eiland is berucht omdat er eens politieke gevangenen werden opgesloten.
 • In de verte, aan de overkant van de zee-engte, zie je het eiland Kea, dat bekendstaat om archeologische wonderen en oude mythen over waternimfen en jaloerse goden. Zet koers naar de westelijke kust van Kea en let op de kronkelende wegen door de heuvels van het eiland.
 • Vlieg om de heuvelachtige noordelijke kust van Kea. Zodra je de oostkant hebt bereikt, zoek je Ormos Kalydonychi – ook bekend als de Baai van Spathi – gelegen tussen twee heuvels die uitsteken in het water.
 • Vanaf de oevers van Kea vlieg je oostwaarts over diepblauwe wateren, naar het dorre en onbevolkte eiland Gyaros, waar in het vroege Romeinse rijk illustere gevangenen in ballingschap werden gehouden.
 • Jadro
 • Het eiland Gyaros heeft een lange rotsachtige landtong die uitsteekt in de zee. Vlieg in zuidelijke richting naar het einde van de kust. Verleg je koers dan iets naar het zuidoosten om de zee over te steken. Kort daarna bereik je de kustlijnen van Syros en begeef je je naar de uiterste noordpunt van het eiland.
 • Vlieg over de gebogen noordelijke kustlijn van Syros. Wanneer je de oostkant van het eiland bereikt, maak je een draai en vlieg je zuidwaarts langs de kust naar Ermoupoli, de hoofdstad van het eiland en van de Cycladen. Terwijl je over de florerende scheepswerf van het gebied en de haven bij een heuvel in de verte vliegt, bereik je je volgende stop: Syros Island National Airport.
SYROS -Dimitrios Vikelas Airport (LGSO)