FAQ Randapparatuur


Q: Mijn apparaat niet wordt ondersteund; wat betekent dat?
A: Niet-ondersteunde apparaten betekent dat MSFS geen standaard invoer-voorinstelling voor dit apparaat biedt. Dat betekent dat er standaard geen opdrachten op zijn toegewezen noch een afbeelding met zijn knopaanduiding beschikbaar is. In de meeste gevallen, als het apparaat wordt herkend door de simulator, kan je het nog steeds gebruiken, maar je moet je eigen invoervoorinstelling maken. De lijst met ondersteunde apparaten zal zich in de tijd uitbreiden.

Q: Waarom is in de bedieningsinterface is alles leeg?
A: Het apparaat wordt waarschijnlijk nog niet ondersteund door MSFS. In dit geval biedt de sim geen standaardtoewijzing voor het apparaat, maar u kunt nog steeds uw eigen toewijzing maken.

Q: Zullen mijn eigen voorinstellingen worden meegenomen met een update?
A: Ja, maar als er door de update nieuwe commando’s aan de lijst zijn toegevoegd, moet je deze voor elk van je voorinstellingen zelf in kaart brengen.

Q: Wat is een toewijzingsconflict en moet ik deze vermijden?
A: Er treedt een toewijzingsconflict op wanneer twee of meer opdrachten zijn toegewezen aan dezelfde toets, knop of as. Wanneer dit gebeurt, toont de sim een ​​waarschuwing, maar weerhoudt je er niet van om verder te gaan.
Omdat de sim een ​​contextsysteem gebruikt om zijn invoerlijst te structureren, zouden de meeste conflicten geen probleem moeten zijn. Indien de conflicterende toewijzingen in dezelfde context zijn, bijvoorbeeld rolroeren en liftcommando’s, zullen deze beide commando’s tegelijkertijd actief zijn. Dit kan leiden tot vreemd of ongewenst gedrag in de sim.

Een aanduiding van een toewijzingsconflict.

Q: Wat is het verschil tussen een as-opdracht en een digitale opdracht (aan/uit) (bijv. “Throttle axis vs. “Decrease Throttle” & “Increase Throttle”)?
A: Digitale commando’s zijn bedoeld om te worden toegewezen aan toetsen of knoppen, zoals een toets op het toetsenbord, of een knop van de muis, gamepad, enz. De functie in de sim is alleen aan OF uit en dus niet aan EN uit. In feite is dit de functie die is toegekend aan het default toetsenbord. Andere mogelijkheden heb je met FSUIPC7 en LINDA. As-opdrachten zijn bedoeld om te worden toegewezen aan analoge apparaten, zoals een joystick, een gashendel of de analoge sticks van een gamepad. As-commando’s worden altijd als zodanig aangeduid in hun naam (bijv. Throttle axis, Brake Axis, Elevator axis…)

Q: Kan ik toetsencombinaties voor meerdere apparaten toewijzen (bijv. muis + sneltoetsen)?
A: Dit kan nog niet.

Q: Ik zou graag meer controle willen hebben over de gevoeligheidscurves van de assen.
A: Deze functie is aanwezig. Kies de knop SENSITIVITY. Lees ook het artikel over de gevoeligheid van de assen op deze website.

Q: Kan ik een voorkeuze toewijzen aan een aircraft of aan een livery van die aircraft?
A: Nog niet, maar dit is ter overweging voor een toekomstige update.

Q: Is er een kalibratietool in de simulator?
A: Nee, MSFS gebruikt momenteel de Windows-kalibratiegegevens voor elk apparaat. Dit is iets ter overweging voor voor een toekomstige update. Lees ook het artikel op deze website hoe je de hardware kalibreert.

Q: Het roer (of een ander stuuroppervlak) gedraagt ​​zich vreemd in het spel. Wat moet ik doen?
A: Controleer eerst de kalibratie in Windows van de hardware. Controleer daarna de instellingen in ASSISTANCE. Controleer of het roer geen dubbele toewijzing heeft (bijvoorbeeld op de joystick en op de roerpedalen). Ook het aanpassen van de SENSITIVITY van de as kan hierbij helpen.

Q: Is er een overzicht van de standaard toetsenboard opdrachten?
A: Je vindt de meest recente overzichten van alle aan de sim toegekende standaardopdrachten in een Excel-overzicht. Je kunt deze ophalen van onze FSE-PUBLIC STACK. Kijk bij \FSE-PUBLIC\Alles over MICROSOFT FLIGHTSIMULATOR 2020\CONTROLLERS\KEYBOARD COMMANDS