LEG11-VFR Ioannis Kapodistrias (LGKR) to Aktion (LGPZ)


LGKR Corfu International Airport
Vluchtplan BUSH TRIP-BALKAN-LEG11-VFR Ioannis Kapodistrias (LGKR) to Aktion (LGPZ)
 • Van Corfu International Airport naar Aktion National Airport
 • Wanneer je Corfu International Airport verlaat, vlieg je naar het zuiden. Op weg terug naar de rotsachtige kustlijn van het eiland passeer je al snel het eilandje Pontikonisi, dat ook liefdevol ‘Muiseiland’ wordt genoemd. Vanaf daar volg je de kust naar een badplaats aan de monding van de rivier Messonghi.
 • Volg de kust wanneer deze na Messonghi afbuigt naar het zuidoosten. Op de plaats waar de kustlijn uitsteekt in de richting van de zee vlieg je landinwaarts. Al snel bereik je Lefkimmi, een stad op het platteland met vertakkingen in alle richtingen.
 • Blizna Gornja
 • Volg de kust wanneer deze na Messonghi afbuigt naar het zuidoosten. Als je deze koers aanhoudt, bereik je al snel Lefkimmi, een stad op het platteland met vertakkingen in alle richtingen. Vlieg verder naar het zuidelijkste puntje van het eiland, waar je de populaire badplaats Kavos met brede zandstranden aantreft.
 • Maak een draai naar het oosten over de Straat van Corfu. Wanneer je het vasteland weer bereikt, passeer je een aantal graseilandjes bij het kustdorp Syvota.
 • Ten zuidoosten van Syvota loopt een weg dicht langs de rotsachtige kustlijn, die je naar een ander stadje in de heuvels leidt, Perdika.
 • Volg de weg verder over de heuvels. Zo bereik je een ander dorpje, Agia, aan de zuidelijke helling van een grasrijke piek.
 • Vlieg verder langs de weg in zuidoostelijke richting en passeer de kuststad Parga. Spoedig kom je aan bij Agia Kyriaki, een dorp in de heuvels, omringd door weelderig bos.
 • Na Agia Kyriaki laat je de weg achter en zet je koers naar de grassige kliffen aan de kustlijn. Je vliegt langs Ammoudia, een klein vissersdorpje aan de monding van de rivier Acheron, terwijl je het strand van Paralia Loutsas nadert. Daar zie je huizen en resorts over de volle lengte van de kust.
 • Verder naar het zuidoosten zoek je een ander dorp aan de kust, Nea Thesi.
 • Vlieg langs de kust wanneer deze iets naar het zuidoosten afbuigt en je naar een vlakke landtong leidt aan de andere kant van een kleine baai, in de buurt van de stad Mitikas.
 • Zoek vanaf Mitikas de weg die naar het zuiden loopt. Deze leidt je langs de stad Preveza en over de wateren naar de Ambracische Golf. Aan de andere kant van de zeestraat ligt de stad Aktion met de nationale luchthaven waar je kunt landen.
LGPZ Aktion National Airport