LEG08-VFR Tivat (LYTV) to Tirana (LATI)


LYTV Tivat Airport
 • Vanaf Tivat Airport leidt een weg je in zuidoostelijke richting naar de heuvels. Vlieg over het dichte bos langs de berg en volg de weg naar het strand. Volg opnieuw de kustlijn in zuidoostelijke richting.
 • Passeer het eiland achtereenvolgens het eiland Sveti Nikola, het strand van Buljarica en de rotsachtige kusten om een dicht bos aan een steile klif te bereiken.
 • Vlieg over het ruige terrein van Crna Punta aan de kust. Al snel bereik je de grote badplaats Sutomore. Passeer deze aan de zuidoostelijke kant en vlieg langs de baai van Spicanski Zaliv. Kort daarna vind je aan de kust een andere jachthaven bij de compacte stad Bar.
 • Er loopt een weg ten zuidoosten van Bar naar de berghelling. Volg deze terwijl je hoogte wint. De weg loopt even later verder naar het zuiden en leidt je door de kuststad Dubrava.
 • Zet koers naar het oosten van Dubrava, over de berghelling. Zoek een weg in dezelfde richting die je naar een grote, opvallende piek op de bergkam leidt: Rasovac.
 • Een rivierbedding loopt langs de westelijke kant van de piek en kronkelt verder rond de voet en naar het zuidoosten. Volg deze rivierbedding.
 • Begeef je naar het oosten van Dubrava, over de berghelling. De rivierbedding van Medurecka Rijeka leidt je in zuidoostelijke richting naar de westoever van het meer Sasko Jezero dat ook Shas wordt genoemd.
 • Aan de overkant van Shas, net voorbij de oostoever, vind je de brede stroom van de Bojana-rivier die naar het zuiden krult. Volg de rivier naar de kust, langs een vertakking, tot het punt waar de Bojana uitmondt in de Adriatische Zee.
 • Prokljansko Jezero
 • Vlieg een stukje naar het oosten langs de kust. Al snel passeer je Liqeni i Vilunit, een lagune tussen natuurgebieden aan de voet van een gebergte. Als je doorgaat langs de kust in zuidoostelijke richting, passeer je een rotsachtige klif op weg naar de kustplaats Shengjin en de aangrenzende lagune.
 • Vanaf de lagune van Shengjin vlieg je landinwaarts naar het zuidoosten. Je zult al snel de waterweg van Lumi Drin oversteken, terwijl je een weg in dezelfde richting ziet. Volg deze weg verder in zuidoostelijke richting naar de bredere zijtak van de Mat-rivier.
 • De weg loopt verder langs de rivier naar het zuiden en verandert in een belangrijke snelweg. Deze leidt je naar de stad Fushe Mamurras, nabij het Fierza-stuwmeer.
 • Vlieg verder naar het zuiden over het stuwmeer en het dorp Thumane, langs verschillende akkers en dorpjes. Je route loopt parallel aan een andere rivier, de Gjole. Je nadert de stad Rinas en Tirana International Airport, waar je kunt landen.
LATI Tirana Airport