VFR NORWAY FLIGHTS 2021 (03)


Direct naar de bestanden
Deze week vervolgen wij onze vlucht in Noorwegen met een route vanaf de airport waar wij met vlucht NOR02 geland zijn. We nemen de Cessna C172 Skyhawk die default aanwezig is in MSFS. Dit wordt de vlucht GTEN-03-VFR Ringebu Airfield Frya (ENRI) to Leirin (ENFG).

De vlucht is ongeveer 114 nm en duurt ~ 1 uur en 10 minuten. Vertrek is van RWY 28. Als opdracht neem je een passagier mee en 100 pounds bagage. Bereken de juiste tankinhoud.

Deze vlucht vraagt kaartlezen en de route visueel volgen. De veilige vlieghoogte is 5500 ft of zoveel lager als je de rivier en de meren zo laag mogelijk (1800-2500 ft) volgt.
Je kan het vluchtplan en beschrijving downloaden vanaf onze STACK. Laadt het vluchtplan in Little Navmap en in MSFS.

Vluchtplan NOR03

We vertrekken van Ringebu Airfield Frya in westelijke richtring en volgen de rivier GUDBRANDSDALSLAGEN. Als tweede referentie is er de E6. Wij volgen de rivier en de E6 tot de plaats Otta. Bij Otta gaan we links en volgen we rijksweg 15.

Otta

Bij de splitsing Randen gaat de weg 15 Ottadalsvegen over in 51 Fjellvegen en buigt links; vlieg heading 198 en volg de 51 afwisselend met de meren. Bij ULNES ben je op TOD en daal je langzaam tot 3200 ft.

Runway in sight! Landing op RWY 33; airport elevation 2695 ft.

Safe landings.