LINDA


LINDA staat voor Lua Integrated Non-complex Device Assigning. LINDA is bedoeld om het toewijzen van uw HID-apparaat / joystick voor MSFS zo eenvoudig mogelijk te maken.

Met de opkomst van veel extra functies ondersteunt LINDA ook de VRInsight MCP Combo (1 en 2) en voegt er veel nieuwe functies aan toe. En LINDA is een hulpmiddel om het zoeken naar MSFS-bedieningselementen, offsets en LUA-variabelen veel gemakkelijker te maken dan tot nu toe. LINDA zou het platform en een standaard moeten zijn voor alle toekomstige door gebruikers gemaakte LUA-scripts.

Lua Integrated Non-complex Device Assigning

Website: https://www.avsim.com/forums/forum/424-linda/
Download: https://www.avsim.com/forums/forum/424-linda/
Forum: https://www.avsim.com/forums/forum/424-linda/
Recensie: Lees deze recensie (English version only) om goed te begrijpen wat LINDA is en waarom en waar u deze app kunt gebruiken.

 • 211204 Geen verdere ontwikkeling voor MSFS (EOL)
 • 210406 New LINDA 4.0.5 BETA – MSFS 2020 Compatible (8 Apr 2021)
 • 210406 LINDA Version 4.0.5.173 | Deze versie is voor gebruik met FSUIPC7008+ en MSFS vanaf 1.15.7.0
  • ANNEX A – NEW AIRCRAFT MODULE
  • ANNEX B – MAINTENANCE PAGE
  • ANNEX C – SAITEK RADIO PANEL AND MULTI PANEL CONFIGURATIONS
 • 210101 LINDA Version 4.0.4.170a | Niet meer gebruiken
 • 200906 LINDA Version 4.0.341 | Deze versie is voor gebruik met FSUIPC7.x en MSFS tot 1.15.7.0
 • 200906 LINDA Version 4.0.2 | Niet meer gebruiken
 • 200905 LINDA Version 4.0.1 | Niet meer gebruiken

Reeds verschenen artikelen

Dit is een cumulatieve update van LINDA

LINDA voor MSFS 2020 versie 1.15.7.0 +

Deze bètaversie biedt initiële compatibiliteit voor de nieuwe Microsoft Flight Simulator (MSFS) 2020 en de formele release van FSUIPC7 7.0.8 (licentie vereist). LINDA 4.x is niet compatibel met andere vluchtsimulators (FSX of P3D) of eerdere versies van FSUIPC.

Deze bètaversie biedt beperkte functionaliteit met MSFS 2020 en FSUIPC7. Alleen de standaard MSFS-bibliotheekfuncties van LINDA kunnen worden gebruikt. De meeste originele FSX-besturingselementen en FSUIPC-offsets zijn beschikbaar. Omdat MSFS 2020 SimConnect geen toegang biedt tot Lvars, is alleen de standaard MSFS-vliegtuigfunctionaliteit beschikbaar (gebruik LIB: MSFS Default bij het toewijzen van functies). Er worden geen andere vliegtuigmodules vrijgegeven totdat Lvars beschikbaar is.

Zorg ervoor dat MSFS 2020 is bijgewerkt naar de nieuwste release. Als u dit niet doet, zal dit resulteren in zeer slechte prestaties en zeer lage FPS.

LINDA biedt volledige compatibiliteit met alle varianten van het VRInsight Combo-paneel: de originele MCP1, de Combo II MPC (Boeing) en Combo FCU (Airbus) en de Logitech/ Saitek Flight Panels.

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR VRINSIGHT-GEBRUIKERS

LINDA 4.0.x begint nu met de MCP-weergavemodus die is ingesteld door de nieuwe modusoptie op de pagina MCP-combo instellen. Standaard is de Autopilot-weergavemodus (AP-waarden voor SPD / HDG / ALT / VS worden weergegeven). De informatie-weergavemodus geeft de huidige snelheid, koers, hoogte en verticale snelheid van het vliegtuig weer. U moet een van de DSP-modusfuncties van de VRInsight- bibliotheek toewijzen om te schakelen tussen de INFO- en AP-modi (autopilot).

Alle bugs en problemen moeten worden gerapporteerd in de projectthread op het LINDA Support-subforum.

Installatie van LINDA

Alvorens LINDA te kunnen gebruiken, moet je de applicatie FSUIPC7 geïnstalleerd hebben. Een eenmalige licentie aanschaffen is nodig om alle FSUIPC7 functies te kunnen uitvoeren.
Installeer FSUIPC7 zoals vereist. Unzip het LINDA bestand en kopieer de LINDA-bestanden en -mappen naar de installatiemap van FSUIPC7.

De volgorde waarin gebruikers de applicaties starten, is belangrijk om alles correct te laten werken. FSUIPC7 zorgt ervoor dat de sim wordt opgestart en daarna LINDA.

LINDA – eerste gebruik

Het automatisch opstarten van LINDA stel je in bij Setup LINDA en middels het vinkje bij Start GUI with Sim. Dit is een eenmalige handeling bij de eerste keer inrichten van LINDA. Ga hiervoor naar de installatiemap van FSUIPC7 en start LINDA.exe

Zodra MSFS in cockpit-modus draait, zal in LINDA met een klik op SYNC TO SIM de omtrek van * MSFS Default “in oranje weergeven. De LINDA LUA-engine wordt automatisch opnieuw gestart wanneer de verbinding met FSUIPC7 tot stand is gebracht.

FSUIPC7 draait aanvankelijk in het systeem-vak. U moet met de rechtermuisknop op het pictogram klikken en op Tonen klikken om het venster weer te geven. Nadat u het FSUIPC7-venster heeft gesloten, moet u de toepassing in het systeem-vak afsluiten.

Release notes