VFR NORWAY FLIGHTS 2021 (04)


Direct naar de bestanden
Deze week vervolgen wij onze vlucht in Noorwegen met een route vanaf de airport waar wij met vlucht 03 geland zijn. We nemen de Cessna C172 Skyhawk die default aanwezig is in MSFS. Dit wordt de vlucht GTEN-04-VFR Leirin (ENFG) to Bjorli (ENLB).

Lees in vlucht NOR01 alle standaard informatie voor deze serie vluchten.

De vlucht is ongeveer 142 nm en duurt ~ 1 uur en 30 minuten. Vertrek is van RWY 33. Als opdracht neem je 2 passagiers mee en geen bagage. Bereken de juiste tankinhoud.

Briefing
De 4e vlucht FSE-Noorwegen begint op de luchthaven van Leirin, Fagernes, Noorwegen en eindigt in BJORLI (ENLB), ook wel beken dals ENBI. We vertrekken naar het oosten naar VORDME MES 114.40 MHz en ~ @DME 7 MES is er een POI: de Garmo Stave Church; er volgen er meer: de Ringebue Stave Church, World’s Lagest Chess Slider, Rondane National park en de Jora Bridgebbb. Bij Lillehammer gaan we richting noordwest. Bij ENRI vliegen we een right-hand-holding en vervolgens naar waypoint VP119. De totale afstand is ongeveer 142 nm en de vliegtijd zal ongeveer 1 uur en 30 minuten zijn.

Holding @ ENRI

Flightplan
Deze vlucht vraagt kaartlezen en de route visueel volgen. De veilige vlieghoogte is 5500 ft of zoveel lager wanneer je de rivier en de meren zo laag mogelijk (1800-2500 ft) volgt.
Je kan het vluchtplan en beschrijving downloaden vanaf onze STACK. Laadt het vluchtplan in Little Navmap en in MSFS.

Time & Season
De wind is 270/02 Kts; we vliegen Live Weather.

Bjorli in sight ..

Destination Bjorli

Vraag: Wat is de breedte in ft van de RWY bij vertrek en hoe weet je dat?

Have a nice flight!