VFR NORWAY FLIGHTS 2021 (02)


introduction

Direct naar de bestanden
Onze VFR NORWAY FLIGHTS 2021 serie bestaat uit een 18-tal aaneensluitende vluchten. De algemene informatie vind je in de eerste vlucht VFR NORWAY FLIGHTS 2021 (01). In dat artikel is beschreven welke systeemvoorbereidingen nodig zijn, waar je het vluchtplan kan ophalen. Bij iedere nieuwe vlucht krijg je een ‘flight planning’ en een korte briefing. Verder behandelen we enkele tips en tricks die het vliegen allen maar leuker maken.

NOR02-VFR Stafsberg (ENHA) to Ringebu (ENRI)

Flight planning

Selecteer in het WELCOME openingsscherm de WORLD MAP en druk op de spatiebalk (LOAD/SAVE) om je vliegplan NOR02-VFR Stafsberg (ENHA) naar Ringebu (ENRI).pln te laden. Kies uit de categorie AIRCRAFT SELECTION uit PROPELLERS de Textron Aviation Cessna 172 Skyhawk. Kies een van de LIVERIES naar keuze. Zet de FLIGHT CONDITIONS. Kies CLOSE en daarna FLY om de vlucht te starten.

@Parking 1

briefing

Je krijgt een plaats op Parking 1, Ramp GA Small; je staat in ‘cold & dark’. Open de TOOLBAR en WEATHER (het wolkje)

Stel de huidige tijd in op 16:00 UTC.

Seizoen is: Lente.

Weer: kies Few Clouds

Deze etappe hoogte is 5.000 ft.

De 2e vlucht FSE-Noorwegen begint in Stafsberg (ENHA), Hamar, Noorwegen. De hoogte van de luchthaven is 632 ft. De route is oostwaarts naar net zweefvliegtuigveld Starmoen (ENSM). Daarna via STORALVDAL naar GOMMA, via DJUPEN naar GASTEV. Wij zijn op TOD en bezoeken 2 POI’s: Ringebu Stave Church en World’s largest Chees slicer

Norway-02-chart

De afstand is ongeveer 105 nm en de vliegtijd zal ongeveer 60 minuten zijn.

TOOLBAR

Navigatie is visueel met behulp van on-board GNS530 (of Little Navmap). De automatische piloot is niet in gebruik. Je kan de display van de GNS530 op een tweede scherm plaatsen: druk op ALT GR en dan met de muis op de display.

Hoeveel brandstof neem je mee?

Voor deze vlucht zullen we eerst Brandstof (in Brandstof & Payload) veranderen in een vereist % (beide tanks). Open de TOOLBAR (het gewicht icon) en vul je de gegevens in. Vandaag hebben we de pilot en copilot aan boord en 2 passengers (170 lb p/p) met 4 koffers van 25 lb. 2 van deze koffers met medische hulpmiddelen moeten zeker mee. Hoeveel brandstof kan je meenemen en is dit voldoende? Bereken met de Excel spreadsheet die in de centrale GTEN map staat.