Aerosoft CRJ 550/700


De laatste nieuwe aankomst die landt in de MSFS-lijnvliegtuigscène is de nieuwe CRJ 550/700 van Aerosoft. Dit is het eerste, native MSFS-passagiersvliegtuig van een derde partij van enige complexiteit dat wordt vrijgegeven voor de nieuwe sim. Ik vlieg nu een paar dagen met de CRJ en ben echt gevallen voor de kwaliteit van de cockpit en het vliegmodel in het algemeen. Als GA-piloot waagde ik me zelden aan “tubeliners”, maar dit regionale lijnvliegtuig is een genot om handmatig te vliegen en biedt meer uitdaging omdat de vluchtbeheersystemen van het vliegtuig beperkt zijn, er is bijvoorbeeld geen automatische gasklep en alleen adviserende verticale navigatie. De Aerosoft CRJ overbrugt dus de kloof van complexiteit en functionaliteit met eenvoudig te volgen stromen en bedieningselementen. De geluidsset is volledig 3D, dus zelfs de positie van een schakelaar in de cockpit bepaalt waar je in het geluid in je headset hoort.

Het is zo leuk om geen banken met “inop” -schakelaars te hebben, in nauwe samenwerking met Microsoft en Asobo, Aerosoft boort zich naar de hooks in de software die we nog nooit eerder hebben gezien, dus technisch zeer complex. De gebruikersinterface vereenvoudigt de zaken en is toegankelijk via een elektronische flightbag. Hier kunt u checklists bekijken, de prestaties en het onderhoud van het vliegtuig en de staat van het vliegtuig (koud en donker, turnaround en taxiklaar etc.) instellen.

Zoals de meeste add-on-vliegtuigen, is de volledige interface naar de kracht van de MSFS-kern nog niet vrijgegeven, dus er zijn tal van functies en verbeteringen om naar uit te kijken, en een betere integratie met systemen en services van derden.

Het product is verkrijgbaar in de Aerosoft-winkel en via MSFS MARKETPLACE.

Bron:
Preview of the Aerosoft CRJ 550/700 for MSFS – MSFS Reviews – Mutley’s Hangar – Flight Simulation Forums (mutleyshangar.com)