[04] Voorbereiding ATC posities-AURORA INSTALLATIE


Aurora is de ATC applicatie van IvAo
De installatie van AURORA is niet ingewikkeld. Pak de gedownloade installatie bestanden uit en open het installatie bestand. Installeer AURORA  in een map. Na de installatie is AURORA te starten via het start menu of via het bureaublad icoon. Lees deze pagina eerst helemaal door, voordat je aan de slag gaat. Verwijder een “oude” Aurora voordat je een nieuwe versie installeert.

 1. Downloaden
  1. Het AURORA bestand kan je downloaden bij IvAo op deze pagina.
  2. Download in de default Windows locatie en bij voorkeur niet met het bestand gaan slepen, maar gewoon laten staan war het staat en daar uitpakken (unzippen).
 2. Installeren
  1. Unzip het bestand Aurora_64_Bits_Web_Installer.zip; dit resulteert in een map Aurora_64_Bits_Web_Installer met daarin het bestand Aurora_1.2.012_64bits.exe. (File version 3.54.164.0); als er een nieuwere versie is, meldt AURORA dat – zie punt 4.
  2. Maak eerst een map aan in de root van de C:-schijf en noem die map ../IVAO (je zal later weten waarom…).
  3. Installeer nu het bestand Aurora_1.2.012_64bits.exe als administrator en controleer de default locatie: C:/IVAO/Aurora met aanwezigheid van de .exe en de mappen.
 3. Instellen van de Comptabiliteit van het bestand Aurora.exe;
  1. Zet met rechter muis/Eigenschappen/ een vinkje bij Run this program as an administrator.
  2. ONTHOUDEN Wanneer je de geïnstalleerde AURORA voor de eerste keer opent,  vraagt het programma om een geldige sector file. Sector files zijn standaard te vinden in de installatiemap van Aurora in ../SectorFiles en bevatten alle data om het radarscherm weer te geven. Met een “lege” AURORA geeft deze bij 1e opening een SECTOR scherm. Zorg ervoor dat een sector file geladen is voordat je verder gaat.
  3. Zoek op de regel FIND met “NL”  als je de SECTOR EHAA wilt downloaden.
  4. Na het downloaden, verschijnt de sector in het linker gedeelte van het scherm SECTORS.
  5. Om eerder opgeslagen sectorfile te laden (F1),  ga je naar de directory waar de sectorfiles staan en open je een sectorfile naar keuze. Lees op deze pagina hoe je een sector file toevoegt.
 4. App AURORA Starten
  1. Aurora Updates
  2. Wanneer er een update is verschenen, verschijnt er een pop-up wanneer je de titelbalk van AURORA aanraakt. Herstart dan AURORA voor het installeren van de update.
  3. Start de app en de eerste vraag is om TeamSpeak2 Voice cliënt te installeren;
  4. Bevestig de keuze met JA als je nog geen TeamSpeak2 op de FS-PC hebt geïnstalleerd. Default installeert TeamSpeak2 zich in:  C:\IVAO\Teamspeak2_RC2. Dus dat nu wetende, was het misschien toch wel handig om ook Aurora in de map ../IVAO te installeren... alles bij elkaar.
 5. TeamSpeak inrichten
  1. Controleer eerst de versie van de TeamSpeak.exe.
  2. Dit moet de versie 2.33.7 zijn. Wanneer dit niet zo is, lees je hier verder.
 6. Instellen van de Comptabiliteit van TeamSpeak2
  1. Zet met rechter muis/Eigenschappen/ een vinkje bij Run this program as an administrator.
 7. Het testen van de TS2-Client
  1. Maak een CONNECT met TeamSpeak2 over WAN
  2. Server Address FSE-NAS (zie ledenlijst) en log in met:
  3. je VID-IvAp Pilot en User Password = ******
  4. of je VID-IvAc-ATC en User Password = ******